Contact us

Napierdalamy po polsku

simonPL

Well-known member
Napisałem to już w jednym wątku do narzekań, ale napiszę też po polsku, mnie trochę irytuje wpychanie Mansa ze Szwecji na siłę w oficjalnych kanałach Eurowizji w Internecie. Jak np. w YouTube:
e0e284c5f5fd74a2.png

Wrzucają go w każdej możliwej miniaturce, kiedy tylko film zawiera chociaż kilka sekund jego obecności, dodatkowo ma znacznie więcej filmów z serii "Mans pokazuje jak tańczyć", "Mans ogląda telewizje", "Mans je bułkę" i powoli zaczyna mnie irytować. Tak samo na instagramie, gdzie nie wszyscy są traktowani równo, jakby zupełnie zapomnieli, że są też inne kraje i reprezentacje. :)

W esctracker w oddsach jesteśmy na końcu, być może będzie trzeba cieszyć się z każdego punktu. :D Z drugiej strony rok temu ESCtracer również plasował nas na szarym końcu chyba...

polunited

Member
Ja tylko mam nadzieję, że w końcu usłyszymy "12 points go to Poland". Od 2003 na to czekamy. Chyba najdłużej :p

revallsay

Well-known member
Bardzo się cieszę z awansu Moniki xheart Martwi mnie to, że występuje przed Aminatą, ale i tak mam nadzieję na dobry wynik.

revallsay

Well-known member
A co ma powiedzieć? Przecież kilka lat temu był tu sławny, był na festiwalach, w Jakich To Melodiach itd. Moim zdaniem dobrze, ze to dla nas nagrał.

lilka

Well-known member
Hahaha, "zróbcie hałas"! :lol: Kochany jest. :p

lilka

Well-known member
Ja się już udaję przed telewizor, zamierzam oglądać "Eurowizyjną rewię gwiazd". Do boju POLSKO!!! xcheer

blue00eyes

Well-known member
Akurat mi wszystko jedno Szwecja czy Rosja, byle nie Włochy :)

Dostaliśmy 0 z Niemiec, 3 z Irlandii, 2 z UK, 1 z Włoch, 4 z Francji, 0 z Holandii i Norwegii... Znowu jury namieszało, koszmar.

lilka

Well-known member
No to teraz tylko pozostaje czekać na falę negatywnych komentarzy w Polsce. Co do wyniku, to szkoda mi Estonii, ale kiedy zobaczyłam, kto się jeszcze liczy w wyścigu, to jedyne czego chciałam to wygrana Szwecji.

Jak myślicie, czy można się spodziewać, że piosenka która była w naszym televotingu na 2 miejscu, wejdzie do rozgłośni radiowych w Polsce?

blue00eyes

Well-known member
Głosy Polonii oczywiście muszą być odliczone, ale Serbia z Czarnogórą spokojnie mogą wymieniać 12 między sobą, podobnie Grecja z Cyprem, Skandynawia, kraje byłego ZSRR. Porażka.

Powtórka z rozrywki, jury ma nas naprawdę w dupie co roku.

blue00eyes

Well-known member
Rosja też nie dostała punktów z Litwy czy Łotwy, bo kilku członków jury dało Polinie ostatnie miejsce z powodów niezwiązanych z muzyką.

Verjamem

Well-known member
Serbia z Czarnogórą spokojnie mogą wymieniać 12 między sobą, podobnie Grecja z Cyprem, Skandynawia, kraje byłego ZSRR. Porażka.
Ale przecież ludzie z tych samych regionów Europy mają podobne gusta, upodobania + Grecja i Cypr nie wymieniły się 12, nie wszyscy dali wysokie noty Matce Rosji (Litwa nawet 0, wyczuwam inwazję na ich w najbliższym czasie). Nie byliśmy wybitny w tym roku to i jury nie obsypało nas bardzo wysokimi notami, tyle.

blue00eyes

Well-known member
[MENTION=12192]Verjamem[/MENTION] Ten system głosowania pozostawia wiele do życzenia i naprawdę nie ma czego bronić.

simonPL

Well-known member
W naszym jury nie było Wiśniewskiego i Cleo, natomiast był dziennikarz Polskiego Radia Tomasz Żąda i Natalia Szroeder. Ponadto, podano oficjalnie, że to Cleo będzie od nas przekazywała punkty, tymczasem była to Ola Ciupa.

Marna te Eurowizja z tymi zerwanymi połączeniami i wszystkimi błędami. Szkoda, ze Polska nie wskoczyła do top 20. :)

Verjamem

Well-known member
[MENTION=12192]Verjamem[/MENTION] Ten system głosowania pozostawia wiele do życzenia i naprawdę nie ma czego bronić.
No tak, bo lepiej narzekać, że przez jury diaspora nas nie wywindowała o 10-15 miejsc.

simonPL

Well-known member
Myślę, że burza będzie, jeżeli chodzi o zwycięstwo (Szwecja trzecia w głosowaniu SMS). W naszym przypadku to niewiele zmienia, przeszliśmy to rok temu, teraz rozstrzał jest mniejszy, według pierwszych obliczeń napaleńców, którym chciało to się robić, wg samego głosowania telewidzów Polska była była na 3 miejscu w półfinale, a w finale na 15. W finale od jury dostaliśmy tylko 2 punkty i byliśmy ostatni, więc nie sprawdziły się powszechne dość przewidywania, że to jury nas podniesie w rankingach.

Na pewno wiele krajów ma podobne przygody.

polunited

Member
Ja tam zawiedziony nie jestem, bo się spodziewałem takiego wyniku.
Najlepsze, że w głosowaniu widzów
1. Włochy
2. Rosja
3. Szwecja :D

Top Bottom