Contact us

Napierdalamy po polsku

Verjamem

Well-known member
Bardziej ciekawi mnie osoba Łazariewa. Popiera on środowiska LGBT i nie zgadza się z rosyjską aneksją Krymu. Tym razem nie będzie więc żadnych niewygodnych pytań na konferencji, ani buczenia czy gwizdów. Widać, że Rosja może chcieć wygrać i stawia na kogoś, z kim mogą się utożsamiać fani z OGAE.

Na nic w stylu "Flyer" nie postawią, bo było to już 8 lat temu i raczej nawet dla Rosjan jest "old-fashioned". Bardziej szukałbym czegoś w jego niedawnej twórczości, choćby ta piosenka z zeszłego roku - https://www.youtube.com/watch?v=Eav1xC5HaAY (utwór z 2014, ale to był jego ostatni album).

Jeśli chcą być w Top 5 czy 10 to postawią na Kirkorowa, a jeśli faktycznie chcą wygrać to wynajmą pewnie Szwedów czy Greków i za 6/7 cyfrową sumę dostaną pełen zestaw. Czyli typowy wschodni styl ;)

blue00eyes

Well-known member
Tego też musiałem zguglować, ale już kumam. :D
No co Ty, G:Sona nie da się nie znać będąc fanem ESC :lol: Ten drań jest wszędzie! :lol:

Ale nie przejmuj się, też nie znam wszystkich, nie mam pojęcia kim jest Bjorkman, Petra Mede albo Mariette..

simonPL

Well-known member
No co Ty, G:Sona nie da się nie znać będąc fanem ESC :lol: Ten drań jest wszędzie! :lol:

Ale nie przejmuj się, też nie znam wszystkich, nie mam pojęcia kim jest Bjorkman, Petra Mede albo Mariette..

W sumie to ja nie wiem, czy ja jestem fanem. Ja po prostu lubię jak te punkciki latają po ekranie. :D

Bjorkman i Petra też tutaj się ciągle przewijają, z tego co kojarzyłem to September (ta od "Cry For You" i "Until I Die") to jest chyba Petra, ale pewnie nie o nią im chodzi. :mrgreen:

Viktor77

Member
[MENTION=15084]Viktor77[/MENTION], czy możemy Ci w czymś pomóc? Jak na razie, idzie Ci całkiem nieźle ;)

Simonie i Verjamemie, dzięki. Mam polska kurs online, ale to trudny, zwłaszcza przypadek i wymowa. Nie pamiętę przyrosteky. Chcę mówić tylko trochę, aby kupić ubrania, produkty, i jedzenie i, ależ tak, mówić polskim ludziom po polsku. :)

blue00eyes

Well-known member
[MENTION=15084]Viktor77[/MENTION] Świetnie sobie radzisz. Podziwiam obcokrajowców, którzy uczą się języka polskiego. xbow

lilka

Well-known member
Czołem ludziska, o co chodzi z tym wysyłaniem przez TVP zaproszeń do wytwórni? W ogóle jest gdzieś jakieś wiarygodne źródło mówiące o sposobie, w jaki TVP wybiera reprezentanta? BTW, to że jakaś gwiazda występowała w TVNie (kurde, kto z was o tym pisał?) o niczym jeszcze nie świadczy. Szpak też był w TVNie. A Cleo i Donatan w 2013 roku też nie gościli w Sylwestra w TVP. Co oczywiście nie znaczy też, że istnieją jakieś duże szanse na Edytę, bo pewnie nie istnieją. W tym roku się nie nakręcam. Oczywiście chciałabym i byłoby fajnie, ale jak nie to trudno.

simonPL

Well-known member
Przeczytałem to i brzmi nawet wiarygodnie. A na pewno całkiem przyzwoicie. Ludzie z wytwórni chyba chcieliby również, aby ich podopieczni odnieśli sukces, więc może dostaniemy coś dobrego...? Z drugiej strony, skoro Szpak jest kandydatem Sony i na nic lepszego ich nie stać... :D

Trochę zastanawia mnie to usunięcie informacji o piosence "Slow Down" z muzodajni, jakoby to miała być nasza propozycja, mam nadzieję, ze nie usunęli tego dlatego, że coś zdradzili, a po prostu to był błąd. :p

polunited

Member
Jeśli to nie jest fake, to TVP nie robi zupełnie nic. Zamiast uderzać do topowych artystów, wysyła zapytania do wytwórni. Te pewnie podeślą jakieś odpady.

8r4e6az.png

blue00eyes

Well-known member
Moim zdaniem nie ma sensu pisanie do kogokolwiek. Przecież nikt nie odpowie wprost "tak, to ja jadę. Ale nie mów nikomu!" :lol: Chociaż lubię wiedzieć jaki jest stosunek poszczególnych artystów do ESC. Fajnie wiedzieć, że Dawid nie olewa sprawy.

simonPL

Well-known member
Tymczasem Michał Szpak wyjechał właśnie gdzieś tam za granicę aby nagrywać celebrycką edycję "Agenta" dla TVN (który, po szumnych zapowiedziach i dzisiejszym ujawnieniu "gwiazd" skończy zapewne jak odświeżona edycja "Mamy Cię" czyli w zapomnieniu) - może dzięki temu ominie go ogłoszenie polskiego reprezentanta (=nie on nim będzie? Może został tytułowym Agentem i to mu wystarczy? ;d).

lilka

Well-known member
Nie sądzę, żeby nas wyrzucili. To raczej tylko takie czcze pogróżki.

revallsay

Well-known member
Ja mam nadzieję, że TVP wycofa się z Eurowizji po Eurowizji i Eurowizje przejmie Polsat czy TVN. Jeżeli mamy wysłać co roku ckliwą balladkę, bo boję się, nowy prezes może tak zarządzić, to daleko nie zajedziemy.

Top Bottom