Contact us

Napierdalamy po polsku

lilka

Well-known member
Zapowiada się ekscytująco! :D

I [MENTION=6159]lilka[/MENTION] - doczekałaś się Edyty. A pamiętam, jak półtora roku temu pisaliśmy, że jak będzie ociągać się z wydaniem płyty to tę głośną piosenkę będzie mogła wysłać jeszcze raz do TVP. :p

Doczekałam się, ale nie sądziłam że będzie Margaret. Kurde, boję się jej, dlatego napisałam, że obym nie musiała przyznawać nikomu racji, że Edyta ma beznadziejne "entry". Cieszę się ogromnie, ale zachowuję trzeźwość umysłu.
Ale jeszcze jedna mała refleksja: po raz kolejny przekonuję się, że na nic w życiu nie można się nastawiać i oczekiwać. :D

simonPL

Well-known member
Rozbawił mnie komentarz, że Górniak jedzie z piosenką "To jednak ja byłam Ewą".

:geek: :mrgreen:

simonPL

Well-known member
Oni puścili tam mp3? :D W każdym razie całkiem niezła piosenka, choć u mnie nie wywołała efektu wow, natomiast na pewno godnie by nas mogła reprezentować. Zobaczymy, co przygotowała Margaret. Edyta Górniak na koncercie powiedziała, że istnieje szansa, że przegra z disco-polo i teraz zastanawiam się, czy w ten sposób chce obrazić Margaret (wiem, że to niewiarygodne by było, no ale czasami jak się jej słucha to ma się wrażenie, że jest oderwana od rzeczywistości :p) czy ma przecieki, że jednak jakieś disco-polo trafi do finału... jeżeli by tak się stało, to całą tę komisję należałoby pochlastać, mam nadzieję, że nie bedzie żadnego disco-polo w NF, bo to byłoby przegięcie pały i naprawdę spore ryzyko.

Tak czy siak zapowiada się pasjonująco, na razie nie przyjmuję do wiadomości, że jakieś boysy i inne szazy wylądują w finale.

lilka

Well-known member
Piosenka Edyty jest GENIALNA. xheart Póki co wypieram ze świadomości istnienie Pięknych i Młodych oraz Margaret. Edyta do Sztokholmu!

blue00eyes

Well-known member
A ja nie wiem. Z jednej strony mi się podoba i ma duży potencjał sceniczny, ale z drugiej wiem, że to nie wygra Eurowizji i szkoda, żeby Edyta tam jechała, żeby nie wygrać :lol: Chyba wolę, żeby została legendą.

lilka

Well-known member
Jeśli założymy, że jury się na nas uwzięło, to i tak nie wygramy nigdy. A ja już mam wszystko inne gdzieś, chcę po prostu zobaczyć Edytę jeszcze raz na Eurowizji. Cóż to za wstyd nie wygrać? Jeśli utwór jest przyzwoity, a wykonawca/wykonawczyni potrafi śpiewać, to kraj powinien być dumny.

polunited

Member
Mnie tam ta piosenka nie porywa. Chociaż poczekam z ostateczną oceną, gdy usłyszę ją w dobrej jakości i na żywo, bo może wtedy zyskać.
Przypuszczam, że najlepszych dźwięków nie słychać w tych nagraniach.
Na ten moment uważam, że Jamala jest lepsza od Edyty.

blue00eyes

Well-known member
Wszystko jest pięknie do drugiej zwrotki i potem brakuje urozmaicenia w melodii, druga zwrotka jest trochę przynudzająca i dwóm ostatnim refrenom też czegoś brakuje.

Podobnie się zaczyna "A million voices" tylko tam jest właśnie od drugiej zwrotki bardziej żywo i jest moc na końcu, u Edyty jakby tego brakuje.

Mam nadzieję, że jeśli Edyta wygra NF to ta piosenka zostanie troszkę urozmaicona, my chyba nigdy swoich piosenek nie "tuningujemy", a teraz powinniśmy obowiązkowo! Parę poprawek i pierwsza piątka konkursu nasza.

simonPL

Well-known member
Jeden z lepszych? Właśnie sobie to odpaliłem i brzmi dokładnie jak reszta, którą kojarzę jedynie z jakichś imprez, gdzie byłem w mniejszości i musiałem słuchać disco-polo lub skacząc po kanałach trafiłem na PoloTV. W ogóle nie kojarzę tego zespołu, moja disco wiedza kończy się na "Ona tańczy dla mnie" i strasznie mnie irytującą diskopolowe ultrasy, które wszędzie wypisują "nikt nie słucha, a każdy zna", bo jestem zaprzeczeniem tej tezy. :p

Niemniej jednak osoby z komisji to są nazwiska dość dalekie od tego nurtu, więc liczę że nie skompromitują nas wyborem disco-polo do finału, a przy okazji nie skompromitują siebie. Wyobrażacie sobie Artura Orzecha jak zapowiada jakiś taki twór w maju?

blue00eyes

Well-known member
Też nie jestem specjalnie w temacie disco polo, ale ten zespół akurat znałam wcześniej i te ich najlepsze piosenki są dosyć często na różnych imprezach czy dożynkach puszczane.
No i właśnie, PoloTV :lol: Oni nawet na 4 fun chyba byli..

revallsay

Well-known member
Z disco-polo to znam Tomasz Niecika xheat i kilka przebojów takich jak 'Ona Tańczy Dla Mnie' , "Ona Czuje We Mnie Piniądz' (z Internetów), "Ruda Tańczy Jak Szalona', 'Ale-Aleksandra' oraz 'Rudy się Żeni' (te 3 z wesela). To chyba tylko z tych nowszych (nie lata 90te).

Top Bottom