Contact us

Napierdalamy po polsku

lilka

Well-known member
O tym nie pomyślałam... może też być Ola Szwed. ;)
Mi osobiście kojarzy się z osobą białą, nie chodziło mi w ogóle o kolor skóry Aminaty, tylko o kształt twarzy na tej fotce. :)

revallsay

Well-known member
Ma coś z Górniak, ale trzeba sobie wyobrazić Edytę w takich samych włosach jak Aminata.

Verjamem

Well-known member
Też myślałem, że pewnie chodzi o Edytę :p

Tak w ogóle to kilkadziesiąt minut temu, słyszałem "Obudź się i żyj" w .......... Radiu Maryja.

lilka

Well-known member
Nie chodzi o Edytę! Podpowiedź: ktoś ze świata polskiej polityki. :D

lilka

Well-known member
Źle, dziewczyny! Dobra, powiem wam: chodziło mi o Martę Kaczyńską. :D Ciekawa jestem, czy się ze mną zgadzacie.
Oczywiście wasze typy są wasze i może wam się kojarzyć z kim chce.

polunited

Member
„Jestem dumny, że Polska wysyła w tym roku osobę niepełnosprawną” – mówi z kolei Robert Leszczyński, który chwali „In the name of love”, bo wg niego „piosenka wpada w ucho i jest typowo festiwalowa„. Leszczyński docenia również teledysk i pomysł pokazania Moniki jako „zwierzęcia scenicznego”, jakim kiedyś była. „Monika ma szansę na wygraną!” – dodaje. Wtóruje mu Dj Adamus, który uważa, że „In the name of love” to utwór „zgrabnie skonstruowany i bardzo festiwalowy„.

Jak to czytam, to się nie dziwię, że nic na Eurowizji nie osiągamy. W Polsce nie ma nikt (wśród dziennikarzy) na jej temat zielonego pojęcia. Nie wspomnę już o ludziach w TVP.

lilka

Well-known member
Jak to czytam, to się nie dziwię, że nic na Eurowizji nie osiągamy. W Polsce nie ma nikt (wśród dziennikarzy) na jej temat zielonego pojęcia. Nie wspomnę już o ludziach w TVP.

No cóż, ja bardzo polubiłam naszą piosenkę od momentu jej opublikowania, mam ją na 9 miejscu w moim tegorocznym top 40. Ale niestety muszę się z tobą zgodzić.

simonPL

Well-known member
No ja też ją w miarę lubię, szkoda tylko że wszystkie inne piosenki, które w większości słucham teraz pierwszy raz wpadają mi w ucho zdecydowanie bardziej. Widzowie usłyszą utwór tylko raz lub dwa, nie będą mieli czasu sie przekonywać do utworu. Na przykład piosenka z Rosji od razu mi się bardzo spodobała. Wielka Brytiania - to samo. Szwecja - też.

One są bardzo charakterystyczne, tymczasem piosenki polskiej nie umiałem zanucić dopóki nie przesłuchałem jej z 10 razy. I tak się przekonałem i życze powodzenia, i chcę ją widzieć w finale, i chcę żeby Monika się dobrze zaprezentowała na scenie, ale faktycznie dziennikarze są oderwani od rzeczywistości. Z jednej strony albo mamy narzekanie, jakim gównem jest Eurowizja i nie ma sensu tam jeździć, a z drugiej twierdzenie, że to jest hit i on wygra.

lilka

Well-known member
Właśnie się dowiedziałam, że w ataku terrorystycznym w Muzeum Bardo w Tunisie zginęło najprawdopodobniej kilku Polaków.

dogmeat

Well-known member
Mnie zawsze wnerwia takie podawanie w wiadomościach o wypadkach, zamachach, itp. informacji pod tytułem "wśród ofiar jest N Polaków / nie ma Polaków". Tak jakby Polacy byli jakąś nadrzędną rasą, albo jakby przypadkowy, nieznany mi Polak miał być mi bliższy od przypadkowego, nieznanego mi Hiszpana.

lilka

Well-known member
Po prostu podałam informację. Oczywiście że zginęło też dużo ludzi innych narodowości, ale tak jak napisała blue00eyes, sprawa Polaków jest nam (chyba) trochę bliższa, bo to nasi rodacy. Przepraszam, jeśli ktoś mnie źle zrozumiał. Nie miałam na myśli tego, że śmierć Włochów, Niemców i Hiszpanów jest mniej ważna.

blue00eyes

Well-known member
Mam głupie pytanie. Jak to jest w końcu:

Beyond the field czy Beyond the fear

Pojawiają się różne wersje, jakoś nie mogę się wsłuchać, chyba tam jest fear, bo field tak trochę nie pasuje xthink

lilka

Well-known member
Ja słyszę "fear".

Top Bottom