Contact us

Napierdalamy po polsku

blue00eyes

Well-known member
W sumie szkoda, że nigdy nie wysłaliśmy disco-polo. Teraz to absolutnie nie ma sensu, ale kiedyś, np. 2005 czemu nie, przy 100% televotingu i żenującej reputacji Eurowizji... Ciekawe, na pewno wolałabym wtedy disco-polo niż cygana z Rosji :mrgreen:

simonPL

Well-known member
^ Zgadzam się. W sumie Ivan i Defin to w sumie ta sama półka. :D

I faktycznie, na weselu, na którym byłem, też śpiewali Ale-Aleksandrę, teraz pamiętam. W każdym razie, wygląda na to, że jedna piosenka na milion z disco-polo przebija się nieco poza fanów do powszechnej świadomości, bo dla mnie to wszystko jest na jedno kopyto, śpiewane jednym syntezatorowo-spłaszczonym głosem.

Jutro o tej porze będziemy już wiedzieć... :)

Verjamem

Well-known member
Mam być z wami szczery? Są pewne utwory disco-polo, które toleruję i traktuję w kategorii "guilty pleasure". W zdecydowanej większości są to jednak piosenki z lat 90. i początku obecnego wieku. Tych z ostatnich lat nie da się nawet przesłuchać w połowie. Ta muzyka jest taka plastikowa, pozbawiona tożsamości. Ona istnieje w swoim własnym uniwersum. O ile jeszcze kiedyś disco-polo nawiązywało do ówczesnych trendów (trochę italo disco, trochę eurodance'u i jakiś tam bardziej prymitywnych elementów) to teraz jest kompletnie pozbawiona aromatu, koloru, smaku. Taki wyrób czekoladopodobny, który się je chyba tylko po to, żeby zjeść cokolwiek.

Jeżeli którykolwiek z jego przedstawicieli faktycznie wejdzie do preselekcji to Krajowe Eliminacje będą większym dreszczowcem niż jakikolwiek mecz reprezentacji w piłkę ręczną/siatkówkę z ostatnich 5-10 lat. Margines błędu i ryzyko cofnięcia się o 5 kroków, jest zbyt duże.

lilka

Well-known member
Moim zdaniem Edyta z 'Grateful' miałaby szansę być naszą Poliną.

To Polina jest rosyjską Edytą. xqueenbitch

Wszystko jest pięknie do drugiej zwrotki i potem brakuje urozmaicenia w melodii, druga zwrotka jest trochę przynudzająca i dwóm ostatnim refrenom też czegoś brakuje.

Podobnie się zaczyna "A million voices" tylko tam jest właśnie od drugiej zwrotki bardziej żywo i jest moc na końcu, u Edyty jakby tego brakuje.

Mam nadzieję, że jeśli Edyta wygra NF to ta piosenka zostanie troszkę urozmaicona, my chyba nigdy swoich piosenek nie "tuningujemy", a teraz powinniśmy obowiązkowo! Parę poprawek i pierwsza piątka konkursu nasza.

Wieść gminna niesie, że Edyta ponoć coś zamierza jeszcze podkręcić. Ale to mogą być tylko ploty.

Piękni i Młodzi? Zważywszy na skład jury wyrażam szczerą nadzieję, że zespół ten nie weźmie udziału w preselekcjach.

lilka

Well-known member
Ku chwale Ojczyzny!

Ja zresztą nawet teraz czuję, że ta piosenka w wersji hd ma mocne pier***nięcie. Problem leży głównie w tym, że cały czas słuchamy wersji koncertowej. :?

lilka

Well-known member
NIE MA PIĘKNYCH I MŁODYCH!!!!!!!!!!!!! Uffffffffffff........... xheat

lilka

Well-known member
Nie mów hop. Gintrowska out, więc kto wie :p

Nie strasz mnie. Zresztą... i tak pewnie bardziej prawdopodobna jest zamiana Gintrowskiej np. na Zalewską. Albo w ogóle tylko 8 finalistów.

blue00eyes

Well-known member
Gdzie jest ten fragment piosenki Margaret?

Edit: Ok, nie mam jakieś tam wtyczki i mi się nic nie wyświetla na tej esce xcrazy

polunited

Member
Ja się boję, że to jedna z tych piosenek co fajnie brzmi w wersji studio, a gorzej live i nie chodzi mi tu o zdolności wokalne Margaret.
W każdym razie chyba jestem #teamMargaret

simonPL

Well-known member
No właśnie, wszystko zależy od wersji na żywo.

Margaret, jesteś brana pod uwagę. Nie spierd*l tego. :mrgreen:

lilka

Well-known member
A ja się nie pomyliłam. Nigdy nie lubiłam Margaret za jej gimbusiarski wizerunek i muzykę, ale powiedzmy że na Eurowizji mogłabym zrozumieć coś w stylu "Thank you very much" albo "Wasted" (gdyby nie to, że ten utwór miał kawałek nieoryginalnej muzyki). Natomiast "Cool me down" jest słabe i niestety brzmi jak odrzut Rihanny.

Verjamem

Well-known member
Jeśli Margaret położy występ na żywo a i tak polecą na nią głosy to będzie to po prostu sabotaż :p

Czekam na wersję studyjną "Grateful" i mam nadzieję, że będzie to jakaś bomba.

simonPL

Well-known member
Okej, ale głosowanie na Edytę Górniak tylko dlatego, że zajęła 2. miejsce 22 lata temu też jest trochę nie halo. :D

Przede wszystkim - obie piosenki są naprawdę dobre i nie obraziłbym się, jakby któraś z nich nas reprezentowała. Patrząc całościowo, uważam ze Margaret ma większe szanse na dobry wynik w finale oraz sukces komercyjny. Dobrze by było, gdyby w końcu jakiś artysta z Polski poza występem na Eurowizji (i zajęciem dobrego miejsca) pojawił się na jakichś listach przebojów (Margaret już była na europejskich listach dzięki "Thank You Very Much", ale liczę na więcej). Nie uważam też, żeby Margaret była jakaś okropna na żywo - jej utwory są pisane pod nią, więc bez problemu je prezentuje live (nie jak Katy Perry, która męczy się w każdym refrenie swoich utworów). Nie rozumiem tej histerii, że ona śpiewa źle.

Poza tym nie ma co ukrywać - nasze zeszłoroczne wokale nie były dobre, a Lena z Niemiec, która wygrała parę lat temu po prostu sobie recytowała. Cleo też, dyplomatycznie mówiąc, nie jest Whitney Houston. :p Więc sorry, ale to nie jest konkurs operowy. Jeżeli Margaret wyjdzie na scenie i faktycznie zacznie mega fałszować to się zawiodę i nie zagłosuję, jednak nie obawiam się tragedii... ofc, nie ma co jej porównywać do Edyty Górniak, wiadomo. Dlatego dla Margaret będzie ważne też to jak się będzie prezentować na scenie, jaka będzie scena i jak to będzie wyglądało. Bo Edyta Górniak wyjdzie, ustanie i po prostu zaśpiewa i to na pewno będzie dobre. Pytanie tylko, czy jej utwór wzbudzałby też takie samo zainteresowanie, gdyby był śpiewany przez jakąś nieznaną X z "The Voice"? Bo piosenka "Cool Me Down" jest zdecydowanie catchy i radio-friendly, a do tego nie jest to typowa pop-sieczka, są tam różne dźwięki, zaskakujące momenty, no podoba mi się po prostu :)

Uważam, że Margaret po prostu pokrzyżowała plany Górniak, bo wszyscy spodziewali się, że finał to będzie Edyta + jacyś inni ludzie, a tu zonk. Zgłosiło się kilka znanych i dobrych nazwisk no i Górniak, jak i jej sympatycy mają teraz problem, bo wygrana nie będzie taka łatwa.

Mam nadzieję, że nie pogodzi nas wszystkich Szpak. :mrgreen::geek:

PS: No i naprawdę czekam na piosenkę Natalii Szroeder. Uważam, że jej udział w preselekcjach to taka wisienka na torcie. :)

Arion

Well-known member
Ale hej, Lena ma świetne piosenki :p
Jej najnowszy album jest wspaniały.
Bardzo się zmieniła od występu na eurowizji.

Top Bottom