Contact us

Napierdalamy po polsku

Verjamem

Well-known member
Szczególnie, że mamy znacznie większy rynek niż wymienione przez Ciebie kraje (czy lepszy, kwestia dyskusyjna) ;)

blue00eyes

Well-known member
Dokładnie, ale u nas brakuje kompozytorów, którzy pisaliby piosenki typowo eurowizyjne i żeby nie były to ballady.

blue00eyes

Well-known member
Margaret Jamroży :lol:

Słabe to jest, że można zgłosić kogokolwiek i cokolwiek i nikt tego nie weryfikuje. No ale to San Marino.

Ona się zgłosi do Melodifestivalen, na pewno nie wygra, a będzie fame

simonPL

Well-known member
Ponoć Mandarynę też tam można (było?) znaleźć, ale ja nie znalazłem :( Zastanawiam się z jakim hicikiem?

Margareta wrzuciła zdjęcia z Wrethovem (chyba tak to się pisze) sugerując, że tworzy nowy kawałki. Chyba odpuściła sobie już promocję swojego nowego albumu. Może teraz nagra lepszy :p

BTW, czy na Eurowizji ktoś śpiewał kiedyś piosenkę świąteczną? Chyba znalazłem przepis na kolejny sukces Polski :D

Verjamem

Well-known member
Kiedyś w Dorze (chorwackie pre) pojawiła się piosenka bożonarodzeniowa, ale przepadła. Czytałem o tym dosłownie raz w życiu i nawet nie pamiętam jej tytułu :mrgreen:

Z tym San Marino najgorsze jest to, że to tak naprawdę nie preselekcje tego kraju, a całego świata. Rozumiem, że ludnościowo są mniejsi niż niektóre miasta pod Warszawą, ale mogliby się postarać, zachęcić śladowych sanmaryńskich artystów i może jakichś początkujących włoskich (przekabacić ich na tę stronę) :) Rynek muzyczny kraju sam się nie zmieni, a to całkiem niezła okazja.

polunited

Member
Jajca, ktoś zgłosił Margaret drugi raz xD

Dodatkowo pojawił się także rzecznik (chyba już były) Młodzieży Wszechpolskiej :lol: :lol: :lol:

simonPL

Well-known member
Chce czy nie chce, ale nie zaszkodzi to w promocji, prawda? ;)
Nawet ok ta piosenka, nie trąci myszką jak poprzednie.

Doda ma zarzuty i zakaz opuszczania kraju, więc przynajmniej jedno nazwisko z corocznej listy życzeń odpada. :D :D :D

simonPL

Well-known member
A kto to napisał w ogóle? Poprzednią płytę napisali jacyś - niespodzianka - Szwedzi.

Zgadzam się, ale moim zdaniem i tak jest duży progres w porównaniu z każdym poprzednim utworem. Trochę zainwestowali też w promocję, nie mamy już lyric video z power pointa na VEVO i piosenka jest nawet propozycją w RMF FM. Być może oczekiwałem czegoś w stylu tych poprzednich "hitów" i teraz to zaskoczenie powoduje u mnie nieco lepszą ocenę niż powinna być w rzeczywistości? ;)

Szkoda, że jego wytwórnia nie podpisuje go na VEVO z polskimi znakami. Przecież polskie literki już wchodzą w ten system, teledysku Cleo mają poprawne tytuły ze wszystkimi ogonkami. Dziwne, że nikt nie zwraca uwagi na takie detale.

polunited

Member
Bardzo dobrze. Ja myślę, że ona to robi bardziej dla promocji, niż z chęci reprezentowania Szwecji.
Na Wikipedii już jakiś złośliwiec zmienił tytuł piosenki na "In My Vagina"

blue00eyes

Well-known member
Lubię ją, mam nawet jej płytę (była za 2 dychy w Biedrze), ale uważam, że tylko się skompromituje, bo nie jest najlepszą wokalistką.
Odniosłam inne wrażenie.
Nie jest jakaś wybitna wokalnie, ale sama o tym powiedziała. xd gorzej gdyby się zapierała jaka to, ona jest super i zajebista. :)
Nie znamy jeszcze piosenki, jeśli będzie w miarę prosta, to da radę, poza tym są chórki ponagrywane itd, więc kompromitacji nie będzie. Bo Cool Me Down było za trudne i ani razu nie słyszałam nawet żeby ktoś inny to lepiej zaśpiewał od niej, ani w the Voice ani ten Liamoo co się też dostał.

revallsay

Well-known member
Odniosłam inne wrażenie.
Nie jest jakaś wybitna wokalnie, ale sama o tym powiedziała. xd gorzej gdyby się zapierała jaka to, ona jest super i zajebista. :)
Nie znamy jeszcze piosenki, jeśli będzie w miarę prosta, to da radę, poza tym są chórki ponagrywane itd, więc kompromitacji nie będzie. Bo Cool Me Down było za trudne i ani razu nie słyszałam nawet żeby ktoś inny to lepiej zaśpiewał od niej, ani w the Voice ani ten Liamoo co się też dostał.

Ale na prawdziwej Eurowizji nie będzie pre-recorded chórku, ani żadnych dźwięków...

simonPL

Well-known member
Też kupiłem! :D Promocje w Biedronce są w porządeczku, szkoda że świąteczna Sia wyszła nakładem Warnera i najtaniej jest za 52 zł bez szans na promkę w Biedrze. :/

Uważam, że występ Margaret nie powinien być gorszy niż to, co do tej pory widzieliśmy i słyszeliśmy (chociaż reklama MTV Music z jej udziałem zaskoczyła mnie negatywnie, nie powiem :p). "What You Do" na Eska Music Awards brzmiało naprawdę przyzwoicie (bez pre-recordów i wokali z taśmy) i każdy kolejny występ z "Cool Me Down" również coraz lepiej. Do niej na pewno też docierają te wszystkie komentarze na temat tego, jaką jest okropną wokalistką, stąd chyba nie zamierza wychodzić na scenę z kawałkiem, którego nie pociągnie. Powtórzę się, ale moim zdaniem ona ma utwory dopasowane pod swoje możliwości, jest wiele tego typu artystów na rynku, przy czym do Margaret łatka beztalencia przykleiła się i się ciągle trzyma. Nie rozumiem. Śpiewa sobie, brzmi dobrze, wiele kawałków sama pisze. W odbiorze całkiem spoko.

Obstawiam jednak podobnie, jak [MENTION=13224]blue00eyes[/MENTION], że to przede wszystkim forma promocji. Pewnie wiedzą dobrze, że nie wygra - chociaż wszystko zależy od utworów i prezentacji na scenie, ale tak jak pisałem wcześniej jej kariera trochę upadła ostatnio, What You Do nie było tak popularne jak Cool Me Down za granicą, więc udział w Eurowizji byłby naturalnym pomysłem, żeby się przypomnieć. Zaskoczony nie jestem, ale że Szwecja? Cóż, gdyby jednak udało jej się wygrać to nie wiem czy byłoby fajnie, żeby reprezentowała ona inny kraj niż swój. Jestem zdania, że mimo wszystko należy trzymać się swoich barw, tym bardziej że fanów ma najwięcej tutaj.

Co na to TVP? Moim zdaniem spokojnie mogliby zacząć wybierać wewnętrznie. Mogą zagadać do Edyty Górniak czy nie chce ze swoim singlem po angielsku spróbować? Albo do Michała Szpaka, który całkiem fajnie się zgrał z tą dziewczyna co wygrała "The Voice" (szpakoholiczki już ocipiały i postulują ich wspólny wyjazd na Eurowizję :p) albo zobaczyć jak pójdzie Margaret i ją zgarnąć. Byłoby 12 punktów ze Szwecji. :D

PS: Czy dobrze rozumiem, że w preselekcjach w Szwecji mogą byc nagrane wokale w tle i puszczone z taśmy?

Top Bottom