Contact us

Μιλάμε Ελληνικά - It's all Greek to me!

lilka

Well-known member
Η "Εθνική Ελλάδος" είναι ένα σπουδαίο σίριαλ, το οποίο σίγουρα θα μείνει στην ιστορία της Ελληνικής τηλεόρασης ως ένα από καλύτερα δείγματά της.

Μου αρέσει ο ρεαλισμός του σεναρίου, το οποίο μιλά για όσα μας οδήγησαν στην τωρινή κατάσταση, καυτηριάζοντας τα κακώς κείμενα (οι χαρακτήρες του πρώην άνδρα της Νίκης και του ζεύγους Σαφέτα). Επιπλέον, ο Καπουτζίδης καταγράφει την τρέχουσα πραγματικότητα χωρίς εξωραϊσμούς, μιλώντας έξω από τα δόντια για θέματα όπως η διαφορετικότητα, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η έλλειψη ανεκτικότητας, η οικονομική κρίση και τέλος για το πόσο αλλάζουν και αλλοιώνονται οι άνθρωποι...

Ο Γιώργος είναι όντως κατώτερος σαν ηθοποιός απ' ό,τι σεναριογράφος (ο ίδιος άλλωστε έχει πει ότι στη δραματική σχολή οι δάσκαλοί του, τού έλεγαν ότι το ταλέντο του είναι αυτό: να λέει ιστορίες), αλλά πιστεύω ότι ανταποκρίνεται με επάρκεια στο ρόλο του.

Η Παπουτσάκη είναι όντως μέτρια ηθοποιός, αλλά εδώ κάτι καταφέρνει κουτσά στραβά.

Το cast συνολικά είναι εξαιρετικό. Πάντα οι σειρές του Καπουτζίδη πετύχαιναν διάνα τους κατάλληλους ηθοποιούς! Καρύδη εξαιρετική, η Μιχαήλ αποκάλυψη στο ρόλο της Φρόσως και η Μαριέλλα Σαββίδυ που υποδύεται την Στάλω, καταπληκτική.

Ειδική μνεία στην λατρεμένη μου Μίνα Αδαμάκη που παίζει Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Α το ρόλο της πανούργας, μουμιοποιημένης από τα bottox, Ελίζας αλλά και στη Μαρία Κλεάρχου, η οποία είναι απολαυστική στο ρόλο της χαζής γραμματέως (λεπτομέρεια: η κοπέλα δεν είναι καν ηθοποιός. Είναι ενδυματολόγος. Γνώρισε τον Καπουτζίδη στην τελευταία του παράσταση και εκείνος αμέσως τη σκέφτηκε για τον ρόλο!) :D

Μακροσκέλες το κείμενό μου, αλλά είμαι ενθουσιασμένος με την εν λόγω σειρά! xclap

Είναι απόλυτα κατανοητός ο ενθουσιασμός σου. Μ'αρέσει το ότι η σειρά συνδυάζει με πολύ έξυπνο τρόπο το χιούμορ με την πίκρα.
Μόλις έφτασα σπίτι και πάω να δω το 4ο επεισόδιο. xcheer

GRE

Well-known member
Εξαιρετική σειρά.
Χαίρομαι που ο Καπουτζίδης δεν αντέγραψε και δεν επανέλαβε τον εαυτό του, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα σήριάλ του.
Τα είπε όλα ο Νίκος στην περιγραφή του, δεν έχω κάτι να προσθέσω.
Ανήκει στις ωραίες στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης.
Μπράβο.

Nicholas123

Well-known member
Χαίρομαι που ο Καπουτζίδης δεν αντέγραψε και δεν επανέλαβε τον εαυτό του, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα σήριάλ του.

Σωστή παρατήρηση! Συμφωνώ απόλυτα! xcheer

Ήθελα να το αναφέρω κι εγώ αλλά το ξέχασα! :mrgreen:

lilka

Well-known member
Θα αφήσει τον άνδρα της η Φρόσω;

Nicholas123

Well-known member
Περίμενε και θα δεις! Μη σου χαλάσουμε την έκπληξη!:mrgreen:

lilka

Well-known member
Θα έπρεπε να πέσει "τυχαία" από τα σκαλιά ο μ***κας. :twisted:

Nicholas123

Well-known member
Έχει πολύ πράμα να δεις μετά... Δε θέλω να σου αποκαλύψω πολλά, αλλά ο χαρακτήρας του Κ. Αποστολάκη δεν είναι τόσο μονόπλευρος όσο δείχνει μέχρι στιγμής η σειρά!

lilka

Well-known member
Έχει πολύ πράμα να δεις μετά... Δε θέλω να σου αποκαλύψω πολλά, αλλά ο χαρακτήρας του Κ. Αποστολάκη δεν είναι τόσο μονόπλευρος όσο δείχνει μέχρι στιγμής η σειρά!

Εντάξει, θα περιμένω και θα δω μόνη μου. Δεν θα σε πιέσω να μου πείς. ;)

Nicholas123

Well-known member
Βρε, εγώ να σου πω, δεν έχω πρόβλημα :lol:

Απλά θεωρώ ότι σου χαλάω την έκπληξη αν σου αποκαλύψω τις εξελίξεις!

Όλοι οι χαρακτήρες, ακόμα και οι ¨κακοί" έχουν και τις τρυφερές πτυχές τους. Εκτός της θεάς Ελίζας βέβαια! Εκείνη, ακλόνητη στο να καταστρώνει ραδιουργίες και ίντριγκες! :mrgreen:

lilka

Well-known member
Οχι, όχι, απλά με έπεισες, έχεις δίκιο. ;)

Και ναι, η Μούμια δεν παίζεται, είναι ΘΕΑ! :lol:

Nicholas123

Well-known member
Οχι, όχι, απλά με έπεισες, έχεις δίκιο. ;)

Και ναι, η Μούμια δεν παίζεται, είναι ΘΕΑ! :lol:

Θεάρα είναι!!!!! Δεν υπάρχει!!! Η Αδαμάκη είχε να παίξει σε τηλεοπτική σειρά από τις "Τρεις Χάριτες", πάνω από μια εικοσαετία δηλαδή! Είπε το "ναι", στον Καπουτζίδη τελικά! Τίποτα δεν είναι τυχαίο! xheart

lilka

Well-known member
- Κυριάκο, η μητέρα. Μητέρα, η εξώπορτα. xqueenbitch

EDIT: Τι γλυκούλης είναι ο Μηνάς με το "γεια σας κυρία Αγγελίδου/πως είστε κυρία Αγγελίδου/κυρία Αγγελίδου...". Σαν να ήταν ερωτευμένος! :lol:

Δάκρυσα από τα γέλια όταν η Στάλλω είπε "είστε όλες συμμαθήτριες της Αννας Βίσση" και το πρόσωπο της Φρόσως έγινε κάπως έτσι: "xshock" Περίμενα την αναφορά στην Αννα, ήξερα ότι θα ακούσω το όνομά της, μόνο που δεν ήξερα σε ποιό επεισόδιο. :twisted:

Nicholas123

Well-known member
Χαίρομαι που έχεις γίνει fan της σειράς!

Ο Μηνάς είναι απίστευτη μούρη! Έχει πολλή πλάκα! Ο Καπουτζίδης σχολιάζει μέσω αυτού, το φαινόμενο "Bieber" :lol:

Λογικό είναι να γίνει αναφορά και στη Βίσση! Με Κύπρια μέσα στο σίριαλ ήταν αναμενόμενο!

GRE

Well-known member
Θεάρα είναι!!!!! Δεν υπάρχει!!! Η Αδαμάκη είχε να παίξει σε τηλεοπτική σειρά από τις "Τρεις Χάριτες", πάνω από μια εικοσαετία δηλαδή! Είπε το "ναι", στον Καπουτζίδη τελικά! Τίποτα δεν είναι τυχαίο! xheart

Στη μικρή οθόνη, ναι.
Αν και νομίζω είχε παίξει και στο Safe Sex ?

Nicholas123

Well-known member
Στη μικρή οθόνη, ναι.
Αν και νομίζω είχε παίξει και στο Safe Sex ?

Guest εμφανίσεις έχει κάνει σε κάποια σίριαλ, αλλά είναι η πρώτη φορά μετά τις "Τρεις Χάριτες" που ανήκει κανονικά σε καστ τηλεοπτικής σειράς. :mrgreen:

lilka

Well-known member
Λέει ο Μηνάς: Κυρία Αγγελίδου, τι γνώμη έχετε για τον Μίκη Θεοδωράκη; Γίνεται μεγάλος ντόρος με τα τραγούδια του.
Μετά ρωτάει τον μικρό: Εσύ τον ξέρεις τον Θεοδωράκη; Εγώ δεν τον ξέρω γαμώτο. Δεν έχει βγάλει κανένα βιντεοκλιπ; Γιατί δεν τον παίζουν; xshockxrofl

Είναι τραγικό φαινόμενο αυτό, συμβαίνει και στην Πολωνία με καλλιτέχνες αντίστοιχους του Θεοδωράκη.

Nicholas123

Well-known member
Άσε, η νέα γενιά δεν έχει ελπίδα...:?

lilka

Well-known member
[MENTION=12033]Nicholas123[/MENTION]: Δεν ήξερα ότι έχεις γενέθλια σήμερα. Να τα εκατοστήσεις! xbirthday

Nicholas123

Well-known member
[MENTION=12033]Nicholas123[/MENTION]: Δεν ήξερα ότι έχεις γενέθλια σήμερα. Να τα εκατοστήσεις! xbirthday

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ! xcheer xthank

lilka

Well-known member
Είδα όλα τα επεισόδια της σειράς και στο τέλος σοκαρίστηκα. Δηλαδή πέθανε ο Ρίτσαρντ; Από την άλλη χαίρομαι που ο Θόδωρας και ο Παντελής έχουν καρδιές.
Θέλω κι'αλλο, 15 επεισόδια είναι πολύ λίγα! xcheer

Είναι πολύ αργά τώρα να μπαίνω σε λεπτομέριες και να κάνω ανάλυση του σεναρίου, ένα μόνο πράγμα θέλω να πω: νιώθω πραγματικά τυχερή που ξέρω έστω και λίγα ελληνικά να μπορέσω να απολαύσω κάτι τόσο σπουδαίο σαν το "Εθνική Ελλάδος".

Top Bottom