Contact us

Napierdalamy po polsku

simonPL

Well-known member
Ale z drugiej strony trzeba docenić, trochę na to wszystko pracy poszło, efekt i estetyka nie w naszym guście, ale... :p

Przy czym no ja nadal się dziwię, że ktoś takie coś zgłasza na konkurs międzynarodowy i chce występować pod szyldem Polska. Często rzuca mi się w oczy też niejaki Kuba Jasiecki - "gwiazda" w Szwecji, co roku próbująca nagrywać coś na wszystkie możliwe eliminacje. Kojarzę go, bo jego mama uczyła u mnie w szkole :D I teraz też zgłosił. Tym razem nagrał nowego singla, po raz pierwszy, po polsku. Myślę, że zaskoczył tym fanów, skoro do tej pory robił karierę po angielsku. :p

revallsay

Well-known member
Ja prdl... chyba już mi siada na dekiel, ale na Facebooku Cleo ktoś ją pyta o Eurowizję i ona lajkuje i seruszkuje...

Ja wiem co będzie :/ ludzie piszą, że ponoć Gromee wyprodukować piosenkę innej gwieździe. Możliwe, że to właśnie Cleo, premiera jej nowej piosenki ma być 7.02.2018 :/

A coś czuję, że będę bardzo zawiedziona tym rokiem...

polunited

Member
Nie wydaje mi się, żeby Cleo zgłosiła się w tym roku. Już bardziej Szpaka widzę wśród zgłoszonych ze względu na aktualną współpracę z TVP. No i samemu Kurskiemu na nim zależy. Cleo pewnie podgrzewa atmosferę przed premierą nowego singla. Ja bym ją chętnie na ESC jeszcze zobaczył. "Na Pół" było dobrym materiałem na ESC.

revallsay

Well-known member
Znowu plotki o tej całej Marcie z The Vocie... Nie wiem co ludzie w niej widzą, nie ma żadnej różnicy pomiędzy nią, Szroeder czy Lisowską...

Zła jestem i mam coraz większe wrażenie, że będą bardzo niezadowolona z naszego reprezentanta w tym roku...

blue00eyes

Well-known member
Kiedyś baliśmy się że jakaś Stashka pojedzie, a tu się okaxuję że ten Sławomir się pewnie zgłosi.... Disco polo xscared

revallsay

Well-known member
Ja tam Sławomira lubię. W nim nie chodzi o rock polo. To fun, to wyolbrzymienie. Ale wracając do tematu, wysłałabym kiedyś disco polo, tak dla jaj, ale na pewno nie w tym roku. W tym roku tylko Gromee!!

blue00eyes

Well-known member
Może dla jaj, ale nie chciałabym tego przed całą Europą pokazywać, disco polo mogłoby być 10lat temu zamiast Ivana i Delfina :D

simonPL

Well-known member
Ja nie wrzucam tej piosenki o Zakopanem do worka z disco-polo, on sam to nazywa "rock polo", ale z tych dwóch piosenek, które znam (Zakopane leci w RMF Maxxx i Esce nawet) to to są raczej takie trochę piosenki-parodie, bardziej bym to porównał do Verki Serduchki. Przy czym czy to na Eurowizji by się sprawdziło? Verka była cała śmiesznym produktem, wizerunek, zabawa, tekst zrozumiały dla każdego... a Sławomir? Tutaj chodzi przede wszystkim o tekst po polsku. Coś jak piosenki weselne :p Czy to byłoby fajne w Eurowizji? Sam nie wiem.

Obstawiam, że mogłoby to po prostu dobrze nie wypaść w Krajowych Eliminacjach, ale zagrożenie, że byłoby numerem 1 w głosowaniu widzów, niezależnie od wykonania czy utworu, jest całkiem duże. Część widzów głosowałaby po prostu "bo Sławomir", szczególnie ta, która w sumie Eurowizją w ogóle się nie interesuje. Przecież nie potrzeba nie wiadomo ilu głosów, żeby być wysoko w televotingu, obstawiam, że przy dobrych wiatrach to 20-30 tysięcy może dać już miejsce w TOP3 , jak nie lidera.

Jurorzy mogliby to bardziej udupić, jeżeli byłoby słabe, chyba że dostaliby przykaz z góry na kogo mają głosować ;)

Myślę jednak, że nie chciałbym ani Sławomira, ani Michała Szpaka podczas tegorocznych kwalifikacji. Jeżeli byśmy flopnęli na ESC2018 to wtedy TVP mogłoby sobie wziąć ich w wyborze wewnętrznym, nawet w duecie. Na razie mam cichą nadzieję, że kilka z utworów, które mi się spodobały, wejdą do KE i się tam naprawdę przyzwoicie zaprezentują i dostaniemy też coś fajnego o czym nie wiemy.

Top Bottom