Contact us

Napierdalamy po polsku

lilka

Well-known member
Ja też . :(

simonPL

Well-known member
Zauważyłem, że Ci fani Eurowizji, którzy mieli "przecieki" tak naprawdę nigdy nic nie wiedzieli. Skąd to info, że Sylwia Grzeszczak? To był trolling? :p

dogmeat

Well-known member
Narobili mi niepotrzebnie nadziei, zwłaszcza że w zeszłym roku nabrałem wiary w TVP i wierzyłem, że nazwisko pokroju Grzeszczak jest możliwe...

lilka

Well-known member
Ja pier***ę. Leżymy. Zostajemy w semi. To jest TRAGEDIA. Serio, jutro piszę do TVP. Zrobię to również w okolicach września.

simonPL

Well-known member
Ale jak powiedzieli, że to jest wspaniała piosenkarka i aktorka to przez chwilę zastanawiałem się w czym grała Grzeszczak... a później pomyślałem, że to jednak Natasza Urbańska.

Misi

Active member
Dobrze, że Wiedeń jest dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych. Gdyby to była np. Moskwa . . . .

Będzie finał na bank.

lilka

Well-known member
Nie, nie będzie finału. Zginiemy w morzu innych ballad, bo nasza się niczym nie wyróżnia.
Monika faktycznie jest wspaniałą osobą i bardzo ją podziwiam, ale to NIE jest piosenka na Eurowizję.

simonPL

Well-known member
Z tegorocznych piosenek słyszałem prawdę mówiąc tylko propozycję z Anglii i bardzo mi się ona podoba. Lubię jeszcze piosenkę Mansa Zelmerowa ze Szwecji, ale w sumie to nawet nie wiem czy on pojedzie, bo tam jeszcze trwają wybory. On ma naprawdę fajnie przygotowany występ sceniczny i chciałbym, żeby Polska też kiedyś wpadła na coś innowacyjnego w ten sposób - wykorzystanie sceny, świateł i tak dalej.

Jeżeli w tym roku faktycznie są same ballady to w sumie myślę, że nie ma co snuć czarnych wizji, sądzę że powinniśmy wejść do finału. Monika jest bardzo sympatyczną osobą, piosenka - jak dla mnie - dość średnia, ale skoro inne są gorsze? Moim zdaniem pomysł z tym "budowaniem mostów" faktycznie trafiony, ale po tym co działo się w zeszłym roku to czuję się trochę zmieszany, bo bardzo krytykowałem podejście, w którym przekaz jest ważniejszy niż utwór na konkursie PIOSENKI. Z drugiej strony np. utwór z Finladii jest masakrczyny i tam - moim zdaniem - totalnie chodzi o coś innego niż o piosenkę, a u nas nie ma takiego poczucia, że coś jest robione na siłę.

Ja chciałem po prostu, żeby nasza piosenka mi się na tyle podobała, żebym ją sobie zgrał na walkmana i słuchał, a tutaj będę miał z tym problem, chyba że sie przekonam. Nie ma co oceniać po pierwszym przesłuchaniu, nie raz się przekonywałem do utworów po czasie, co prawda nie ma też efektu wow, ale jestem raczej na tak niż na nie. :)

Utwór polski niesie jakąś wartość bez potrzeby brody i sztucznej kontrowersji. Robi mi się trochę przykro, kiedy czytam niektóre komentarze.

lilka

Well-known member
Żeby była jasność - nie obrażam Moniki. Oceniam tylko utwór. Moim zdaniem ta nasza ballada nie ma szans. Mamy jednak zbyt mocne piosenki w naszym półfinale. Szkoda.

Rteger

Member
Ja pier***ę. Leżymy. Zostajemy w semi. To jest TRAGEDIA. Serio, jutro piszę do TVP. Zrobię to również w okolicach września.

Napisz też jak już będziemy w top 10. Tak tylko dodam, że rok temu przewidziałem nasze miejsce :lol: (typowałem środek stawki finału)

Verjamem

Well-known member
Doznałem bardzo pozytywnego szoku gdy okazało się, że to Kuszyńska. Przy pierwszej prezentacji utworu na TVP nie byłem aż tak entuzjastycznie nastawiony, ale przesłuchałem ją po raz drugi, przeczytałem opinie. Myślę, że wyjdziemy z półfinału. A co dalej? To się okaże ;)
[MENTION=12996]Rteger[/MENTION] - Ja też wierzę, że może być wbrew pozorom dobrze :)

Rteger

Member
Ale tu nie ma żadnych pozorów. Tu są wszystkie składniki na sukces. Bardzo przyzwoita piosenka (idealna pod jury), tzw. historia, występ szykowany tyle czasu, więc będzie na pewno klasowy. Top 10, całkowicie obiektywnie i na chłodno, niezależnie od poziomu reszty.

lilka

Well-known member
Napisz też jak już będziemy w top 10. Tak tylko dodam, że rok temu przewidziałem nasze miejsce :lol: (typowałem środek stawki finału)

Nie będziemy w top 10. Tam już są Estonia, Włochy, Finlandia, pewnie też UK, Hiszpania, Rosja (bo to Rosja), Grecja, Słowenia, Niemcy i może Łotwa.
Ok, nasza piosenka jest dobra pod jury, ale nie pod televoting.

Rteger

Member
A w zeszłym roku pewniakiem do top 5 było UK, do finału Izrael, Białoruś, Islandia i San Marino miały przepaść etc.

simonPL

Well-known member
Nie będziemy w top 10. Tam już są Estonia, Włochy, Finlandia, pewnie też UK, Hiszpania, Rosja (bo to Rosja), Grecja, Słowenia, Niemcy i może Łotwa.
Ok, nasza piosenka jest dobra pod jury, ale nie pod televoting.

A co jest takiego dobrego w piosence z Finlandii?
BTW, komentarze z zagranicy są prawie pół na pół, sądzę że więcej jest pozytywnych.

Top Bottom