Contact us

Napierdalamy po polsku

lilka

Well-known member
Ja się nigdy z taką formą nie spotkałam, ale kij z tym. :p Nie wykluczam, że revallsay może mieć rację.

blue00eyes

Well-known member
Na Dolnym Śląsku zawsze mówi się, że ktoś jest "z Niemiec". "z Niemczech" brzmi dziwnie, ale może w innych częściach Polski też się tego używa.
Miodka trzeba spytać :p

lilka

Well-known member
U nas na Górnym Śląsku też się mówi "z Niemiec". :p

revallsay

Well-known member
Możliwe, że to jest tak samo jak z 'idę na pole' i 'idę na podwórko/dwór (?)' - zależy od rejonu, w którym się mieszka.

Verjamem

Well-known member
U mnie na terenach byłego zaboru pruskiego, również mówi się "jestem z Niemiec" :)

lilka

Well-known member
Oglądacie Melodifestivalen? Jak dla mnie to tylko Mans, Mariette albo Linus.

simonPL

Well-known member
Jak dla mnie to tylko Mans.

Swoją droga, myślałem że on jest znany w Europie, a tymczasem jego płyta poza jego krajem i Finlandią chyba została wydana tylko u nas. Pamiętam singel "Brother or brother". :)

simonPL

Well-known member
Szwecja albo UK. Nie rozumiem negatywnych ocen dla Wielkiej Brytanii.

Niemniej jednak przekonałem się do naszego utworu. Wiem, że nie wygra, ALE liczę na to, że zostanie w jakiś sposób zapamiętany, że nie będziemy tylko tłem dla reszty i że wejdziemy do finału, dzięki czemu za rok również weźmiemy udział.

BTW, rzucałem okiem na wybór reprezentanta ze Szwecji i ten program jest robiony z ogromnym rozmachem, byłem pod wrażeniem.

lilka

Well-known member
[MENTION=13024]revallsay[/MENTION]: Pewnie ma murowane w televotingu, ale pytanie brzmi co na to jurorzy? Pewnie ich reakcja będzie "I cóż że ze Szwecji". :lol:
[MENTION=13617]simonPL[/MENTION]: Proszę cię, nawet nie strasz, że chcesz powiedzieć, że się wycofamy za rok jeśli w tym roku nie wejdziemy do finału. Ja po prostu nie przyjmuję takiej opcji.

revallsay

Well-known member
[MENTION=13024]revallsay[/MENTION]: Pewnie ma murowane w televotingu, ale pytanie brzmi co na to jurorzy? Pewnie ich reakcja będzie "I cóż że ze Szwecji". :lol:

Jak jurorem znowu będzie ktoś pokroju Kasy czy Magdy Tul, to 12 od nas dla Szwecji murowana :lol:

lilka

Well-known member
Człowiek sobie wchodzi po południu do tematu Mansa w sekcji angielskojęzycznej, a tam na dzień dobry ostry fight. :lol:

EDIT, godz. 18:52
Ludzie, czy ja mam coś nie tak, czy pojawiła się na forum jakaś nowa forma lajków (takie pod spodem postów) ? Zalogowałam się i patrzę, a tu nagle mam 884 powiadomienia, po czym okazuje się, że to jakieś wcześniejsze lajki które albo ja komuś dawałam albo ktoś mnie i jakieś stare cytaty (też albo ktoś cytował mnie albo ja cytowałam). xshock

lilka

Well-known member
No faktycznie trochę się zrobiło zamieszanie, ale na szczęście już wszystko jest w porządku :)

Właśnie ukazał się teledysk Serbii - https://www.youtube.com/watch?v=6zCz_fJa1yA Zwróćcie uwagę na 2:13, czy kogoś wam on nie przypomina? :D (nie, to nie Miśkowicz :lol:)

Burza mózgów... xcrazy Nie wiem, Trybson? [MENTION=12192]Verjamem[/MENTION] ?

lilka

Well-known member
A propos podobieństw... Kogo wam przypomina Aminata na zdjęciu poniżej? Chodzi mi o to konkretne zdjęcie i mam jedną konkretną osobę na myśli, ciekawe czy odgadniecie. :)

Aminata_Love_Injected.jpg

Top Bottom