lilka
Well-known member
Η "Εθνική Ελλάδος" είναι ένα σπουδαίο σίριαλ, το οποίο σίγουρα θα μείνει στην ιστορία της Ελληνικής τηλεόρασης ως ένα από καλύτερα δείγματά της.
Μου αρέσει ο ρεαλισμός του σεναρίου, το οποίο μιλά για όσα μας οδήγησαν στην τωρινή κατάσταση, καυτηριάζοντας τα κακώς κείμενα (οι χαρακτήρες του πρώην άνδρα της Νίκης και του ζεύγους Σαφέτα). Επιπλέον, ο Καπουτζίδης καταγράφει την τρέχουσα πραγματικότητα χωρίς εξωραϊσμούς, μιλώντας έξω από τα δόντια για θέματα όπως η διαφορετικότητα, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η έλλειψη ανεκτικότητας, η οικονομική κρίση και τέλος για το πόσο αλλάζουν και αλλοιώνονται οι άνθρωποι...
Ο Γιώργος είναι όντως κατώτερος σαν ηθοποιός απ' ό,τι σεναριογράφος (ο ίδιος άλλωστε έχει πει ότι στη δραματική σχολή οι δάσκαλοί του, τού έλεγαν ότι το ταλέντο του είναι αυτό: να λέει ιστορίες), αλλά πιστεύω ότι ανταποκρίνεται με επάρκεια στο ρόλο του.
Η Παπουτσάκη είναι όντως μέτρια ηθοποιός, αλλά εδώ κάτι καταφέρνει κουτσά στραβά.
Το cast συνολικά είναι εξαιρετικό. Πάντα οι σειρές του Καπουτζίδη πετύχαιναν διάνα τους κατάλληλους ηθοποιούς! Καρύδη εξαιρετική, η Μιχαήλ αποκάλυψη στο ρόλο της Φρόσως και η Μαριέλλα Σαββίδυ που υποδύεται την Στάλω, καταπληκτική.
Ειδική μνεία στην λατρεμένη μου Μίνα Αδαμάκη που παίζει Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Α το ρόλο της πανούργας, μουμιοποιημένης από τα bottox, Ελίζας αλλά και στη Μαρία Κλεάρχου, η οποία είναι απολαυστική στο ρόλο της χαζής γραμματέως (λεπτομέρεια: η κοπέλα δεν είναι καν ηθοποιός. Είναι ενδυματολόγος. Γνώρισε τον Καπουτζίδη στην τελευταία του παράσταση και εκείνος αμέσως τη σκέφτηκε για τον ρόλο!)
Μακροσκέλες το κείμενό μου, αλλά είμαι ενθουσιασμένος με την εν λόγω σειρά!
Είναι απόλυτα κατανοητός ο ενθουσιασμός σου. Μ'αρέσει το ότι η σειρά συνδυάζει με πολύ έξυπνο τρόπο το χιούμορ με την πίκρα.
Μόλις έφτασα σπίτι και πάω να δω το 4ο επεισόδιο.