Contact us

Napierdalamy po polsku

simonPL

Well-known member
Haha, jak przeczytałem, że Edyta Górniak będzie w TVN to też pomyślałem, że raczej TVP już jej nie wyśle. :D

Co ciekawe, dzisiaj w "Faktach" jak na ekranie wymieniali gwiazdy, które wystąpią na ich Sylwestrze to z nazwiska wymienili np. Maleńczuka czy Honoratę Skarbek i kilka innych osób, a później dodali, że będą też inni wokaliści i na ekranie pojawiło się nazwisko Edyty Górniak i jakiegoś Antka, co za degradacja. :D

Swoją drogą, nie wiem jak Anna Wyszkoni czy Maciej Maleńczuk mają porwać tłum na zabawie sylwestrowej, ale spoko. Tematycznie tam trochę nie pasują, ale scenę TVN ma fajną.

BTW, teraz tyle dzieje się w naszych mediach narodowych, że o Eurowizji to tam chyba nikt nie myśli. Ci wszyscy dziennikarze, pewnie raczej zastanawiają się, jaka będzie ich przyszłość, więc jak będzie trzeba kogoś wysłać to zrobią losowanie na chybił trafił i tyle.

Verjamem

Well-known member
Losowanie to jedyny sposób, w jaki Stashka może być wybrana do Sztokholmu. Nie ma szans, żeby ktoś potraktował jej kandydaturę poważnie :p

Chyba, że Krzysztof M. zostałby członkiem komisji typującej reprezentanta :D

polunited

Member
Myślę, że wymiana dotyczy bardziej dziennikarzy zajmujących się newsami i polityką niż tych muzyczno-rozrywkowych. Szabłowska, Sierocki, Sztompke i Orzech siedzą w mediach publicznych od średniowiecza i oni raczej o stołki się nie boją. Chociaż, jak zlikwidują "rozrywkę" , to kto wie :D

Jedyne pocieszenie jest takie, że nowy prezes TVP nie zatwierdzi Szpaka na ESC :p

Verjamem

Well-known member
Czy ja wiem? Już lepiej żeby on pojechał niż Sarsa, Margaret czy inny produkt.

Tak btw jako że mamy ostatni dzień 2015 to życzę wam dobrego 2016 roku. Oby Eurowizja 2016 była lepsza niż poprzednia, zarówno dla nas jak i Europy, ale też by dobrze wam szło w życiu pozaeurowizyjnym.

blue00eyes

Well-known member
Margaret nie znoszę, ale Sarsa by tam nie zginęła w tłumie. Nie przepadam za nią i jej zachowaniem na scenie, ale jest dziwna i wydaje mi się, że na ESC lepiej być dziwakiem niż mdłym jak Lidka. Podoba mi się "Zapomnij mi", ale i tak pewnie chciałaby zagrać angielską wersję, która jest ohydna.
Co do Szpaka mam mieszane uczucia, jak dla mnie zajmie takie miejsce jak Monika, gdzieś po prawej stronie klasyfikacji.

Wydaje mi się, że reprezentant jest już wybrany i piosenka będzie premierowa. Nie wierzę, że nie będzie to kolejna ballada. ;)

simonPL

Well-known member
Dzięki. Odsłuchiwałem sobie fragmenty na stronie Empiku i prawdę mówiąc, nie zauważyłem tego, bo brzmi inaczej. :D

Viktor77

Member
Chcę uczyć się dalsze polskiego. Trochę mówie po polsku, ale język polski jest bardzo trudny.

Ja podróżę do Polski za tydzień, do Krakowa, Katowic, Wrocławia, Poznania i Warszawy i chcę mówić trochę po polsku. :)

Verjamem

Well-known member
[MENTION=15084]Viktor77[/MENTION], czy możemy Ci w czymś pomóc? Jak na razie, idzie Ci całkiem nieźle ;)

simonPL

Well-known member
A co sądzicie o wyborze Rosji? W ich wątku można spotkać opinie, że Rosja już wygrała, czego w ogóle nie rozumiem. Lazarew ma słaby głos, te jego pląsy na scenie są w stylu Mandaryny, tylko że od tego czasu wiele się zmieniło i tego typu podskoki raczej śmiesznie wyglądają, moim zdaniem, rączka w górę, rączka w dół. W Rosji to się nadal świetnie trzyma, ale trąci to trochę disco polo. :p

Z drugiej strony Bilan wygrał, a moim zdaniem to ta sama półka (chociaż Lazarew jest mniej irytujący zachowaniem, tak mi się wydaje).

blue00eyes

Well-known member
Jak dla mnie Rosja wygrała, ale w Wiedniu. :D Cieszy mnie, że wybierają artystów z najwyższej półki, bo to może pociągnie inne kraje Europy Wschodniej (w tym nas, mam nadzieję) do wysyłania największych gwiazd. Na Ukrainie zapowiada się też dość mocny NF... Wybór Kaliopi przez FYROM może też podobnie wpłynąć na Bałkany, czeka nas fajna edycja ESC :)

Wracając do Rosji, jeśli piosenka będzie taka jak "Flyer", to nie wygrają na pewno. Wszystko właśnie zależy od utworu, ale można się spodziewać dobrej eurowizyjnej piosenki, bo przecież Kirkorow ją komponował. O głos się martwić nie trzeba, a choreografia powinna być ok, mam tylko nadzieję, że obędzie się bez gołej klaty Siergieja :lol: Jeżeli jury nie zawali, to mają na dzień dobry +/- 80 pkt, to już chyba daje TOP10

simonPL

Well-known member
To, że będzie wysoko, to wiadomo. :d Ale nie sądzę, żeby wygrał, chyba że faktycznie dostanie dobry utwór. Nie orientuję się w eurowizyjnych nazwiskach i nie wiem kto to jest Kirkorow, ale pozostałe jego piosenki (Lazarewa) nie podobają mi się za bardzo.

Top Bottom