Contact us

Napierdalamy po polsku

blue00eyes

Well-known member
2011 - słaby rok,
2012 - dobry,
2013 - słaby,
2014 - dobry,
2015 - słaby,
2016 - dobry,
2017 - słaby,
2018 - wychodzi, że będzie dobry.

polunited

Member
Mam nadzieję, że żadnego KE nie będzie

Wybrać artystę wewnętrznie (może być no name z dobrym wokalem) i kupić piosenkę od Szwedów.

polunited

Member
To jest wstępny plan na przyszły rok, wszystko się może zmienić.
Zawsze mogą w to miejsce wstawić premierę filmu Smoleńsk i problem z głowy

blue00eyes

Well-known member
O, a Carmell "Faces" jest w reklamie materiałów budowlanych. :D tak sobie wróciłam do tego występu i w sumie dobrze, że nie pojechała. Ten rok musiał być Kasiowy; Blanche i tak by zjadła Carmell, to dość podobna stylistyka, w ogóle barwa głosu. Myślę, że Carmell jeszcze spróbuje, ale piosenka powinna mieć jakiś motyw, a "Faces" było trochę monotonne.
"Voiceless" też nie było złe, ale przydałby się revamp. Reszta do kitu była, z Rafałem na czele. Mam nadzieję, że Aneta Sablik też jeszcze spróbuje, z jakimś lepsxym numerem.

Skoro Michał Szpak jest w The Voice, to może ktoś stamtąd się zgłosi, z jego drużyny?

simonPL

Well-known member
Zastanawiam się, czego jako trener Michał Szpak będzie uczył uczestników... coverować "Dziwny jest ten świat"? :]

Faktycznie, też słyszałem utwór Carmell w reklamie, ale chyba to nie pyknie i sukcesu w radiu nie będzie. Ale przynajmniej Blanche hula w RMF-ach. Kasia spodobała mi się bardzo na ostatniej prostej, do teraz czasem słucham "Flashlight", a już na pewno była najsympatyczniejszą polską reprezentantką ever. "Voiceless" było żaśpiewane fatalnie, a do tego wokalistka sprawiała wrażenie mało sympatycznej na scenie, co też nie pomogło. Mam wrażenie, że już to tu pisałem chyba, ale nie chcę przeglądać starych postów. :D

Aneta ma potencjał, niech próbuje. Niech próbują wszyscy, a może trafi się znowu jakaś perełka jak w 2014 xheart.

polunited

Member
Obejrzałem sobie występ Margaret z EMA 2017 i nie ogarniam argumentów, że ona jest słaba wokalnie. Nie jest może Kasią Moś, ale w tych swoich piosenkach wypada fajnie. Nie razi to, nie słychać jakiś strasznych fałszów. Zaczynam się też zastanawiać czy Margaret nie prowokuje swoimi występami, chcąc pokazać, że to ona nadaje się na ESC (chociaż sama zaprzecza). Wczoraj użyła nawet chórków live, czego w występach telewizyjnych raczej się nie robi. Ona chyba gdzieś tam głęboko by chciała i jakby jej zaproponowali wybór wewnętrzny, to by się zgodziła. Z tym zapleczem producenckim top 5 murowane.

btw. Tak sobie myślę, że Margaret w Melodifestvalen miała zaśpiewać "What you do"

simonPL

Well-known member
^

Mam dokładnie tako samo zdanie, które zresztą wyraziłem na YT pod filmem na kanale TVP VOD. Mnie też się wydaje, że ona na wybór wewnętrzny by poszła. Poza tym TVP wrzuciło tylko jej występ na YouTube... no, ale to marzenie ściętej głowy...? ;d Jedyne co to szkoda, że na nowej płycie nie ma takiego hitu jak "Cool Me Down", który od razu wpada w ucho. Lubię "What You Do" i "Monkey Business". Dużo jest takich utworów, które po przesłuchaniu w ogóle nie zapadają w pamięć.

polunited

Member
To fakt na albumie brakuje hitów typu CMD, ale to dobrze. W końcu piosenki na ESC można publikować od września :D
Wszystko przed nami. Myślę, że Arash ma jeszcze w zanadrzu jakieś hity.

blue00eyes

Well-known member
Margaret chce być drugą Zarą Larsson i myślę, że jeżeli jej się nie uda, to dopiero wtedy pojedzie na ESC. Ona bardzo chciała jechać, ale właśnie z "Cool Me Down", to była jej najlepsza piosenka.
Szkoda że live nie brzmi tak dobrze, ale to dlatego, że za dużo majstrowali przy głosie i ogólnie jest to ciężka piosenka do odwzorowania na żywo, nie mówiąc o tym, że do tego na scenie trzeba się ruszać, a Margaret ruszała się jak kołek, by nie złapać zadyszki I do końca zaśpiewać. Sama powiedziała, że nie jest Beyonce i że nie ma w takich utworach miejsca na oddech, w przeciwieństwie do ballad (tu atak na Szpaka i Górniak?). Ja bym nie liczyła na nią i nastawiłam się, że kilka lat poczekamy. Szkoda mi jej ze względu na ten hejt po KE, bo reprezentowanie kraju to nie jest obowiązek, trzeba tylko chęci i odwagi i nie każdy chce jechać (Doda, Farna, Hyży, Enej...) tu szczególnie fani Michała się nie popisali. Ona ma szanse, ale z czymś prostszym, np. Wasted, Heartbeat. I nie chcę już wracać do tego. :D

Sarsa miauczy. Niech nie jedzie. Bardziej mnie ciekawi Grzeszczak czy Szroeder, może nie ambitne ale skuteczne, szczególnie Grzeszczak bo jest znana i diaspora by nam pomogła, byleby nie startowała z czymś, co nie jest w jej stylu. Takie "Małe Rzeczy" albo coś w stylu tego coveru "Za Toboy" (chyba) to byłoby w sam raz dla Sylwii. I nie mówcie, że nie na Top 10. :)

simonPL

Well-known member

Btw, a co myślicie u czymś takim jak Kayah i jej utwór "Po co"? Taki utwór, trochę bardziej podrasowany, mógłby się też dobrze przyjąć na Eurowizji. :)

blue00eyes

Well-known member
Np. w KE wyglądała całkiem spoko, tylko dopinek miała za dużo

E: dodam tylko, że Zara dużo lepiej wypadła na Sommakrysset, lepiej śpiewała, nie omijała zwrotek i miała dobrą choreografię.

Top Bottom