Contact us

Napierdalamy po polsku

lilka

Well-known member
Taaa, ja się mocno zdenerwuję w przypadku ballady, nawet jeśli to będzie faktycznie moja faworytka EG (chyba że ballada będzie naprawdę wybitna). Tyle czekania, zgadywania, ta cała otoczka tajemnicy, a tu nagle... klops.

BTW, zostało 8 dni. xpokerfacexwait

blue00eyes

Well-known member
Ten rok jest tragiczny. Trzymam kciuki jedynie za Estonię i Słowenię, pozostałe piosenki są dla mnie mocno średnie lub słabe. Jeśli my dorzucimy do tego wszystkiego jakąś nudnawą balladę, to zacznę się martwić o wejście do finału.

lilka

Well-known member
No ale skoro wszyscy są tragiczni, to z tej mizerii i tak ktoś musi wejść do finału, więc może się załapiemy. ;)

blue00eyes

Well-known member
Tylko jak wybierzemy taką sobie balladę, to nic nam nie da. Nie jesteśmy Rosją czy Rumunią, żeby wchodzić z byle czym. A jak się uda, to w finale skończymy na dnie.

Teoretycznie najlepiej byłoby wysłać coś szybszego, tylko że my wypuszczamy marny pop i nie liczę na jakiś eurowizyjny przebój typu "Popular" czy "Shady Lady".

lilka

Well-known member
Zawiodłam się na Hiszpanii.
[MENTION=14221]polunited[/MENTION]: a po czym tak wnioskujesz?

lilka

Well-known member
W sumie to możliwe, że po zeszłym roku TVP mogła zmienić zdanie, to prawda...

blue00eyes

Well-known member
Wszystkie kraje wybierają taką lipę, że nie chce mi się wierzyć, że Polska pokaże coś lepszego. Też mi się wydaje, że to będzie coś spokojnego, na pewno nie coś z efektem wow!.

lilka

Well-known member
Odczuwam lekki stresik, tylko 8 dni... :lol:

lilka

Well-known member
Ciekawe na jaką :lol:

lilka

Well-known member
Nie będę mogła obejrzeć ŚSK na żywo w TVP 9 marca :cry:
-50% ekscytacji

Może coś wcześniej przed programem wycieknie. ;) Np. ludzie zobaczą którąś z piosenkarek wchodzącą do gmachu TVP i się wszystko wyda. :lol: No właśnie, ciekawe, czy stacja o tym pomyślała... :lol:

revallsay

Well-known member
Może coś wcześniej przed programem wycieknie. ;) Np. ludzie zobaczą którąś z piosenkarek wchodzącą do gmachu TVP i się wszystko wyda. :lol: No właśnie, ciekawe, czy stacja o tym pomyślała... :lol:

albo sami napiszą na oficjalniej stornie jak rok temu :lol:

blue00eyes

Well-known member

K. już pewnie założył monitoring :)

Misi

Active member
Chcę myśleć, że celowo dali sobie taki margines (dopiero 8 marca), żeby zobaczyć, jakie inne piosenki są w stawce i wybrać właściwą.
Byłoby wtedy git, bo mogliby niekoniecznie pojechać z czymś szybszym, ale chociażby w tempie średnim, coś jak zeszłoroczona Rosja.

lilka

Well-known member
Chcę myśleć, że celowo dali sobie taki margines (dopiero 8 marca), żeby zobaczyć, jakie inne piosenki są w stawce i wybrać właściwą.
Byłoby wtedy git, bo mogliby niekoniecznie pojechać z czymś szybszym, ale chociażby w tempie średnim, coś jak zeszłoroczona Rosja.

Ta opcja jest mało prawdopodobna, żeby nie powiedzieć praktycznie niemożliwa. Reprezentantka jest na 99,99% wybrana już od dawna, a tak późny termin ogłoszenia moim zdaniem oznacza po prostu, że jest to premierowy utwór. ;)

Rteger

Member
Siemka,

przynależność do DE nie daje żadnych ukrytych mocy, tam jest zapisanych ponad 2,2k ludzi (inna sprawa, że regularnie aktywnych jest z 50). Dokładne prześledzenie wszystkiego co pisał Maciej i inni mija się z celem, ale:

1) Grzeszczak - ktoś wrzucił jej czarno-białe zdjęcie, drugi ktoś "dlaczego takie smutne", Maciej - "bo ten pomysł umarł już dawno". #TakByło
2) Edzia - wszystko wskazuje na nią - zdjęcia ze studia na instagramie, "chwila odpoczynku przed Maratonem" na fb, dziś wrzuciła zeszłoroczny wywiad z Jakóbiakiem, gdzie było trochę o ESC... Sprzed kilku dni:

"Maciej Błażewicz nie ma co wywlekac jakichs starych wywiadow. dzis udzielila nowego, nie bylo nic o eurowizji, ale bądźmy dobrej mysli :) "

Zatem nic pewnego, ale chyyyba tak.

-----------------------------------

Wycieknie przed programem? Na pewno, przecież najpierw będzie konferencja : P Maciej ma tam być i o ile możliwości techniczne pozwolą, będzie tekstowy live na ESC Bubble, bo transmisja nie jest raczej planowana.

----------------------------------

Wytrzymaliśmy tyle czasu w niewiedzy, wytrzymamy jeszcze ten tydzień : )

Top Bottom