Contact us

Napierdalamy po polsku

simonPL

Well-known member
A to tego nie wiedziałem, że tak powiedziała! I tak za nią nie przepadam, bo była mega słaba i to dzięki niej przez kilka lat nie braliśmy udziału w konkursie.

polunited

Member
Być może zabrzmię nieuprzejmie, ale myślę że występ Moniki to trochę inna kategoria niż Finlandia,

Ja wiem, że to inna kategoria występu. Ten komentarz, że dla nas to dobrze nie wróży to taki żarcik :p
Ja trzymam za Monikę kciuki, bo po obejrzeniu z nią wywiadów i konferencji jestem zachwycony jej osobą :)
btw. polecam wywiady z Czechami, to moja ulubiona delegacja w tym roku xD

Misi

Active member
Jestem bardzo zadowolony z wczorajszego awansu Serbii. Mimo że wersja angielska jest o wiele gorsza niż oryginalna, to przyjemnie się to oglądało.
Przy poprzedzających występach ciśnienie niebezpiecznie mi spadało ;p

Dania była taka pewna, że przejdzie... Za rok pewnie dowali coś mocnego :d

........ma ktoś może link do jakiegoś nielegalnego strima z dzisiejszej próby?

simonPL

Well-known member
Ja słuchałem tylko na jakimś escxtra, dwóch kolesi na czacie, oni są na ekranie, ale nie zagadują, Monice na początku jakby trząsł się głos, ale pod koniec było bardzo ładnie. Dużo osób na tym czacie pisało, że bierze ludzi na litość, a jak napisałem, że Austria rok temu nie wygrałaby bez brody to mnie usunęli. I gdzie ta poprawność?! :D

Później albo pojawili się Polacy albo po prostu ludzie wyrażali swój zachwyt to było sporo pozytywnych opinii.

BTW, myślałem że jurorzy oglądają to jakimiś tajnymi kanałami na żywo i prezentują swoje oceny zaraz po show, tymczasem Cleo jest właśnie na Facebooku i dziękuje za udany koncert. Tak, obczaiłem jej fejsa. :?

Btw:
4A1G8Bs.jpg

:D

ESCDaily dało nam 3,5 punktów na pięć możliwych. Dwunastu innym utworom dali taką samą lub niższą ocenę, więc nie jest źle:

Obviously, this vocal performance is not the best of the night. But considering the difficult position that Monika (literally) is in, she makes the most out of it. We assume juries are going to take this into consideration, but this is no certainty.

Gorsza jest ocena na ESCunited:
22.24
Poland: It sounds off, certainly during the first chorus. Monika actually looks quite nervous which is unfortunate. Once we get to the bridge part, the backup singers definitely cover up some of the vocal flaws. Overall, it wasn’t too great. (Matt)

22.23
Unfortunately Monika sounds worse than in her previous rehearsals. Her vocals are quite off throughout the whole song. It got better towards the end of the song though. (Anselm)

ESCtoday:
Monika is the last artists of the night to take to the stage with her entry In the name of love. Monika wears a long white down which flows down to the ground. Blossom trees feature on the LED background with pink silk ribbons. Flashbacks of Monika performing before her accident appear on screens around the arena in black and white. Monika’s vocals grow stronger throughout the performance.

OIKOTIMES:
17. POLAND
Last performance tonight is coming from Poland. Monica is once again proving that she’s a big fighter. Three backing vocals and a piano player were with her on stage. Very classy performance coming from Poland comparing to last year’s act.
ON THE EDGE TO QUALIFY (8 utworów ma taką ocenę, 3 mają że sie nie zakwalifikują raczej na pewno)

lilka

Well-known member
Aż mi się wstyd przyznać, ale jakby trochę straciłam entuzjazm i optymizm. :oops: Oczywiście życzę Monice jak najlepiej i na pewno się będę cieszyć jak przejdzie dalej, ale po prostu zdałam sobie sprawę z tego, że nasza piosenka niestety się nie wyróżnia. :( Poza Polską kibicuję dziś, tak jak dogmeat, Norwegii i Cyprowi, ale dorzucam jeszcze Słowenię.

lilka

Well-known member
A jednak udało się, uff! Dobra robota!!! xcheer

simonPL

Well-known member
Szkoda Czech! Zamiast Cyrpu albo Izraela mogli wejść. I Szwajcaria!

Jakoś niezręcznie mi się ogląda tego ponoć "Justina Timberlake'a" z Izraela, w złotych butach, który tańczy jak ryba wyrzucona na brzeg i, dymplomatycznie mówiąc, jego aparycja w ogóle nie pasuje do tego typu występów.

BTW, kolejny dowód na nagrane wcześniej i puszczane wrzaski publiczności to chyba ten moment, kiedy pokazali Monikę na teledysku, prawda? Słabe to, już wcześniej mi się aplauz z puszki rzucił w uszy. :p

blue00eyes

Well-known member
Ta Eurowizja jest okropna. Sztuczny aplauz, nudne pocztówki (ale nasza przepiękna), kiełbasa w green roomie, mnóstwo ballad, mało efektowna grafika i niezbyt udana scena. Kopenhaga była 1000x lepsza.

simonPL

Well-known member
Zgadzam się. Wszystko mega sztuczne. Rozpoczęcie każdego koncertu też bardziej pasuje do festiwalu w Opolu, jak sobie wszyscy klaszczą i tupają niż do dużego światowego konkursu.

Czytam z chęcią komentarze na twitterze osób mniej zaangażowanych, które po prostu włączyły TV i oglądają - opinie takie same. Rok temu bardzo dobra oprawa, teraz nie za bardzo.

lilka

Well-known member
Awans Izraela.... wolę na to spuścić zasłonę milczenia.
I w ogóle to JA KCE INTERVAL ACTY takie jak Pan Bóg przykazał! xcry Tak się dziwnie jakoś ogląda tę Eurowizję - organizacja leży i kwiczy, to wszystko wygląda jak robione na kolanie.

Multimaster

Member
Tegoroczna oprawa jest tragiczna. Ogląda się to dużo gorzej, niż rok temu. Szkoda mi Czechów. Zasługiwali na finał.

polunited

Member
Ja tam się cieszę z Izraela :D Po tych wszystkich smętach, tego mi potrzeba :p

Organizacja rzeczywiście fatalna, najgorsze ESC od lat.

simonPL

Well-known member
Polska jako 18. w finale.

[przerwa]
15. Greece
16. Montenegro
17. Germany
18. Poland
19. Latvia
20. Romania

Słowenia zacznie, Włochy zakończą (27.). Z ciekawszych: Rosja 25, Belgia 13, Szwecja 10, Serbia 8, UK 5, Estonia 4.
http://www.eurovision.tv/page/news?id=running_order_for_grand_final_revealed

Jak obstawiacie nasze szanse w finale? Miło byłoby dostać trochę punktów i wejść do drugiej dziesiątki, tak by mieć tę "1" z przodu wyniku. :) Wszystko powyżej 15 miejsca odnotuję jako duży sukces, szanse małe, ale kto wie? Na końcu Monika tak ładnie wysyła cmoka do widzów, że może się to spodoba? :D

blue00eyes

Well-known member
18 pozycja jest w porządku. Szkoda że po nas wystąpi krzykacz Aminata i szybko o nas zapomną.
Ogólnie patrząc na running order widać, że są kraje faworyzowane i te mniej faworyzowane. Losowanie było lepszym rozwiązaniem.

Top Bottom