Contact us

Μιλάμε Ελληνικά - It's all Greek to me!

Nicholas123

Well-known member
Εγώ συχνά χρησιμοποιώ την σελίδα greek-movies.com όπου βρίσκονται όλες μαζεμένες (ταινίες και σειρές). ;)

Από ελληνικές ταινίες είδα πρόσφατα αυτήν https://www.youtube.com/watch?v=RRp57bjkCZY

Πολύ καλή και με μια εξαιρετική πρωταγωνίστρια !

Jim

Well-known member
Πιο πρόσφατα, από ελληνικές ταινίες, είδα τα 45 τετραγωνικά και την ταινία "Xenia", πολύ καλές και οι δύο.

Nicholas123

Well-known member
Πιο πρόσφατα, από ελληνικές ταινίες, είδα τα 45 τετραγωνικά και την ταινία "Xenia", πολύ καλές και οι δύο.

Τα "45 τετραγωνικά" δεν τα έχω δει! :eek:

Το "Xenia" είναι όντως εξαιρετικό (Η επίσημη πρόταση της Ελλάδας στα φετινά όσκαρ) :D

Jim

Well-known member
Τα "45 τετραγωνικά" δεν τα έχω δει! :eek:

Το "Xenia" είναι όντως εξαιρετικό (Η επίσημη πρόταση της Ελλάδας στα φετινά όσκαρ) :D

To "Xenia" είναι πάρα πολύ καλή ταινία, απ' τις καλύτερες ελληνικές ταινίες των τελευταίων ετών.

lilka

Well-known member
Σήμερα το πρωί πέρασα την εξέταση οδήγησης!!! xyaaayxyaaayxyaaay
Ηταν 2η προσπάθεια, αλλά δεν πειράζει, πέρασα. :D

Nicholas123

Well-known member
Συγχαρητήρια!!!!!

Y.Γ. Πλάκα κάνω εννοείται!!! :D

lilka

Well-known member
Καλό! :lol:

lilka

Well-known member
Γεια σε όλους!
Μου λείπει η "Εθνική Ελλάδος"... :( Θα βγουν καινούργια επεισόδια;

Nicholas123

Well-known member
Γεια σε όλους!
Μου λείπει η "Εθνική Ελλάδος"... :( Θα βγουν καινούργια επεισόδια;

Γεια! xwave

Είμαστε όλοι καλά! Εσύ τί κάνεις;

Η "Εθνική Ελλάδος" λείπει σε όλους καθώς δεν υπάρχουν αξιόλογες τηλεοπτικές δουλειές φέτος!

Ο Γιωργάκης μας είπε ότι μόλις οι γυναίκες ηθοποιοί τελειώσουν με τις θεατρικές τους υποχρεώσεις τον Απρίλιο (κάτι που είναι απαραίτητο καθώς τα γυρίσματα της σειράς θα πραγματοποιηθούν στο εξωτερικό) τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν! xcheer

Ας ελπίσουμε να είναι αλήθεια! :mrgreen:

lilka

Well-known member
Και εγώ είμαι πολύ καλά, ειδικά τώρα που κοντεύουν τα Χριστούγεννα. xxmas
Μακάρι τότε να ισχύει αυτό που λες για την σειρά! Στο εξωτερικό λες; Μηπως ξέρεις σε ποιά χώρα ακριβώς;

lilka

Well-known member
Μακάρι τότε να ισχύει αυτό που λες για την σειρά! Στο εξωτερικό λες; Μηπως ξέρεις σε ποιά χώρα ακριβώς;

Ewigkeit

Veteran
#late ;;

[MENTION=5511]Ewigkeit[/MENTION]:
There should be "ξόδεψα" (simple past form) instead of "πέρασα" (simple past form). The verb "ξοδεύω" stands for "to spend money", while "περνώ/περνάω" stands for "to spend time". I would also say "μεταξύ άλλων" (among other things) instead of "συμπεριλαμβανόμενα". But then again, I'm not a native speaker. :p

Έχω επισκεφτεί την Ακρόπολη, την Πύλη του Αδριανού και τον Ναό του Ολυμπίου Διός.

Ντροπή που είχα μόνο 5 ώρες επειδή είχα μια πτήση ανταπόκρισης από τη Βαρκελώνη στην Αθήνα και από την Αθήνα στη Σμύρνη.

Εγώ σίγουρα θα επιστρέψω στην υπέροχη Ελλάδα.

Something like that. :p
Can you already read and write Greek?

Ευχαριστώ για τις διορθώσεις. :D Ναί, I can say I'm doing quite well with the Modern Greek alphabet. I just mess up the letters with "´" sometimes. :D

Google Translate made a good job this time! :lol:

Η lilka τα είπε όλα πολύ καλά στις διορθώσεις της! xclap xbow . Βέβαια, δε θεωρώ το "συμπεριλαμβανομένων" λάθος, απλά η μετάφραση της lilka είναι ίσως η πιο δόκιμη! Επίσης, το "shame" (το οποίο μεταφράστηκε ως "ντροπή" από το google translate, θα έπρεπε να αποδοθεί ως "κρίμα" (= "pity")

Βλέπω ότι περιηγήθηκες στην περιοχή μου! xheart Είναι η ωραιότερη γειτονιά της Αθήνας! Χαίρομαι που σου άρεσε! :D

[MENTION=6159]lilka[/MENTION] το είδα ότι έχουν μόνο βοηθήματα για επίπεδο Β2 , απλά έλεγα μήπως έχουν και για Γ1 και απλά δεν αναφέρεται στο site!

Σε κάθε περίπτωση, σε συμβουλεύω να δώσεις εξετάσεις! Είσαι σε πολύ καλό επίπεδο! Σου εύχομαι καλή επιτυχία και για τυχόν απορίες, εδώ είμαστε! :D

Κι εγώ ευχαριστώ. Εγώ σίγουρα θα επανέλθω. :D Ίσως αυτό το καλοκαίρι, to Samos maybe, Lesbos, Chios, Aegina, etc. Δεν είμαι σίγουρος, θα δούμε. :) Και μην ξεχάσετε να ψηφίσετε για ::ems Εμσφριοντ. :mrgreen: (lol jk, I just wanted to write it in Greek, not sure with the "ιο" tho.)

Nicholas123

Well-known member

xxmas Ναι!!!!!!!!!!!!!!! Ευκαιρία να φάμε και να πιούμε λίγο παραπάνω! :mrgreen:

[MENTION=14584]niko[/MENTION] είμαστε έεεεετοοοιιιιμοοοιιιι (που λέει και ο Ρουβάς! :lol: )

Ο Καπουτζίδης είχε πει ότι είχαν κλείσει το καλοκαίρι ένα στάδιο στη Ρουμανία -δε θυμάμαι σε ποια πόλη όμως- με σκοπό να γυρίσουν τις σκηνές των αγώνων στους οποίους οι ηρωίδες θα πάρουν μέρος. Μάλιστα θα συμμετείχαν και ξένες ηθοποιοί και αθλήτριες.
Μετά βέβαια επεβλήθησαν τα capital controls xrofl2

Αυτή τη στιγμή δεν είναι βέβαια σίγουρο ότι τα γυρίσματα θα γίνουν όντως στη Ρουμανία λόγω οικονομικών δυσχερειών, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κάποιο παγοδρόμιο στην Ελλάδα, το οποίο να είναι μεγάλο αρκετά για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των γυρισμάτων, πλην ενός στη Θεσσαλονίκη, το οποίο όμως δεν συγκρίνεται με αυτό στο εξωτερικό. Αναμένουμε λοιπόν! :D Μακάρι να γυριστεί η συνέχεια της σειράς! Θα ξέρουμε περισσότερα το Πάσχα που οι πρωταγωνίστριες τελειώνουν με τις θεατρικές τους υποχρεώσεις! Πάντως υπάρχει από όλους τους συντελεστές η θέληση να συνεχιστεί η σειρά! ;)

[MENTION=5511]Ewigkeit[/MENTION] κάλλιο αργά παρά ποτέ! :mrgreen:

ναι, πρέπει να ξανάρθεις! :D
Δεν έχω πάει στη Σάμο, άρα δεν έχω άποψη. Η Αίγινα δε μου αρέσει. Η Χίος και η Μυτιλήνη ωστόσο είναι πολύ ωραία νησιά! xheart

Υ.Γ Εμσφριοντ (yes it is right!) sounds cool -probably cooler than Eterland. Nice flag btw! :D

lilka

Well-known member
Γεια σας παιδιά! Κρίμα που το ελληνικό thread είναι νεκρό :(

Χαιρομαι πάααααρα πολύ για την Demy! xheya

Nicholas123

Well-known member
Λείπεις εσύ! Χαχα! Δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες εδώ! Μόνο εγώ βασικά :mrgreen:

lilka

Well-known member
Μα πώς; Κάποτε υπήρχαν πολλοί :( Εγώ βασικά πήρα την μεγάλη απόφαση να συμμετάσχω στις εξετάσεις Ελληνομάθειας στο επίπεδο Γ1 του χρόνου, γι'αυτο ΠΡΕΠΕΙ να μιλάω/γράφω ελληνικά κάθε μέρα τώρα (εννοώ αν θέλω να περάσω).

Nicholas123

Well-known member
Μα πώς; Κάποτε υπήρχαν πολλοί :( Εγώ βασικά πήρα την μεγάλη απόφαση να συμμετάσχω στις εξετάσεις Ελληνομάθειας στο επίπεδο Γ1 του χρόνου, γι'αυτο ΠΡΕΠΕΙ να μιλάω/γράφω ελληνικά κάθε μέρα τώρα (εννοώ αν θέλω να περάσω).

Μπράβο! Αν χρειαστείς κάτι,μη διστάσεις να με ρωτήσεις! Είμαι καθημερινά συνδεδεμένος στο forum! Η αλήθεια είναι ότι παλιά ήμαστε αρκετοί, Έλληνες και Κύπριοι, αλλά στην πορεία, χάθηκαν οι πιο πολλοί! :(

Συγχαρητήρια για την επιλογή σας απόψε! Έχω ακούσει μόνο τη studio version του τραγουδιού, αλλά μου άρεσε!

lilka

Well-known member
Και εμένα μ'άρεσε το Flashlight. Επιτέλους νιώθω περήφανη!

Οσο για την Ελληνομάθεια, αποφάσισα να διαβάσω το "Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά" στα ελληνικά (δηλ. να παραγγείλω το βιβλίο απο την Ελλάδα), και ένα άλλο, καινούργιο, το "Ισμαήλ και Ρόζα" - έχω ακούσει καλά σχόλια

Nicholas123

Well-known member
Συγχαρητήρια και μόνο για το ταλέντο και την φιλομάθειά σου! Απορώ πώς μπορείς να διαβάσεις 2 τόσο δύσκολα βιβλία σε μια ξένη γλώσσα! Μόνο τον Ζορμπά έχω διαβάσει. Νομίζω αξίζει ως ανάγνωσμα! ;)

Top Bottom