Contact us

Napierdalamy po polsku

revallsay

Well-known member
Czytam polskie forum, hands down, aż chce mi się tam wkleić ten obrazek:

masc_na_bol_dupy.jpg

simonPL

Well-known member
[MENTION=13024]revallsay[/MENTION] Chodzi Ci o ten wątek tutaj? Bo niczego takiego nie widzę. :)
Chyba, że o jakieś zewnętrzne forum?

Ok, dobra. Z kontekstu można się domyślić, że jakieś inne. :p Ale nie mogę usunąć posta, tylko zedytować.
No, ja zaglądam jedynie tu i czasem na dziennik-eurowizyjny, bo tam ładnie ktoś zbiera newsy z różnych źródeł.

Nie wiem kto, co i gdzie pisze, ja tam raczej zauważam, że są osoby, które bardzo chętnie wrzucają na Margaret na jej oficjalnych profilach, nie wiem o co im chodzi, przecież nie wygrała, pogratulowała Szpakowi, pamiętała jak się nazywa... czego Ci ludzie jeszcze od niej chcą? :D

revallsay

Well-known member
Chodzi mi o naszej polskie forum, wpisz sobie 'esc forum pl' w googlach i pierwszy link :) Lubię tam czytać, jest śmiesznie tam :D

Verjamem

Well-known member
[MENTION=13224]blue00eyes[/MENTION]

Wszystkiego najlepszego Anita! xbirthday Zdrowia, szczęścia, pomyślności, miłości, pieniędzy i wielu innych wspaniałych rzeczy, ale przede wszystkim zwycięstwa Polski na ESC (nieistotne kiedy) ;)

blue00eyes

Well-known member
Anita :D

Dziękuję. Z tym zwycięstwem to oby jak najszybciej, życzmy sobie tego wszyscy, a w końcu się doczekamy :)

polunited

Member
[MENTION=13617]simonPL[/MENTION] Dziś miesięcznica przegrania przez Polskę Eurowizji :p
Powinniśmy się spotkać pod willą TVP i odśpiewać "Cool Me Down" xviolin

simonPL

Well-known member
[MENTION=13617]simonPL[/MENTION] Dziś miesięcznica przegrania przez Polskę Eurowizji :p
Powinniśmy się spotkać pod willą TVP i odśpiewać "Cool Me Down" xviolin

Haha, kurde, cały miesiąc pamiętałem, a dziś zapomniałem, dzięki za przypominajkę :D
Co prawda nie przed TVP, ale odpalam mp3! :D

polunited

Member
Wczorajszy występ Michała pokazuje tylko, jak ta piosenka marnuje jego potencjał :/
Myślę, że awansujemy, ale pozycja będzie podobna do tej, co Monika uzyskała.
Jury znowu wywali nas na koniec, czego przykład już widzimy w programach oceniających piosenki.
Pozostaje liczyć, że znajdzie się grupa ludzi, która tęskni za latami 90tymi

ly-l4PtPGpg.jpg

(Gorzej oceniono tylko piosenki z Czarnogóry, Rumunii i Niemiec)

simonPL

Well-known member
Serio? Co jest nie tak z piosenką z Niemiec? Wczoraj usłyszałem ją po raz pierwszy i od razu bardzo polubiłem :D No cóż, niektórzy roztaczają taką aurę wyjątkowości wokół Michała Szpaka, ze każde miejsce poniżej top 5 odbiorę jako wielką porażkę. ;d

revallsay

Well-known member
Zwracam honor. Jeżeli dwie osoby uznały, że piosenka jest do dupy to faktycznie musi tak być.

simonPL

Well-known member
Dopiero?! To nie Beyonce, na której piosenki czeka cały świat :p
Tej całej polityki z blokowaniem tej piosenki nie ogarniam.

anyway, kolejne wspaniałe recenzje naszej piosenki :p
https://youtu.be/dOhNzRJTlqs?t=9m18s

Ja takich programów nie lubię, gdzie dwie anonimowe osoby się mądrują, to gratka dla ultrasów. Poza tym oni słuchają wersji studyjnej, co też tłumaczy w jakiś sposób słabe recenzje z tego typu showach. Z drugiej strony odbiór utworu na YT jest znacznie lepszy, więc... no trudno przewidywać jak to się wszystko skończy. :D

Co do 'Cool Me Down' to się zgadzam, przespali najlepszy moment, chyba na serio liczyli, że ona wygra i sobie to rozplanują do maja. W związku z długim niewydawaniem tego utworu gdziekolwiek zastanawiałem się czy w przypadku, gdyby ona faktycznie pojechała, no i powiedzmy - wygrała to nie mielibyśmy pierwszego zwycięzce w historii, który nie ma praw do emisji swojego utworu poza kilkoma krajami. :D

Być może zawirowania polegają na tym, że tam jest dużo wytwórni, dużo autorów i tak dalej... co ciekawe singiel na świecie wyda Warner Music Group, biorąc pod uwagę fakt, że Magic Records jest częścią Universal Music, wydawać by się mogło, ze Universal to puści, a tutaj taka niespodzianka. Niestety, Warner nie uczestniczy w VEVO, więc nowy teledysk do "Cool Me Down" nie pojawi się na VEVO (szkoda), ale i tak promocja ma być "duża" - cokolwiek to znaczy. Poniżej post na stronie WMG:
"

https://www.facebook.com/warnermusicgroup/?fref=photo

polunited

Member
Ja takie programiki traktuję jako ciekawostkę i tak je tu prezentuję.
Nie rozumiem poruszenia [MENTION=13024]revallsay[/MENTION]. Czas najwyższy trochę wyluzować.

Top Bottom