Też kupiłem!
Promocje w Biedronce są w porządeczku, szkoda że świąteczna Sia wyszła nakładem Warnera i najtaniej jest za 52 zł bez szans na promkę w Biedrze. :/
Uważam, że występ Margaret nie powinien być gorszy niż to, co do tej pory widzieliśmy i słyszeliśmy (chociaż reklama MTV Music z jej udziałem zaskoczyła mnie negatywnie, nie powiem
). "What You Do" na Eska Music Awards brzmiało naprawdę przyzwoicie (bez pre-recordów i wokali z taśmy) i każdy kolejny występ z "Cool Me Down" również coraz lepiej. Do niej na pewno też docierają te wszystkie komentarze na temat tego, jaką jest okropną wokalistką, stąd chyba nie zamierza wychodzić na scenę z kawałkiem, którego nie pociągnie. Powtórzę się, ale moim zdaniem ona ma utwory dopasowane pod swoje możliwości, jest wiele tego typu artystów na rynku, przy czym do Margaret łatka beztalencia przykleiła się i się ciągle trzyma. Nie rozumiem. Śpiewa sobie, brzmi dobrze, wiele kawałków sama pisze. W odbiorze całkiem spoko.
Obstawiam jednak podobnie, jak [MENTION=13224]blue00eyes[/MENTION], że to przede wszystkim forma promocji. Pewnie wiedzą dobrze, że nie wygra - chociaż wszystko zależy od utworów i prezentacji na scenie, ale tak jak pisałem wcześniej jej kariera trochę upadła ostatnio, What You Do nie było tak popularne jak Cool Me Down za granicą, więc udział w Eurowizji byłby naturalnym pomysłem, żeby się przypomnieć. Zaskoczony nie jestem, ale że Szwecja? Cóż, gdyby jednak udało jej się wygrać to nie wiem czy byłoby fajnie, żeby reprezentowała ona inny kraj niż swój. Jestem zdania, że mimo wszystko należy trzymać się swoich barw, tym bardziej że fanów ma najwięcej tutaj.
Co na to TVP? Moim zdaniem spokojnie mogliby zacząć wybierać wewnętrznie. Mogą zagadać do Edyty Górniak czy nie chce ze swoim singlem po angielsku spróbować? Albo do Michała Szpaka, który całkiem fajnie się zgrał z tą dziewczyna co wygrała "The Voice" (szpakoholiczki już ocipiały i postulują ich wspólny wyjazd na Eurowizję
) albo zobaczyć jak pójdzie Margaret i ją zgarnąć. Byłoby 12 punktów ze Szwecji.
PS: Czy dobrze rozumiem, że w preselekcjach w Szwecji mogą byc nagrane wokale w tle i puszczone z taśmy?