Contact us

Napierdalamy po polsku

lilka

Well-known member
[MENTION=12996]Rteger[/MENTION] Aha, to jednak będzie konferencja? No to musi być Edzia. Dla byle kogo się nie robi konferencji. xqueenbitch A tak przy okazji, to wiadomo o której godzinie będzie?

Ja już chcę sobie na tę okoliczność zmienić avatar i sygnaturę, ale boję się, żeby nie zapeszyć. :mrgreen:

Rteger

Member
Nie wiadomo, choć na logikę pewnie rano albo kolo południa.

Jest jedno, powazne zagrożenie Dodą. Ciągle nie ma angielskiej wersji Riotki i w zasadzie tylko to mnie powstrzymuje od pewności co do Edyty.

Seven days... ;_;

lilka

Well-known member
Nie wiadomo, choć na logikę pewnie rano albo kolo południa.

Jest jedno, powazne zagrożenie Dodą. Ciągle nie ma angielskiej wersji Riotki i w zasadzie tylko to mnie powstrzymuje od pewności co do Edyty.

Seven days... ;_;
No ale przecież już było mówione, że na pewno nie Doda (pisało o tym nawet OGAE na swojej stronie internetowej)? Zresztą czy Maciej Błażewicz byłby w stanie tak ludzi nakręcić na Edytę, gdyby to miała być Doda? Poza tym, na stronie internetowej Dody widziałam jakieś ogłoszenie o wielkiej trasie koncertowej. Co prawda na razie nie ma żadnych konkretnych dat zarezerwowanych w maju, ale trasa koncertowa chyba trwa jakiś dłuższy czas i raczej jej się nie da pogodzić z ESC?

No i przecież ma to być ktoś "bardziej popularny" od Dody...czy nie? xqueenbitch

Rteger

Member
No powinno byc jak mówisz, ale też nie róbmy z Macieja Demiurga. Tak, wie, gdzie nastawić uszu (dosc powiedzieć, że byl tłumaczem podczas nagrywania pocztowki w 2014), ale przecież nie jest członkiem komisji wybierającej. Plus kwestia "na pewno nie Doda" to sprawa wyjątkowo mętna.

Powtórzę: gdyby nie ta cholerna Riotka, która swoją drogą jest gwarantowanym sposobem na brak awansu, miałbym osobiście 95% pewność. Tak mam jakieś 60-65.

Za godzinę i 15 minut rozpoczyna sie ostatni tydzień niewiedzy, dotrwamy! :)

lilka

Well-known member
Ja chyba nie dotrwam xgaah Piszesz, że Maciej nie jest członkiem komisji wybierającej - święta prawda, ale czy to nie jest tak, że OGAE tej komisji najpierw doradzało? ;)

Tzn tak jak mówiłam: ja nie mam nic do Dody, jest dla mnie neutralna. Ale jeśli to ona miałaby nas reprezentować, to faktycznie - nie z "Riotką", tylko z czymś, co miałoby większy power. To samo się tyczy Edyty, którą chcę zobaczyć na ESC - wolę, zeby jechała z czymś nowym i "wow", bo mimo że kocham "Glow on", to jest to zdecydowanie za mało na Eurowizję.

P.S. Doda jest na wakacjach teraz. A poniżej wklejam wspomniane przeze mnie ogłoszenie o trasie:
2upp8hw.jpg

Rteger

Member
Jak dokładnie wygląda rola OGAE nie wiem, wiem, że TVP tak się uparlo na tajemnicę w tym roku, że piosenki nie zna nikt poza artystą, jego otoczeniem i komisją. Nawet OGAE... TVP poszła w tym roku ostro po tajemnicowej bandzie i jak na razie jedzie po niej konsekwentnie.

polunited

Member
Jak dokładnie wygląda rola OGAE nie wiem, wiem, że TVP tak się uparlo na tajemnicę w tym roku, że piosenki nie zna nikt poza artystą, jego otoczeniem i komisją. Nawet OGAE... TVP poszła w tym roku ostro po tajemnicowej bandzie i jak na razie jedzie po niej konsekwentnie.

Czyli wychodzi na to, że to musi być nowa piosenka i to nie będzie "Riotka" z Dodą :D

Rteger

Member
Oby. Mam do Dody bardzo negatywny stosunek, ale potrafię byc obiektywny. Co z tego, skoro Riotka jest po prostu SŁABA :) I byłaby naszym gwoździem do trumny.

lilka

Well-known member
Oby. Mam do Dody bardzo negatywny stosunek, ale potrafię byc obiektywny. Co z tego, skoro Riotka jest po prostu SŁABA :) I byłaby naszym gwoździem do trumny.

Uważam dokładnie tak samo. Nie hejtuję Dody, po prostu staram się być obiektywna (jak za rok będzie miała coś lepszego od Riotki - proszę bardzo!), tak samo staram się być obiektywna w stosunku do Edyty. Mówisz, że piosenki nie zna nikt... no to raczej na 80% nie jest "Riotka", nawet w wersji angielskiej (o ile w ogóle ta wersja istnieje), bo by nie było takiej tajemnicy. A i Doda wtedy by raczej nie latała z wywieszonym jęzorem do mediów. ;) Jedno jest pewne: to musi być osoba o sporym potencjale oglądalnościowym. ;)

Już się nie mogę doczekać!

P.S. Z notki z bloga Dziennika Eurowizyjnego z 4.02.2015:

WiwiBloggs przygotował listę dziewięciu wokalistek, które fani najchętniej widzieliby w roli reprezentantki Polski na Eurowizji 2015. Wśród wymienionych są Stashka, Mela Koteluk, Sylwia Grzeszczak, Margaret, Cleo, Doda, Maryla Rodowicz, Ewa Farna i Edyta Górniak. Istnieje spore prawdopodobieństwo, że wśród tych nazwisk faktycznie znajduje się to wskazane przez TVP. Oficjalną decyzję poznamy 9 marca podczas konferencji prasowej w Warszawie.

Stashka - nie dostała propozycji;
Koteluk - nie dostała propozycji;
Grzeszczak - pomysł "umarł już dawno"
Margaret - negatywnie wyrażała się o konkursie i ponoć też w tym roku nie dostała propozycji;
Cleo - tak jak sama mówiła, raczej nie jechałaby 2 rok z rzędu;
Doda - ustaliliśmy, że nie ona;
Rodowicz - :lol:
Farna - ma koncert 23 maja;
Górniak - ? :mrgreen:

Oby się nie okazało, że moje eurowizyjne marzenie zakłóciło moją zdolność do obiektywnej analizy faktów. :lol:

Rteger

Member
Nie, to bardzo dobra analiza, choć brakuje mi twojego optymizmu co do Dody. Albo inaczej, tak się tej Riotki boję, że wykreowalem ja na realne zagrożenie :)

W każdym razie Edi albo Dodzia, więcej możliwości raczej nie ma. Może w weekend pójdzie wreszcie jakis przeciek, oby. Jak TVP utrzyma tajemnicę do konferencji będą im się należały ukłony do samej ziemi, w zasadzie już się należą, jednak tak konsekwentne trzymanie takiego sekretu - szacunek.

lilka

Well-known member
Ja chcę przecieków, bo wolę się jakoś przygotować, a nie że w poniedziałek dostanę obuchem w łeb, bo będzie to np. Lisowska. :lol:
Jeszcze jedna sprawa: reprezentantka jest "zaklepana" od baaardzo dawna, od stycznia a może nawet od końca grudnia? Logika nakazuje więc, że najpierw sięga się po to, co najlepsze i największe, najbardziej znane, a dopiero jak to nie wychodzi, to sięga się po inne opcje. Plus fakt, że Edyta jest mocno związana z TVP, a Doda ma z nimi ponoć nienajlepsze relacje.

polunited

Member
Z tą tajemnicą to nie tak do końca, bo jak będzie to Edyta, to sporo osób się tego spodziewa :p Wszystkie znaki mówią, że to ona: informacja o tym, że Edyta nie powróci jako juror The Voice pojawiła się mniej więcej w tym samym czasie co informacja o tym, że artysta został wybrany i szczegóły są dopinane. Poza tym chyba tylko dla niej opłaca się to trzymać prawie 1,5 m-ca w "tajemnicy", bo tylko ona z nazwisk, które padają ma jakieś związki w ESC.

Dody nie biorę pod uwagę. Juliusz Braun nie przepada za nią, a to on musi zatwierdzić ostatecznego wykonawce, kiedyś w jakimś wywiadzie tak mówił.

Jak mnie zaskoczą (pozytywnie) nazwiskiem i piosenką, to wtedy będzie ukłon w stronę TVP.

lilka

Well-known member
Z tą tajemnicą to nie tak do końca, bo jak będzie to Edyta, to sporo osób się tego spodziewa :p Wszystkie znaki mówią, że to ona: informacja o tym, że Edyta nie powróci jako juror The Voice pojawiła się mniej więcej w tym samym czasie co informacja o tym, że artysta został wybrany i szczegóły są dopinane. Poza tym chyba tylko dla niej opłaca się to trzymać prawie 1,5 m-ca w "tajemnicy", bo tylko ona z nazwisk, które padają ma jakieś związki w ESC.

Dody nie biorę pod uwagę. Juliusz Braun nie przepada za nią, a to on musi zatwierdzić ostatecznego wykonawce, kiedyś w jakimś wywiadzie tak mówił.

Jak mnie zaskoczą (pozytywnie) nazwiskiem i piosenką, to wtedy będzie ukłon w stronę TVP.

Dziękuję, tego potrzebowałam. Dokładnie to chciałam przeczytać. xheart :lol:

lilka

Well-known member
Ten osobnik jest nadal zadziwiająco pewny tego, co głosi (konsekwentnie od miesiąca): https://twitter.com/escpoland :mrgreen: Cytuję: "7 days #Edytaisback"

Verjamem

Well-known member
Zobaczymy, czy mówi prawdę ;) Nie mam pojęcia kto to będzie, ale myślę, że na ten moment każda inna osoba niż Edyta będzie zaskoczeniem :D

lilka

Well-known member
Zobaczymy, czy mówi prawdę ;) Nie mam pojęcia kto to będzie, ale myślę, że na ten moment każda inna osoba niż Edyta będzie zaskoczeniem :D
Dla mnie będzie ciosem w samo serce xcry1 :lol:

revallsay

Well-known member
Moim zdnaiem Edyta jest realna. Niby w ktorymś wywiadzie, powiedziała, że nie pojechałaby na Eurowizję, potem coś tam dopowiedziała i skończyła, czymś w stylu, no nie wiem, może jednak.

Dody może Braun nie lubić, ale Doda od czasu do czasu pojawia się w TVP, więc może to są plotki. Ja jestem jak najbardziej za Dodą.

Każdy inny artysta/-stka inny niż Edyta i Doda będą dla mnie wielkim rozczarowaniem. Może mogłabym przeżyć Lemona, gdyby Igor zachowywał się normalnie na scenie, nie jak nawiedzony i oczywiście bez szmatki uwiązanej koło mikrofonu.

Edit:
Na polskim forum chcą Kasię Popowską.
wtf-gifs-02.gif

Jak ona pojedzie, to Polska w moim rankingu zajmie miejsce zaraz za Gruzją, która jest 21-sza.

Misi

Active member
Ten cały Rinke Rooyens, on jest chyba producentem the voice, w którymś wywiadzie z Edytą mówił, że Edyta się szykuje na Eurowizję, a ona go zbiła po łapach i obróciła w żart. Nie pamiętam niestety który to był wywiad.

To musi być Ona.

EDIT: Ups, to był jednak stary wywiad :mrgreen:

lilka

Well-known member
Ten cały Rinke Rooyens, on jest chyba producentem the voice, w którymś wywiadzie z Edytą mówił, że Edyta się szykuje na Eurowizję, a ona go zbiła po łapach i obróciła w żart. Nie pamiętam niestety który to był wywiad.

To musi być Ona.

EDIT: Ups, to był jednak stary wywiad :mrgreen:

To i tak będzie ona (OBY). xqueenbitch

Żadnej Popowskiej!

Top Bottom