Contact us

Napierdalamy po polsku

blue00eyes

Well-known member
Wytrwam :p
Chcę zobaczyć jakie miejsca zajmą występy które polubiłam po obejrzeniu po raz pierwszy w półfinale :) podzielę się spostrzeżeniami.

revallsay

Well-known member
Ja pewnie obejrzę cały występ Kasi i te 10-15 sekudowe każdego. Może całość Francesco.

simonPL

Well-known member
W wywiadzie na eurowizja.org Kasia powiedziała, że jakaś zaufana firma robi jej wizualizacje, więc chyba jednak ten występ będzie dopracowany pod tym względem i nie weźmiemy jakichś ochłapów zaproponowanych przez organizatorów jak w poprzednich dwóch latach?

Wydaje się być fajną babką, szkoda ze ten utwór taki ciężki. :(

simonPL

Well-known member
Piosenka ze Szwecji leci już w różnych RMF'ach i Eskach. Jestem trochę zaskoczony, nie tylko dlatego, że moim zdaniem jest to niezły badziew (oceniam głównie mechaniczny występ tego kolesia w preselekcjach, równie robotyczny co Lazarev rok temu, wszystko zaprogramowane, plastikowe i tandetne), ale również to bezkrytyczne przyjmowanie przez polskie radia wszystkiego co szwedzkie, jako dobre. Nie podoba mi się Szwecja w tym roku, właśnie przez takie występy Eurowizja ma łatkę kiczowatego konkursu. Mam nadzieję, że znajdą się wartościowe występy, które będą wyżej od Szweda.

blue00eyes

Well-known member
Znowu randomowe jury... jeśli tak to wygląda i w innych krajach, to wyniki jury już mnie nie dziwią.

Chociaż Tulcia wywaliła Conchitę gdzieś na koniec, teraz czas na Slavko ;D

blue00eyes

Well-known member
Pewnie wybierają na szybko, a do niej mają numer :p

A wkład Tul jest taki, że dzięki niej wycofaliśmy się na 2 lata i wróciliśmy z nowym spojrzeniem na ESC ;)

simonPL

Well-known member
Chociaż muszę przyznać, że jak odpaliłem sobie jej występ na Eurowizji to muszę trochę zluzować, bo jednak na tle Mrozińskiego czy Lidii Kopani wypadła całkiem nieźle.
Chyba pora na zmianę 'twarzy' polskich 'sukcesów' na Eurowizji ;d

Mam nadzieję, że występ Kasi Moś będzie spektakularny i nie stracimy na naszym potencjale i nowym spojrzeniu, a Kasia nie zakończy jako półfinalistka. Naprawdę na to nie zasługuje i nie nastawiam się na nic, ale fajnie byłoby powtórzyć efekt Szpaka przy nieco bardziej przychylnej punktacji od jury. :)

Oglądaliście próby? Ja tylko kilka tych filmików na oficjalnym kanale. Wszystkie hejty w tym roku kieruję na Szwecję, koleś bez charyzmy, robot gorszy niż Lazarew. :D Scena też jakaś taka mała się wydaje, zmieściłaby się chyba w korytarzu TVP, więc Kasia może smiało wygrywać :D

Właśnie zdalem sobie sprawę, że już 1 maja, więc pewnie dzisiaj dostaniemy film z jej pierwszą próbą, woohoo. Oby dobrze poszło.

blue00eyes

Well-known member
Co myślicie o Kasi?

Trochę inaczej sobie to wyobrażałam, chociaż fajnie, że zniknęły te latające kruki ;)

simonPL

Well-known member
Poziom ekscytacji nie za wysoki w towarzystwie :p

Motyw z różnymi językami podobał mi się już w lyric video Loreen, gdzie podczas śpiewania "noooooo" pojawia się słowo "nie" w różnych kombinacjach (jest też po polsku!). Polska w tym roku ma coś podobnego na koniec, chociaż tych języków tam trochę mało jest i nie za bardzo czuć, że jest to jakoś połączone z samym utworem. Ot, tak - walnęli sobie napis. Liczę, że jednak występ będzie ciemniejszy i więcej błysków, przydałoby się ze względu na tytuł piosenki.

Oczywiście Kasi nic nie można zarzucić, występ jest solidny. Szkoda, że przez to jaki ma tu utwór trudno przewidzieć jak to się skończy. Poczytałem sobie trochę polskich komentarzy i widzę dwie grupy - jedna, która wierzy w zwycięstwo a top 10 jest pewne oraz druga, która drży o to czy w ogóle wejdziemy do finału.

Ja już sam nie wiem, zobaczymy we wtorek :)

simonPL

Well-known member
Po dzisiejszych filmikach skłaniam się ku grupie, która uważa że finał mamy w kieszeni (albo powinniśmy mieć ;)). Uważam, że byłoby to wysoce niestosowne :p gdyby w finale znalazły się takie dziwolągi jak Belgia (fawortyt? wtf?), Portugalia, ten od wiwijania warkoczem, Australia czy robot ze Szwecji. Wiem, że to jest konkurs piosenki, ale Kasia ma chyba najlepszy głos z nich wszystkich, o ile nie jeden z najlepszych na scenie Eurowizji w ogóle i już samo to powinno wystarczyć. Wizualizacje też są lepsze niż się spodziewałem, oby je dobrze wyeksponowali w telewizorku. Zdecydowanie bardziej mi się to podoba niż jakieś wyskakiwanie z pudełek czy przypakowana wersja konczity.

polunited

Member
Myślę, że w naszym semi jest 13 piosenek, które mogą powalczyć o awans. Będzie ciekawie.
Gruzja, Albania i Czechy przepadną. Beyonce z Czarnogóry dobije jury. Słowenia jest nijaka. Reszta ma otwartą drogę.

btw. Zabawne jest to, że grecką tv stać na hologramy, a TVP nie :p

blue00eyes

Well-known member
Myślę, że mamy ten finał. Jestem przekonana, że Kasia będzie w top10 tego semi u telewidzów, jurorzy też ocenią nas wysoko w półfinale, ale w finale już chyba nie, bo będzie za duża konkurencja.

simonPL

Well-known member
Na ostatniej prostej przekonałem się nawet do utworu. Może to pod wpływem występu na żywo na scenie?
Mam nadzieję, że widzom przypadnie on do gustu jednak od razu i będą chętnie głosować. :D

Labra

Member
Dzień dobry, bo to mój pierwszy post :)
Ja również, po fragmencie z Kijowa, mam spore nadzieje, że Kasia dotrze daleko.
Przynajmniej do finału. Mocna stroną Kasi jest to, że ją na scenie...słychać. Co nie zawsze jest takie oczywiste na ESC. W Jej przypadku nie mam obaw, że nie wystarczy oddechu, lub że muzyka ją zagłuszy ;)
Zresztą pamiętam chórki w reklamach, gdzie słyszalna była przede wszystkim Kasia Co do barwy głosu - niezła, ale za to moc wykonania będzie bardzo ok, ( myślę, że poziom tej mocy - słyszenia, oscyluje mniej więcej na poziomie Szpaka ) , dość dobra ( "eurowizyjnie" ) piosenka, miła aparycja, prześliczna suknia. Mam nadzieje , że oprócz skrzypka ( jej brat) nie pojawi się balet akrobatów. ;) Tu naprawdę wystarczy trochę dymu, gry światłami, może ew. przeleci jakiś hologramowy ptaszek ;) I wystarczy, żeby widz skupiał się na tym jej mocnym głosie. Liczę godziny i oby tylko trema niczego nie popsuła - a będzie ok ! :)

Top Bottom