Contact us

Napierdalamy po polsku

polunited

Member
Jest co jest. Rozgłośnie w ostatnich latach nie wspomagały naszych reprezentantów (oprócz Cleo ale to z innego powodu).
Nie narzekajmy na rozgłośnie, Monika nawet na liście iTunes w Polsce się nie znajduje...

simonPL

Well-known member
Radio znad Wilii nadaje w Wilnie. A PRL w Londynie, więc już 30 proc. stacji grających nie jest znad Wisły. :D Jedynie Jedynka to dość duża stacja, dostępna w całym kraju, chociaż ja jej w ogóle nie słucham.

Monika była na liście iTunes po wydaniu piosenki. Aby wejść do Top 100 w Polsce wystarczą dwa pobrania utworu na dobę.

I prawdę mówiąc mi utwór zaczął się nawet podobać, ale nie będe udawał, że zanim to się stało to słuchałem go wiele razy z mieszanymi uczuciami i na pewno gdyby to była piosenka z innego Państwa to bym nie dawał jej tylu szans.

polunited

Member
Monika była na liście iTunes po wydaniu piosenki. Aby wejść do Top 100 w Polsce wystarczą dwa pobrania utworu na dobę.

To teraz wiem dlaczego piosenka "My Słowianie" raz jest 49, raz 170, a raz jej w ogóle nie ma :D

I prawdę mówiąc mi utwór zaczął się nawet podobać, ale nie będe udawał, że zanim to się stało to słuchałem go wiele razy z mieszanymi uczuciami i na pewno gdyby to była piosenka z innego Państwa to bym nie dawał jej tylu szans.

Miałem tak samo

Paulinella

Member
No to już trochę lepiej :) hmm.. Jestem nowa, więc chciałam się przywitać, Cześć !

I podzielę się moim TOP 10 ;)

1. Włochy
2. Estonia
3. Słowenia
4. Norwegia
5. Szwecja
6. Hiszpania
7. Polska
8. Czechy
9. Grecja
10. Francja

I miło mi Was poznać :)

simonPL

Well-known member
Cześć. :)

Ja, prawdę mówiąc, większości piosenek nawet nie znam, obejrzałem ze dwa razy każdy ze skrótów na kanale Eurovision na YT i tyle. :D

Moimi faworytami do wygrania są: Belgia i (niestety :D) Rosja. Te dwa utwory lubię najbardziej.
Poza tym podoba mi się UK, Białoruś, Holandia, Serbia i Szwecja. Kojarzę jeszcze parę piosenek, ale zobaczymy jak to wypadnie na żywo. :)

Verjamem

Well-known member
Cześć [MENTION=14663]Paulinella[/MENTION] :) Widziałem, że niedawno zarejestrowałeś się na polskim forum. Cieszy mnie, że również tu ;)

simonPL

Well-known member
Po drugim występie w TV Poliny Gagariny, który obejrzalem, muszę trochę sprostować swoją opinię. Chociaż bardzo lubię tegoroczną piosenkę to nie uważam, że ona wygra lubi że powinna wygrać. Te jej występy są tak słodkie, piękne i cudowne, że aż chce się rzygać. Brakuje tylko białych gołębi na scenie.

Nie, nie z Rosji takie występy, liczę że mimo wszystko zostanie solidnie wybuczana. Sama się na to pisała. :)

Misi

Active member
Ja tak na dłuższą metę zauważyłem, że bardziej mnie interesują półfinały niż finał :p Jak Czarnogóra, Izrael i Czechy nie przejdą, to będę bardzo smutny :(

polunited

Member
Po drugim występie w TV Poliny Gagariny, który obejrzalem, muszę trochę sprostować swoją opinię. Chociaż bardzo lubię tegoroczną piosenkę to nie uważam, że ona wygra lubi że powinna wygrać. Te jej występy są tak słodkie, piękne i cudowne, że aż chce się rzygać. Brakuje tylko białych gołębi na scenie.

Nie, nie z Rosji takie występy, liczę że mimo wszystko zostanie solidnie wybuczana. Sama się na to pisała. :)

Ja też bardzo lubię piosenkę, ale tu nie ma co ukrywać, że to jest propaganda. Wygrać nie wygra, ale będzie wysoko.
Polinę wybuczą, a w Rosji zostanie to przedstawione jako: "My śpiewamy o pokoju, a oni tak się zachowują. To zachód jest zły."
Przykre, że sama wokalistka się na to godzi. O ile te biedne nastolatki rok temu były pewnie mało świadome, o tyle dorosła kobieta wie na co się pisze i mi jej nie będzie żal.

simonPL

Well-known member
Zgadzam się z tym. Tym bardziej odkąd dowiedziałem się, że najpierw telewizja rosyjska przygotowała piosenkę, a później szukałą kogoś kto to zaśpiewa.

lilka

Well-known member
No to już trochę lepiej :) hmm.. Jestem nowa, więc chciałam się przywitać, Cześć !

I podzielę się moim TOP 10 ;)

1. Włochy
2. Estonia
3. Słowenia
4. Norwegia
5. Szwecja
6. Hiszpania
7. Polska
8. Czechy
9. Grecja
10. Francja

I miło mi Was poznać :)

Cześć, miło że nasze grono się powiększa! :)

A mój top to:

1. ESTONIA!!!
2. Niemcy
3. Norwegia
4. Cypr
5. Szwecja
6. Słowenia
7. Gruzja
8. Szwajcaria
9. Węgry
10. Rumunia

Ja jestem na forum od jakiegoś czasu, ale teraz przez ostatnie kilka dni trochę bardziej mnie nie było ;)

simonPL

Well-known member
Kiedy są pierwsze próby Moniki? Mam nadzieję, że jakoś to zostanie ładnie zgrane ze światłem, np. w momencie po drugim refrenie, jak wchodzi w gitara, przydałyby się jakieś światła w górę czy coś. :p Mam nadzieję, że trochę popracują nad tym, jak to ma wyglądać w tv, a nie będzie to tylko takie, przyjechalim, zaśpiewalim i narq.

blue00eyes

Well-known member
Chyba pojutrze, ale o której godzinie, to już nie wiem. W zeszłym roku tak czekałam na te próby, tak byłam ciekawa i tak zestresowana naszym występem..
W tym roku nie mam żadnych oczekiwań. Chcę tylko, żeby było przyzwoicie.

simonPL

Well-known member
Mam wrażenie, że po dzisiejszej próbie Polska podskoczyła w opinii wielu fanów o kilka oczek i w różnych zestawieniach z większym przekonaniem jest wskazywana jako ten kraj, który awansuje do finału. Bardzo mi się to podoba.

Scena bardzo ładna, ludzie narzekają, że to jest kolejny występ z drzewami w tle (prawdę mówiąc nie oglądałem za bardzo innych klipów z prób, więc nie wiem), ale czy to jest nasza wina, że występujemy na końcu drugiego półfinału i zobaczyli nasze drzewa jako ostatnie? Nie. :D

Bałem się, ze występ będzie mroczny, jakieś czerwone lampki w tle czy coś (nie wiem czemu akurat czerwone, ale tak sobie wyobrażałem) lub że będzie z kolei tylko biały kolor, więc byłem pod wrażeniem wizualizacji. Wiele krajów przed nami nie ma tak ładnie wykorzystanej sceny, niektórzy w ogóle nie mają włączonego ekranu z tyłu, więc wypadamy całkiem nieźle. Dodam jednak, ze obejrzałem tylko podsumowanie prób na YT, więc widziałem może z 10 sekund każdego występu, dlatego moja opinia może nie odnosić się do realiów. :D

Dodatkowo, brzmi to wokalnie znacznie lepiej niż wszystkie poprzednie występy w TV i na występach, więc jestem jak najbardziej pozytywnie zaskoczony.

PS: Zauwazyłem, że portal Wiwibloggs, tak jak rok temu stał murem za Słowiankami, tak teraz nas nieco dissuje.

simonPL

Well-known member
Prawdę mówiąc nie podoba mi się to, że na oficjalnym profilu Eurowizji pojawiają się filmy prezentujące cały występ, wiem że w TV będzie to wyglądało inaczej, ale na dobrą sprawę można sobie oblukać wcześniej i wyczaić co i jak. Wiem, że nikt nie zmusza do oglądania, ale wolałbym jednak, żeby nie odkrywać wszystkich kart tak od razu.

Swoją drogą, zeszłoroczne filmy z półfinałów i finału mają wyciszony nieco głos i znacznie lepiej oglądało mi się te nagrywane z różnych stacji telewizyjnych i wrzucane przez fanów na YT... ciekawe czy w tym roku też dostaniemy taki shit na oficjalnym kanale Eurowizji. :p

Top Bottom