Contact us

Napierdalamy po polsku

revallsay

Well-known member
Ja jestem szczęśliwa, że Rosja nie wygrała. Pomyślcie, gdyby Polina jednka wygrała, to Ukriana na pewno by nie wróciła, a teraz możemy się jeszcze łudzić. Ciesże się ze zwycięstwa Mansa, choć gydby wygrało Il Volo to byłabym over the moon xheart

blue00eyes

Well-known member
No tak, bo lepiej narzekać, że przez jury diaspora nas nie wywindowała o 10-15 miejsc.
Nie o 10-15, tylko o 8. Będę narzekać, bo są kraje które zawyżają sobie wyniki nawzajem. A szkoda mi tej Polonii, która głosuje. Szkoda też Moniki.

Donatan dał Rosji pierwsze miejsce. I jakby wiedział, że Szwecja może zagrozić Rosji i dał Mansa pod koniec stawki xcrazy

simonPL

Well-known member
Moje przewidywania się w ogóle nie sprawdzają, w róznych tematach pisałem, że moim zdaniem Włochy będa na końcu (nadal mi sie nie podobają, ale oni są znani na całym świecie), za to na pewno dobrze pójdzie Niemcom i UK. Tymczasem Niemcy nie dostali żadnego punktu! I w ogóle tego nie rozumiem.

Dobrze, że nie obstawiałem w zakładach. :mrgreen:

Donatan dał nisko Szwecję, ale prawie na samym końcu dał Belgię... zazdrośnik.

lilka

Well-known member
Nie o 10-15, tylko o 8. Będę narzekać, bo są kraje które zawyżają sobie wyniki nawzajem. A szkoda mi tej Polonii, która głosuje. Szkoda też Moniki.

Donatan dał Rosji pierwsze miejsce. I jakby wiedział, że Szwecja może zagrozić Rosji i dał Mansa pod koniec stawki xcrazy

Donatan kierował się bardzo "merytorycznymi" względami, hehe. ;)

blue00eyes

Well-known member
To tylko dowodzi, jak rzetelne jest jury. Osobiście uważam, że 5 jurorów to zbyt mało. Powinno być ich 15-20. Myślę, że "odmieńcy" ( czyli ci, którzy zupełnie nie zgadzają się z pozostałymi członkami jury w kwestii pewnych utworów) nie będą mieli aż 20% wpływu na wynik.
Nie wiem, kto wymyślił, żeby jury składało się z 5 osób. To jest beznadziejne statystycznie i to ma duży wpływ na wyniki konkursu. Gdyby teraz każdy kraj wybrał inne 5 osób i kazał układać ranking, to pojawiłyby się jakieś tam rozbieżności w porównaniu z poprzednim.

lilka

Well-known member
To kto jest za kupieniem piosenki od Szwedów za rok? :p

Ok, ale pod warunkiem że to będzie połączenie szwedzka piosenka + Górniak. ;)

lilka

Well-known member
A tak serio, to macie już jakieś przewidywania? Ośmielicie się wymienić jakieś nazwisko? :mrgreen:

revallsay

Well-known member
A tak serio, to macie już jakieś przewidywania? Ośmielicie się wymienić jakieś nazwisko? :mrgreen:

Najbardziej chciałabym Dawida Podsiadło i Dodę. Dawid nagrywa bardzo dobrą muzykę i na pewno daleko byśmy zaszli. Chciałabym też zobaczyć jak wypadłaby Doda.

lilka

Well-known member
Chodziło mi o przewidywania, kto to może być, po kogo sięgnie TVP. Czyli takie przewidywania niezależne od naszych zachcianek. ;) A Dawida to ja też bym chciała zobaczyć na Eurowizji, bo na tę obecną nadaje się jak najbardziej. :)

lilka

Well-known member
Wydaje mi się, że powinien mieć dobre.

blue00eyes

Well-known member
Doda ze szwedzkim szlagierem to życzenie.

A co zrobi TVP to zagadka. W tym roku na wiadomość, że jedzie Kuszyńska, zareagowałam "Kto to w ogóle jest, przecież miała być Doda albo Górniak" :lol:

Jeżeli Edzia serio chciała jechać, to niech we wrześniu wypuści ten singiel "pod ESC" i zobaczymy.

lilka

Well-known member
Co do tego czy serio chciała, to nie ma żadnej wątpliwości, bo nawet Sierocki o tym mówił. A może już się z nią dogadali i dlatego premiera płyty się przeciąga? Ja coś czytałam (ale to na razie bardzo niepewne domysły) że krążek ma wyjść właśnie we wrześniu. :mrgreen:

lilka

Well-known member
Ale jeśli nie rozmawiali z nią jeszcze o tym, to mam nadzieję, że jak wyjdą z propozycją to się diva nie uniesie honorem i nie odmówi... to tak bardzo by do niej pasowało. :roll:

Czy w zeszłym roku TVP też tak wcześnie dawała znaki (te nieoficjalne) o chęci uczestnictwa w ESC 2015? Może faktycznie jest coś na rzeczy i trwają jakieś rozmowy z Edzią? Ech, moje pobożne życzenie... xpray

polunited

Member
Oni o tym myślą dopiero na jesieni, teraz są inne projekty, a później sezon urlopowy. Na razie nie ma co typować i może trzeba poczekać na hasło przyszłorocznej ESC :D

lilka

Well-known member
Oni o tym myślą dopiero na jesieni, teraz są inne projekty, a później sezon urlopowy. Na razie nie ma co typować i może trzeba poczekać na hasło przyszłorocznej ESC :D

No ale wiesz, może na zasadzie, że trzeba kuć żelazo póki gorące. ;)

Top Bottom