Contact us

Napierdalamy po polsku

polunited

Member
Pewnie żadnej dyskwalifikacji nie będzie. TVP w swoich preselekcjach może robić co chce. W razie gdyby wygrała, to przypuszczam, że EBU ją odrzuci.

simonPL

Well-known member
Lilka, mówiłaś o hejcie na Edytę Górniak, ale myślę, że to co teraz dzieje się z Margaret to jest dopiero jazda :p
Jakby pozostałe teamy nagle poczuły krew, że lider rankingów nie zaśpiewał jak Adele.

Naprawdę tego nie ogarniam, występ Margaret był PRAWIE na poziomie jej pozostałych występów, dodatkowo była chora, więc wypadło słabiej. Naprawdę ktoś liczył, ze ona zaprezentuje operową wersję "Cool Me Down"?

No cóż, niemniej jednak liczę na to, że dziewczyna się nie załamie, a weźmie się do roboty i to co zobaczymy w przyszłą sobotę będzie dobre i wokalnie, i wizualnie. :)

Całość powinna być dograna, na to liczę.

polunited

Member
Ja tam się nie przejmuję, zawsze można skorzystać z patentu Svetlany Lobody i zaśpiewać całą piosenkę z chórkami.
Nie ma rzeczy, których nie da się rozwiązać.

Wokalnie nie uważam żeby to była katastrofa. Jedyny problem był taki, że słabo było ją słychać.

Ciekawe jak się rozłożą głosy. Edyta i Margaret w sumie 90%, a reszta 10% :p

simonPL

Well-known member
Mój top wygląda tak:
1) Margaret
2) Dorota Osińska
3) Natalia Szroeder / Edyta Górniak

Mam nadzieję, że Margaret się ogarnie po tej fali krytyki i przyzwoicie się zaprezentuje już za tydzień (nie wiem dlaczego myślałem, ze finał jest za 2 tygodnie :O ).

BTW, czy istnieje jakaś stronka gdzie znajdę wszystkich wybranych finalistów z różnych krajów z gotowymi linkami do YT? Jestem leniwy, chciałbym sobie wszystko przesłuchać, ale szukam linków podanych na tacy. :D

simonPL

Well-known member
W ogóle ten artykuł jest dość śmieszny:
http://www.se.pl/rozrywka/gwiazdy/s...urowizje-pokonala-adele-i-rihanne_784558.html

Takiego sukcesu i to tuż przed polskim konkursem Eurowizji nawet się nie spodziewała. W zaledwie kilka godzin od premiery singiel Edyty Górniak "Grateful" sprzedaje się lepiej niż hity Adele i Rihanny. Edyta rządzi na liście najpopularniejszych piosenek na iTunes!

Wczoraj wieczorem nowa piosenka Edyty Górniak "Grateful" oficjalnie trafiła do sieci i do muzycznych sklepów online. Jedna noc wystarczyła, by singiel stał się prawdziwym hitem i wylądował na pierwszym miejscu sprzedaży iTunes.

- "Grateful" Edyty Górniak na #1 miejscu najpopularniejszych piosenek w iTunes!! - poinformowała wytwórnia gwiazdy, Universal Polska.

Singiel Górniak pokonał takie przeboje ostatnich dni jak Coldplay "Hymn for the weekend", "Work" Rihanny i największy przebój ostatnich miesięcy - "Hello" Adele.

Taki sukces tuż przed polskim finałem Eurowizji z pewnością uskrzydli Edytę, która już za kilka dni będzie musiała stanąć do walki z młodymi, często dopiero debiutującymi artystami, którzy tak jak ona chca reprezentować Polskę w konkursie Eurowizji 2016.

Dzień wcześniej podobny mega sukces odniosła Brodka i jej nowy singiel "Horses". Oznacza to, że 50 osób ściągnęło mp3 z iTunes. Faktycznie, Adele pewnie trzęsie się ze strachu. :mrgreen:

simonPL

Well-known member
c7013fc45c5cad50gen.png

Teraz jestem spokojny, całe rodziny chcą głosować na Cool Me Down.

revallsay

Well-known member
Ja w tym spocie nie widzę nic złego: fakt jest taki, że Edyta jest naszą ikoną Eurowizji, nasza dumą - dlaczego mieli by o tym nie wspomnieć?

simonPL

Well-known member
Gdyby była gwiazdą wieczoru i miała uświetnić występem preselekcje, a nie była uczestnikiem konkursu, to również stałbym w opozycji do tych komentarzy pod filmem, że ją faworyzują, a tak to jestem w stanie je zrozumieć. Z drugiej strony rozumiem, że TVP walczy o oglądalność, a takie hasło przyciąga.

Bajdełej:

Witam Was Kochani,

Jak siè czujecie ?
W niedzielne popołudnie, na salè prôb dotarła do mnie informacja, po ktôrej zrobiło mi siè ogromnie przykro. Jedna z Artystek, ktôra miała swoje wystàpienie z utworym startujàcym w sobotnich eliminacjach do festiwalu EUROVISION, została monco skrytykowana za swoje wykonanie utworu.

Proszè pamiètajcie, że my wszyscy, ktôrzy staniemy w sobotè obok siebie, jesteśmy pod ogromnà presjà Waszych nadziei i oczekiwań.
To wymagajàcy i bardo stresujàcy czas.
Proszè, nie zniechècajcie nikogo z Nas, kto zdobył siè na odwagè, aby zawalczyć dla Polski o zwycièstwo.

Miłej niedzieli.

EDI Xx

lilka

Well-known member
Postaram się być jak najbardziej obiektywna... Niestety Margaret na żywo zabrzmiała fatalnie. Wymówka, że była chora, jest kiepska, ponieważ wielu wokalistów bywa głosowo niedysponowanych, a jednak daje radę. Występ Margaret był jaki był, gdyż dziewczynie brakuje umiejętności. Jeżeli już ma nas reprezentować to powinna dużo ćwiczyć.

A tak w ogóle, to ona była chora ponoć 2 tygodnie temu.

blue00eyes

Well-known member
Hmm cóż da moje stękanie... Życzę mu powodzenia, dał najlepszy występ, dlatego wygrał, to trzeba oddać

simonPL

Well-known member
Wybory dokonywane przez ten naród przestają mnie dziwić. Najgorsze jest to, że w mojej opinii tylko wykonawca disco-polo byłby w takim razie pobić Szpaka, co jest nawet smutniejsze, ale jego zwycięstwo odbieram w takiej kategorii, jak ewentualnie zwycięstwo disco-polo czy "Koko Euro Spoko" jako hymnu polskiej drużyny na Euro.

Ciekawi nie opinia Jacka Kurskiego, pamiętam jak po Eurowizji w 2014 roku miał dużo do powiedzenia na temat Conchity. :p

Jestem bardzo zawiedziony, mam tylko nadzieję, że jednak wyjdziemy z półfinału i że nie wycofamy się w przyszłym roku. Trochę mnie dobija, ze teraz kolejny rok muszę czekać na nowego reprezentanta - po "My Słowianie" liczyłem, że będziemy wysyłać dobre hity, rok temu do Moniki po czasie się przyzwyczaiłem i jej kibicowałem, ale w tym roku tego nie przełknę - ale to taka prywata. Muszę przestać się tak tym emocjonować, bo to nie zasługuje na tego typu emocje, nie mogłem w spokoju obejrzeć nowego "House of Cards"... :d

Zastanawiam się czy w ogóle uda nam się wyjść z półfinału? Jego "teledysk" na VEVO już tu opisywałem, tragedia jak z power pointa, a sama piosenka jest tak samo fajna jak występ pani Tul z "Jakiej to melodii" - mam nadzieję, że tym razem jednak nie skończymy na ostatnim miejscu w półfinale. Mnie się ta piosenka po prostu nie podoba, więc jestem też zły na komisję, że dopuścili taki żart do udziału w konkursie, a taki żart wygrał. Wiem, że Michał ma fanów, ale jestem przekonany, że część głosów została oddana dla beki, bo skoro Eurowizja to konkurs dla bab z brodą to taką też wyślijmy.

Niemniej jednak będę jątrzył na forach, ten jeden post mi wystarczy, teraz pocierpię w samotności :p i znajdę sobie kogoś innego do kibicowania.
Żal mi tylko patrzeć, jak odpływają nam te wszystkie pierwsze miejsca u bukmacherów, a prawie 40 proc. głosujących na tym forum już dało nam 0 punktów.
:(

Verjamem

Well-known member
To bardzo smutne Szymon, że stawiasz Michała w jednym rzędzie z disco polo czy "Koko Koko Euro Spoko".

Prawda jest jednak taka, że zarówno Margaret jak i Edyta zawiodły. Pierwsza miała zaprezentować się dobrze jak na swoje możliwości wokalne, ale ledwo udało się zrealizować połowę planu. Druga miała natomiast wokalem pourywać wszystkim wszystko z wszystkich stron a też coś nie pykło. Jeśli Szpak był żartem to czym były ich występy? To były materiały na wysokie miejsca? Ludzie nie chcieli stawiać na nijakość to zagłosowali na coś, co zrobiło na nich wrażenie.

Nie ma co iść w czarnowidztwo, bo bukmacherzy i eurowizyjna społeczność nie są żadnymi wyroczniami. Nie będę szedł w przeciwną stronę i mówił, że Europa na pewno kupi Szpaka i to materiał na co najmniej Top 10. Kluczem do sukcesu na Eurowizji jest jednak wyróżnianie się. Po występie Michała w preselekcjach, nie martwię się o jego wokal. Niektórzy ludzie zarzucają, że "Color Of Your Live" to utwór opóźniony o jakąś dekadę, smętne to i w ogóle bez wyrazu. Nie można jednak zapominać o tym, że jest bardzo chwytliwa i ta "inność" może pomóc się nam wyróżnić na scenie w Sztokholmie.

Swoją wypowiedź podsumuję tym, że Michał Szpak jest reprezentantem Polski. Kto co z tym zrobi to już jego własna sprawa.

Top Bottom