Contact us

Napierdalamy po polsku

polunited

Member
Powtórzę się, ale moim zdaniem ona ma utwory dopasowane pod swoje możliwości, jest wiele tego typu artystów na rynku, przy czym do Margaret łatka beztalencia przykleiła się i się ciągle trzyma. Nie rozumiem. Śpiewa sobie, brzmi dobrze, wiele kawałków sama pisze. W odbiorze całkiem spoko.

Zgadzam się. Ona ma piosenki szyte na miarę. W dzisiejszych czasach wystarczy, żeby nie razić po uszach. Ona ma takie piosenki, w których wypada ok. Występ na Eska Music Awards był naprawdę dobry. Rok temu pojawiły się plotki o tym, że Margaret wystąpi w MF i myślę, że coś w tym było, bo "What you do" ma 3 minuty. Widocznie ostatecznie nie zaryzykowała.

PS: Czy dobrze rozumiem, że w preselekcjach w Szwecji mogą byc nagrane wokale w tle i puszczone z taśmy?

Tak, wokale są zazwyczaj puszczane z taśmy, poza tym na scenie może być więcej niż 6 osób

Nie sądzę żeby wygrała, ale będzie to dla niej promocja.

Ja bym niczego nie przesądzał. Wiele razy na MF wybijały się konkretne piosenki. Jeżeli będzie hicior, to kto wie. Nie trzeba być świetnym wokalistą/artystą żeby awansować do finału (patrz Samir & Viktor, którzy są w jej semi). Poza tym nie widzę jakiś "wielkich" nazwisk w tym roku.

blue00eyes

Well-known member
Powiedziała przecież w wywiadzie, że wystąpić na Eurowizji teraz nie chce i idzie inną ścieżką, a na facebooku napisała "popularny program muzyczny" i przygoda, a nie preselekcje do ESC. Dla mnie to ewidentnie promocja, może nawet ma umówione, że nie wygra, jeśli dojdzie aż do finału :)

Verjamem

Well-known member
Tak sobie przepadam za Margaret, ale jakoś mi to obojętne :) Na ESC raczej na pewno nie pojedzie, bo nie jest "stąd" i nie zależy jej na tym. Myślę, że najważniejsza jest dla niej promocja w Szwecji, by więcej ludzi kupowało tam jej płyty.

polunited

Member
Lidka Kopania się teraz chwali, że jacyś eurowizyjni szwedzcy pisarze skleili jej piosenki i może się zgłosi w tym roku do KE

simonPL

Well-known member
Też mi się wydaje, że Isabell ma szansę na fajny numer, ale musi niestety popracować nad występem, żeby wyglądało to lepiej niż poprzednio i ludzie chcieli na nią głosować.

polunited

Member
ja jebie, czytaliście polskie forum? Kłócą się o to czy Ich Troje powinno pojechać...

Właśnie dlatego nie czytam polskich forów :D
Podobno regulamin KE ma się pojawić w najbliższym tygodniu

Chociaż, jak Ricki-Lee z Australii pojedzie (x12s), to może i jechać Ich Troje. Każdego złego reprezentanta wtedy przeżyję :p

burrito

Well-known member
Wesołych Świąt wszystkim! xheart xheart

ja jebie, czytaliście polskie forum? Kłócą się o to czy Ich Troje powinno pojechać...

oni jeszcze żyją? xd
jeśli serio chcą wysyłać do lizbony ich troje i biorą to poważnie (ale to nie przejdzie, rajt?) to ja się boję jakiego typu piosenki dostaną ich głosy w ke

simonPL

Well-known member
Niestety pojawił się regulamin. Niestety - bo liczyłem jednak, że będzie jakiś wybór wewnętrzny, namówią kogoś fajnego, a za kasę z organizacji show w przedpokojach TVP, mogliby zrobić coś, co pomogłoby nieźle wyglądać polskiej reprezentacji na scenie. Termin publikacji regulaminu jest świetny, lepiej byłoby tylko gdyby wrzucili go 31 grudnia o 23:15. :p

Co do spekulacji kto i co ma pojechać, myślę że nie ma sensu, biorąc pod uwagę zeszłoroczny line-up i to, kogo olali, a kogo przyjęli oraz sposób w jaki oceniało jury, które - jak wyczytałem - w przypadku remisu z publicznością, będzie miało głos decydujący. Pozostaje mieć nadzieje, że jakaś perełka prześlizgnie się przez sito "ekspertów". Cwany wykonawca myślący o scenie w Portugalii moim zdaniem powinien osobno przygotować się do występu na korytarzu w TVP - najlepiej wystep bez fajerwerków, bez wizualizacji, dobry głos, jakieś pianinko. I jak już wygra to kombinować jak się lepiej zaprezentować przy bardziej wymagającym środowisku.

Z krajowych eliminacji to interesują mnie na razie tylko te w Szwecji, chociaż liczę że i u nas pojawi się jakiś fajny utwór lub nazwisko (najlepiej jedno i drugie), któremu będzie można kibicować.

revallsay

Well-known member
Czy ja jestem jedyną osobą, której nie przeszkadzają eliminacje w holu TVP? Przecież scena nie wygląda źle, ludzie na balkonie są ok. Po co wydawania nie potrzebnie pieniądze na wynajem sali lub brać jakąś hale TVP i tam robic z wielką feta? Korytarz nie jest najgorszy moim zdaniem.

blue00eyes

Well-known member
Mogliby właśnie wydać na to, żeby lepiej wyglądało wszystko, bo nawet chórków nie można schować, tam chyba w ogóle jest złe nagłośnienie i mało kamer. A na głupie Koło Fortuny mają kasę.

A jeśli chcą oszczędzać na ESC to niech wybiorą wewnętrznie sami z tego co dostaną.

simonPL

Well-known member
W sumie to nie wiem czy sam korytarz mi przeszkadza, bo na obrazku to aż tak źle nie wygląda, ale to już chyba tak się przyjęło, że ten hall jest takim symbolem tego, w jaki sposób TVP traktuje Eurowizję, czyli byle jak ;) Mnie bardziej smuci poziom realizacji całego przedsięwzięcia (oraz całe podejście do tematu ESC) niż samo miejsce - ostatnio mignął mi występ Taylor Swift w jakimś amerykańskim talk-show, gdzie scena jest nie za wielka, nie było fajerwerków, ale światło, reflektory, błyski były idealnie zsynchronizowane z muzyką i wyglądało to super mimo że cały występ opierał się tylko na tym (albo ta część, którą widziałem). W TVP (ale w sumie chyba ogólnie w polskiej telewizji) raczej wrzuca się jakieś power pointy na telebimy w tle, ważne żeby coś mrugało, latało i tyle. Dlatego uważam, że nawet jeżeli wokalista będzie miał chwytliwy numer i fajny pomysł na scenę to w TVP tego nie zaprezentuje dobrze i przegra z kimś kto ma głos jak dzwon, wyjdzie i zaśpiewa przy statywie.

Co ciekawe, w tych wszystkich tanecznych eurowizjach typu Cichopek parę lat temu (czy kto to tam wygrał :p), młodych muzyków, młodych tancerzy zajmujemy najlepsze miejsca, w głównym konkursie raczej cieniujemy. Okej, wróciliśmy, 4x z rzędu finał, ale przydałoby się zrobić kolejny krok i ogarnąć dobrze etap wyboru reprezentanta.

polunited

Member
Te preselekcje równie dobrze mogliby w studiach ATM czy innych zrobić, gdzie jest więcej miejsca. Problem tkwi w tym, że oni do preselekcji nawet nie starają się pozyskać sponsora (lub żaden się tym nie interesuje), dlatego wygląda to tak biednie. Ale w sumie się nie dziwię, bo do tej pory wszytko było ogarniane w miesiąc.

Verjamem

Well-known member
oni jeszcze żyją? xd
No fakt, gdyby nie to że właściciel forum (swoją drogą tajemniczy gość, jego tożsamości nie zna nikt nawet z administracji) może zarobić fajną kasę na reklamach (z powodu dobrej pozycji w Google), nie włączyłby go w kwietniu. Ale chyba i tak pieprznięcie wszystkiego to jedynie kwestia czasu, jako że nie działa rejestracja a kontakt z owym jegomościem nie istnieje.

blue00eyes

Well-known member
Tylko czy on się zgodzi na Krajowe Eliminacje? Bo gdyby to był wybór wewnętrzny to można mieć sporą nadzieję, a przy KE tylko iskierkę :p

Top Bottom