Contact us

Napierdalamy po polsku

lilka

Well-known member
Dziękuję! :)

mgru

Member
Niech jezdzi :) Mam nadzieje ze wyrobi sie troche i pozbedzie nerwow :) Ta piosenka musi byc ZASPIEWANA, budowana powoli i spokojnie. Plus nastrojowe wizualizaje i jestesmy w finale.

simonPL

Well-known member
Co do wizualizacji to post, który znalazłem na media2.pl:

Tymczasem Kasia Moś podczas rozmowy w radiu Polska Live przyznała, że TVP nie zgodziła się z przyczyn finansowych na jej propozycje dotyczące wizualizacji podczas występu eurowizyjnego > http://polskalive.pl/dookola-poludnia/kasia-mos-byla-gosciem-dookola-poludnia/

[Post jest z forum, nie słuchałem audycji].

To TVP płaci za wizualizacje? Nie może pogadać z organizatorami, żeby zrobili coś wg jej pomysłu? Niech ją wesprze Link4. ;d

polunited

Member
Podobno za każde dodatkowe "zamieszanie" się płaci: lasery, dziwne przedmioty na scenie (trzeba opłacić ludzi, którzy je wniosą :p) dymy, wiatry, ognie piekielne.

btw. Mam nadzieję, że jutro Szwecja wybierze Wiktorię, bo ta garstka "szybkich" piosenek jest taka bezpłciowa.

lilka

Well-known member
Cześć wam ludzie, ja trochę z innej beczki. Pokazują się wam dzisiejsze urodziny na forum? Bo ja nie widzę tam siebie a powinnam tam być bo ustawiłam sobie datę :( Wiem, że to takie chamskie tak o sobie gadać, ale buuuuu :lol: Zresztą w ogóle nie widzę, czy ktoś jeszcze ma urodziny - nie ma sekcji birthdays! Tak ma być? :(

simonPL

Well-known member
Tak, widzę:

Happy Birthday!
lilka (27)

No to wszystkiego dobrego [MENTION=6159]lilka[/MENTION]! :D

lilka

Well-known member
A dzięki, dzięki! :lol:

Verjamem

Well-known member
Kurcze, przegapiłem :( Spóźnione wszystkiego dobrego [MENTION=6159]lilka[/MENTION], niech Polska (może już nawet w tym roku) wygra ESC! xbirthday xkiss

lilka

Well-known member
Dziękuję i Tobie! :)

simonPL

Well-known member
Hm, coś nudny ten sezon eurowizyjny - tu nikt nie pisze, polski temat raczej nie przyciąga, odkąd padło polskie forum to nawet nie mam jak wybadać opinii w necie (jest jakieś inne forum?).

Zauważyłem jednak, że im bliżej finału, tym gorsze notowania u bukmacherów ma Kasia Moś. Na tym forum też raczej słabo jej idzie w quizach i notowaniach. Z kolei w topkach na YouTube trochę lepiej. Mam jednak nadzieję, że awansujemy do finału, bo brak awansu otwiera furtkę z argumentami TVP, żeby się wycofać. Z drugiej strony, coraz trudniej mi wierzyć w jakiś spektakularny sukces tego utworu. Mimo perfekcyjnego wokalu, ten utwór jest pierwszym od 4 lat, który trudno zapamiętać. Liczę, że nie skończymy marnie.

Mimo tego, jednak w tym roku będę jak większość widzów - po prostu właczę półfinał i finał w TV i obejrzę. Jakoś mnie temat przestał przyciągać, ale trzymam kciuki z nadzieją na bardziej charyzmatyczne wybory utworów w przyszłości.

blue00eyes

Well-known member
[MENTION=6159]lilka[/MENTION], wróciłaś! Szmat czasu Cię nie było. :)

Wybacz, wcześniej nie zauważyłam, sama rzadziej tu zaglądam, bo podobnie jak simonPL, nie jaram się w tym roku .
Nie znam 3/4 piosenek :lol:

polunited

Member
Ten rok pod kątem "obsady" jest beznadziejny, dlatego mniej emocji. Włoch wygra, wszystko pozamiatane już.

revallsay

Well-known member
Bardzo chciałabym, żeby wygrał Francesco, ale obawiam się, że skończy tak jak Sergey rok temu. Co do Kasi to uważam, że do Finału wejdziemy, ale ciężko mi powiedzieć, które miejsce zajmiemy. Wątpię w to, zeby w przypadku braku awansu Kasi TVP wycofa się z uczestnictwa za rok - 3 finały podrząd i jeden brak, bardzo dobrze nam idzie i baaaaardzo wątpię w wycofanie się za rok. Mam nadzieję, że nie wygra Belgia lub Bułgaria.

blue00eyes

Well-known member
Słyszałam tylko fragmencik włoskiej piosenki, chyba w Teleexpressie..

Co do Kasi, myślę że będzie 15-20 w finale.

burrito

Well-known member
Dzień dobry wszystkim xyaay

Gabbani raczej nie wygra. Nawet jeśli u telewidzów będzie mieć pierwsze miejsce, to mam wrażenie że jury go usadzi na tyle daleko że skończy w top3, ale to raczej tyle. Takie dziwne przeczucie :mrgreen: O Kasię mam obawy, pierwszy półfinał jest naprawdę dobrze obstawiony... może i przejdzie, ale nie może zbytnio kombinować z piosenką. Im prościej zaśpiewa, tym lepiej.

lilka

Well-known member
Ja np. uwielbiam Francję w tym roku, ale nie wierzę w jej zwycięstwo. Bardziej właśnie wierzę w wygraną Włoch. Albo Finlandii. Albo Szwecji (znowu).

polunited

Member
Ja np. uwielbiam Francję w tym roku, ale nie wierzę w jej zwycięstwo. Bardziej właśnie wierzę w wygraną Włoch. Albo Finlandii. Albo Szwecji (znowu).

Też lubię Francję, chociaż na początku nie byłem zadowolony z wyboru. Szkoda tylko, że zrobili te angielskie wstawki, bo wydźwięk tej piosenki kojarzy mi się typowo z Francją.
Myślę, ze pojedynek będzie między Włochami a Bułgarią, ewentualnie Belgia,Serbia i Macedonia mogą namieszać, ale to zależy od live'a. Szwedzi pewnie znowu w TOP 3.

Jeszcze trochę ponad 2 tygodnie i próby xbb

Top Bottom