Contact us

Napierdalamy po polsku

polunited

Member
Nie mamy się co przejmować poziomem KE. Wczoraj pierwszy półfinał Melodifestivalen był tak tragiczny, że Michael Casey by awansował, gdyby brał udział. Szkoda, że Margaret nie była we wczorajszym semi.

#FunFact: Na Malcie sponsorem preselekcji był INGLOT xD

simonPL

Well-known member
No właśnie wczoraj, po łebkach ale jednak, oglądałem te "najlepsze preselekcje na świecie" i sobie pomyślałem, że trochę słabo to wygląda. Akurat trafiłem na jakąś starszą panią, która coś tam śpiewała jak na recitalu w gminnym domu kultury i też miałem skojarzenie z Michaelem Caseyem :D - mianowicie, chłopak który prowadził relacje live z publiczności (która go olewała, bo chyba nie zdawała sobie sprawy, ze to leci w TV) był do niego bardzo podobny. Ten typek od piosenki Dance You Off bardzo mi nie podszedł - ciśnienie na zwycięstwo miał większe niż Lazarev i oglądanie tego jak się męczy podczas ogłaszania wyników było dla mnie równie cięzkie. Poza tym jego wystudiowany do bólu występ przypominał mi mix właśnie Lazavera z zeszłoroczną Szwecją na bieżniach, a oba występy oceniam bardzo słabo - nie lubię takich występów, gdzie każda nawet minimalna mimika, mrugniecie oczkiem do kamery, jest zaplanowane. Ohyda. :p Ale wiedziałem, że to jednak przejdzie dalej...

Skoro aż 4 występy przechodzą dalej (2 do finału i 2 do dogrywki) to uważam, że jest spora szansa, że Margaret wystąpi tam więcej niż raz, mimo że w swoim finale ma chłopaka który chyba wygrał Idola, więc już raz pokazał to, że ludzie lubią na niego głosować. ;)

simonPL

Well-known member
Trochę lipa. Nagle ostatniego dnia spłynęło 1000 piosenek? Przecież mogli już w zeszłym tygodniu zrobić wstępną selekcję i ewentualnie dzisiaj zaktualizować o to, co mogło wpłynąć w ostatniej chwili. Janusze myślały, że usiądą sobie przy herbacie i ciastkach, prezes puści 25 piosenek, 10 wybiorą i finito? :p

simonPL

Well-known member
Sławomir w RMF FM powiedział, że w tym roku nie weźmie udziału w KE, ale w przyszłym - jak się przygotuje, to już chyba niewykluczone. Ostatnio stuknęło mu 100.000.000 wyświetleń przy "Miłości w Zakopanem" i ma taki airplay, że grają go już nawet w RMF i Zet, więc pewnie szybko wskoczy do top 10, bo teraz to się buja koło 30 miejsca.

BTW, wypłynęły nagrania samych wokali (audio) z półfinału szwedzkiego, śmiesznie to wygląda - obstawiam, ze jak coś takiego przydarzy się Margaretce to hejterzy mogą mieć cudowny materiał. :p Oby jednak jej piosenka była w porząsiu, a wykonanie równie fajne.

Moim zdaniem w MF jest za dużo chórków, wokali w tle itd. z taśmy. Niektórzy wyglądali, jakby w ogóle nie śpiewali tylko mieli pre-recordy.

Piosenka tej Klaudii mi się nie podoba. Niby fajna, ale brzmi jak średniej jakości demo - jakieś takie przytłumione to wszystko i łamany angielski. Ma niby potencjał, ale audio na oficjalnym kanale brzmi, jakby przepuszczono je przez jakąś rurę zanim wrzucono online, jakoś tak nieprofesjonalnie. Coś jak Olaf z zeszłego roku.

Mam nadzieję, że w tym roku będziemy mieli więcej HQ kontentu. ;d

polunited

Member
On tu chyba już nie ma co do roboty, bo jak go szanowna komisja "50 latków" nie weźmie, to nic nie zrobisz :p

Szkoda, że TVP nie wybierze 20 piosenek i nie zrobi półfinałów. Na pewno te 20 by się uzbierało

simonPL

Well-known member
Myślę, że w przypadku braku Gromeego w stawce, revallsay osobiście odwiedzi siedzibę TVP i 50-latków z komisji. :D

revallsay

Well-known member
Myślę, że w przypadku braku Gromeego w stawce, revallsay osobiście odwiedzi siedzibę TVP i 50-latków z komisji. :D

Wezmę urlop w pracy i pojadę tam swoim Matizem.

A tym czasem 7mln wyświetleń Without You na YouTube xheart

revallsay

Well-known member
Będzie Gromee na pewno, Isabell też :p myślę że Ramony nie będzie

Strzeliliby sobie w kolano, gdyby Gromiego nie wybrali. Piosenka hula w radio, był zaproszony na Sylwestra, był w Jaka to Melodia, szczerze wątpie, żeby go nie było xheart

simonPL

Well-known member
Też mnie się wydaje, że mogą odrzucić Ramonę (chyba, że jednak się nie zgłosiła?). Albo że znowu zabraknie kogoś fajnego, kogo byśmy chcieli zobaczyć w KE. Oby nie! Liczę też na jakąś niespodziankę i niech nią nie będzie nowa Kleo. :>

Szkoda, ze na YT Melodifestivalen wrzucają wszystkie utwory poza tymi, które awansowały bezpośrednio do finału. Skoro wrzucają te, które przejdą do dogrywki to powinni też wrzucić finalistów albo nie dawać i tego, i tego. Ciekawe, jak brzmi piosenka "In My Cabana". Obstawiacie, że Margaret wystąpi w finale lub dogrywce? Chyba musiałaby mieć niezłego pecha, żeby nie udało jej się być w top4? Ale nie wiem w sumie czy startuje z jakimiś wielkimi lokalnymi gwiazdami, czy nie. Znam tylko tego Liamoo, on wygrał Idola, ale statystyki na YT jego piosenki mają słabe.

blue00eyes

Well-known member
Liamoo też zmasakrował CMD w Idolu :D
Myślę, że Margaret przejdzie do następnego etapu, nie znam zasad bo nie oglądam Melodifestivalen, w tym roku przyjrzę się bliżej żeby rodaczce pokibicować.
A co by było gdyby ona wygrała? Andreas Kummert v2.0? :lol:

simonPL

Well-known member
Ja oglądałem ogłoszenie wyników pierwszego półfinału i wyglądało na to, ze najpierw ogłosili pierwszego finalistę, później dwóch do dogrywki, a na końcu drugiego finalistę. Nie wiem czy to tak wygląda w każdym odcinku, ale pewnie tak.

Cool Me Down w sumie chyba trudno zaśpiewać na żywo w takim razie. Chociaż uważam, ze - niestety - późniejsze występy Margaret były znacznie lepsze niż ten z KE. Ale ten był nie tylko niemrawy wokalnie (zwłaszcza brak poweru w refrenie), ale wizualnie niestety też. Ona w wywiadzie dla wiwibloggs opublikowanym ostatnio powiedziała, ze wie że to nie jest jej najlepszy występ, ale była po chorobie, natomiast fala hejtu jaka się na nia wylała po występie doprowadziła do tego, że miała lekkie załamanie i nawet teraz nie lubi wracać do tego okresu, czyli w sumie dobrze odczytałem jej komentarze i reakcje po KE i brak chęci brania udziału w tym znowu. Przede wszystkim to, że była chora było słychać w "Świat się kręci", ale w takim razie trzeba było tam po prostu nie iść, a nie pozwolić sobie przykleić łatkę Mandaryny. :)

Obejrzałem sobie kilka występów wybranych już reprezentantów z krajowych eliminacji i w sumie nie wypadamy aż tak źle w tym TVP - Hiszpania ma jakość występu jak z trzeciego świata. Ale za to Szwajcaria "Stones" - świetny występ, fajne wizualizacje i nawet coś na ekranie się pojawia. Ciekawe jak będzie u nas w tym roku.

Swoją drogą - mogliby już podać tę listę. Chyba obrady już się skończyły? ;d

blue00eyes

Well-known member
Ja natomiast uważam że na KE wykonała najlepiej.. w pozostałych pomija tekst ;) wcale się jej nie dziwię że już nie chce, ale o tym pisałam już.
Hiszpania jest okropna, to racja, Szwajcaria jak dla mnie ciekawa na początku, nie podoba mi się reften, a dalej się już sypie. Nie lubię. Tak samo nie lubię Malty.
Jutro będzie lista :D oby byli Gromee, Isabell i mogę spać spokojnie xD

revallsay

Well-known member
Tak sobie myślę, co jak nie wybiorą Gromee? Z nimi nigdy nic nie wiadomo. Wybiorą jakąś średnią Ramonę czy przeciętną Isabel. Świruję już, mogli by podać, nie wierzę, że aż tak długo obradują. Niby ponad 200 zgłoszeń, ale większość to od razu do kosza... Jeszcze niby max 24 h (szaczuję, że wyniki będą ok. 18-19) Co chwilę sprawdzam stronę TVP Eurowizja i facebooka. Mam obsesję, kurde, odpierdala mi. Za bardzo się nastawiłam na Gromiego i Lukasa.

W nocy nie mogę spać, jestem semi-zombie :(

blue00eyes

Well-known member
Gromee musi być, przecież to jest niemożliwe żeby nie :) skoro dostają się Napoli, Taraki i Bressy, to jak Gromee może nie przejść? :p spokojnie

revallsay

Well-known member
Gromee musi być, przecież to jest niemożliwe żeby nie :) skoro dostają się Napoli, Taraki i Bressy, to jak Gromee może nie przejść? :p spokojnie

może wydziwiam, ale od Niedzieli spałam może z 6 godzin w sumie... pewnie to przypadek, że akurat teraz nie mogę spać (mam tak od czasu do czasu), mam już urojenia. Nigdy tak nie przeżywałam Eurowizji. nawet jak był Michał.

Top Bottom