Contact us

Μιλάμε Ελληνικά - It's all Greek to me!

Nicholas123

Well-known member
Θέλω να είναι σε θέση να μιλήσει τη γλώσσα αυτή νεράιδα πάρα πολύ. :(

Μπορείς να προσπαθήσεις εδώ και εμείς θα σε βοηθήσουμε! :D

lilka

Well-known member
Θέλω να είναι σε θέση να μιλήσει τη γλώσσα αυτή νεράιδα πάρα πολύ. :(

Και εγώ θα σε βοηθήσω αν και δεν είναι μητρική μου γλώσσα. :) Ρώτα ό,τι θες! :)

[MENTION=12033]Nicholas123[/MENTION]: Εδώ στην Πολωνία στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας (όπου γίνονται οι εξετάσεις) δεν έχουν τίποτα, μόνο 2-3 παραδείγματα θεμάτων στη σελίδα τους. Σε ενα διαδικτυακό βιβλιοπωλείο βρήκα όμως ενα βιβλίο με τεστ επιπέδου Β2, και νομίζω ότι θα το παραγγείλω έτσι απλά για να μην με ξαφνίασουν τα είδη ερωτήσεων.

Ewigkeit

Veteran
Πέρασα σχεδόν 50€ στην Αθήνα. Αγόρασα πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των tshirts, αναμνηστικά κλπ :D

Έχω επισκεφτεί την Ακρόπολη, την Πύλη του Αδριανού και στο Ναό του Ολυμπίου Διός. Ντροπή που είχα μόνο 5 ώρες. Επειδή είχα μια πτήση ανταπόκρισης από τη Βαρκελώνη στην Αθήνα και την Αθήνα στη Σμύρνη. Εγώ σίγουρα θα επιστρέψω υπέροχη Ελλάδα. :cry:

And this was all Google Translate. :p

lilka

Well-known member
[MENTION=5511]Ewigkeit[/MENTION]:
There should be "ξόδεψα" (simple past form) instead of "πέρασα" (simple past form). The verb "ξοδεύω" stands for "to spend money", while "περνώ/περνάω" stands for "to spend time". I would also say "μεταξύ άλλων" (among other things) instead of "συμπεριλαμβανόμενα". But then again, I'm not a native speaker. :p

Έχω επισκεφτεί την Ακρόπολη, την Πύλη του Αδριανού και τον Ναό του Ολυμπίου Διός.

Ντροπή που είχα μόνο 5 ώρες επειδή είχα μια πτήση ανταπόκρισης από τη Βαρκελώνη στην Αθήνα και από την Αθήνα στη Σμύρνη.

Εγώ σίγουρα θα επιστρέψω στην υπέροχη Ελλάδα.

Something like that. :p
Can you already read and write Greek?

Nicholas123

Well-known member
Πέρασα σχεδόν 50€ στην Αθήνα. Αγόρασα πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των tshirts, αναμνηστικά κλπ :D

Έχω επισκεφτεί την Ακρόπολη, την Πύλη του Αδριανού και στο Ναό του Ολυμπίου Διός. Ντροπή που είχα μόνο 5 ώρες. Επειδή είχα μια πτήση ανταπόκρισης από τη Βαρκελώνη στην Αθήνα και την Αθήνα στη Σμύρνη. Εγώ σίγουρα θα επιστρέψω υπέροχη Ελλάδα. :cry:

And this was all Google Translate. :p

Google Translate made a good job this time! :lol:

Η lilka τα είπε όλα πολύ καλά στις διορθώσεις της! xclap xbow . Βέβαια, δε θεωρώ το "συμπεριλαμβανομένων" λάθος, απλά η μετάφραση της lilka είναι ίσως η πιο δόκιμη! Επίσης, το "shame" (το οποίο μεταφράστηκε ως "ντροπή" από το google translate, θα έπρεπε να αποδοθεί ως "κρίμα" (= "pity")

Βλέπω ότι περιηγήθηκες στην περιοχή μου! xheart Είναι η ωραιότερη γειτονιά της Αθήνας! Χαίρομαι που σου άρεσε! :D

[MENTION=6159]lilka[/MENTION] το είδα ότι έχουν μόνο βοηθήματα για επίπεδο Β2 , απλά έλεγα μήπως έχουν και για Γ1 και απλά δεν αναφέρεται στο site!

Σε κάθε περίπτωση, σε συμβουλεύω να δώσεις εξετάσεις! Είσαι σε πολύ καλό επίπεδο! Σου εύχομαι καλή επιτυχία και για τυχόν απορίες, εδώ είμαστε! :D

lilka

Well-known member
[MENTION=12033]Nicholas123[/MENTION]: Ούτε εγώ το θεωρώ λάθος, απλά μου φαινόταν κάπως σοφιστικέ, περίπλοκο και μακρύ για ένα τέτοιο κείμενο. :)

Nicholas123

Well-known member
^ 'Εχεις δίκιο, είναι αρκετά "τυπικό" και σοφιστικέ όπως λες. Βγάζει μια "επισημότητα"! :D

lilka

Well-known member
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική... ;)

Nicholas123

Well-known member
Το καλοκαίρι τέλειωσε σχεδόν! :(

Αλλά περάσαμε όμορφα! Εσύ τί κάνεις; Πώς πέρασες το καλοκαίρι σου;

niko

Banned
Το καλοκαίρι μου ήτανε φανταστικό. Έκανα διακοπές στη θάλλασα και βγήκα πολύ. xyes

Και αυτός ο Οκτώμβριος θα πάω στη Τσεχία για 5 μήνες! xheyaxheyaxheyaxheyaxheya

Nicholas123

Well-known member
[MENTION=6159]lilka[/MENTION] θέλω να μοιραστώ τον πόνο μου. "Παγώνουν" τα γυρίσματα της "Εθνικής Ελλάδος" λόγω οικονομικών προβλημάτων... :(

Επομένως η συνέχεια δε θα προβληθεί, τουλάχιστον φέτος...

lilka

Well-known member
ΟΧΙ! Την περίμενα αυτή τη σειρά πολύ περισσότερο από τις πολωνικές που συνεχίζω να βλέπω... :(
Μήπως ξέρεις αν θα προβληθεί κάτι άλλο που αξίζει;

GRE

Well-known member
[MENTION=6159]lilka[/MENTION] θέλω να μοιραστώ τον πόνο μου. "Παγώνουν" τα γυρίσματα της "Εθνικής Ελλάδος" λόγω οικονομικών προβλημάτων... :(

Επομένως η συνέχεια δε θα προβληθεί, τουλάχιστον φέτος...

Αλήθεια ?
Κρίμα :(

Nicholas123

Well-known member
Ναι παιδιά, είναι αλήθεια! Το επιβεβαίωσε και η Κωνσταντίνα Μιχαήλ από τον λογαριασμό της στο facebook.

https://www.facebook.com/constantina.mihail?fref=ts

Οι φήμες είχαν αρχίσει ήδη από τον Ιούλιο, όταν υποτίθεται πως θα ξεκινούσαν τα γυρίσματα της σειράς (τα οποία φυσικά ουδέποτε ξεκίνησαν).

Ο Γιώργος Καπουτζίδης έκανε ένα tweet τον Αύγουστο που έλεγε κάτι του τύπου "είμαστε όλοι εδώ, όλα καλά κτλ" χωρίς όμως να μας λέει το πιο σημαντικό : Το αν και πότε ξεκινούν τα γυρίσματα. :?

Στο μεταξύ, παρά τις διαβεβαιώσεις του MEGA, οι φήμες για οικονομικά προβλήματα της εταιρείας παραγωγής πλήθαιναν, ενώ η ηθοποιός Ελένη Ράντου, μιλώντας σε συνέντευξή της, στις 2 Σεπτεμβρίου περί της τηλεοπτικής κρίσης αναφέρθηκε και στην "Εθνική Ελλάδος", λέγοντας ότι της είπαν πως "δε θα συνεχιστεί λόγω οικονομικών προβλημάτων" http://www.gossip-tv.gr/media-tv/st...apokalypsi-tis-rantoy-gia-tin-ethniki-ellados

Ωστόσο όλοι έσπευσαν να το διαψεύσουν. Μέχρι που ήρθε η δημοσίευση της Κωνσταντίνας στο facebook και επιβεβαίωσε αυτό που όλοι φοβόμαστε! :(

Ο Καπουτζίδης αρκέστηκε στο να πει πάνω κάτω ό,τι και η Μιχαήλ http://www.yupiii.gr/gossip/c83866/Giwrgos_Kapoytzidhs-Telika_synexizetai_h.html

Σας έδωσα όλο το παρασκήνιο, δεν μπορείτε να πείτε! :lol:

[MENTION=6159]lilka[/MENTION] δε νομίζω να προβληθούν καν νέες σειρές φέτος! :shock: Τα τηλεοπτικά κανάλια επικαλούνται μονίμως οικονομικά προβλήματα. :rolleyes:

lilka

Well-known member
[MENTION=12033]Nicholas123[/MENTION]: Κρίμα... παραμένουν οι ταινίες... :( Θα σου έδινα "λαικ" αλλά δεν θα σου δώσω επειδή I don't like αυτό που έγραψες. :lol:

Nicholas123

Well-known member
[MENTION=12033]Nicholas123[/MENTION]: Κρίμα... παραμένουν οι ταινίες... :( Θα σου έδινα "λαικ" αλλά δεν θα σου δώσω επειδή I don't like αυτό που έγραψες. :lol:

:lol:

Αν εννοείς ελληνικές ταινίες, δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η φετινή παραγωγή μας επιφυλάσσει κάποια καλή :( :?

Υπάρχουν όμως πολλές αξιόλογες ταινίες που βγήκαν τα τελευταία χρόνια, σε περίπτωση που θες να δεις κάτι! ;)

GRE

Well-known member
Την περυσινή σεζόν πάντως προβλήθηκαν αρκετές (και νέες) σειρές .
Να δούμε φέτος.

lilka

Well-known member
:lol:

Αν εννοείς ελληνικές ταινίες, δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η φετινή παραγωγή μας επιφυλάσσει κάποια καλή :( :?

Υπάρχουν όμως πολλές αξιόλογες ταινίες που βγήκαν τα τελευταία χρόνια, σε περίπτωση που θες να δεις κάτι! ;)

Εγώ συχνά χρησιμοποιώ την σελίδα greek-movies.com όπου βρίσκονται όλες μαζεμένες (ταινίες και σειρές). ;)

Top Bottom