Contact us

Napierdalamy po polsku

lilka

Well-known member
Myślę, że artysta, który został wybrany siedzi cicho. To nie ona.

Mam taką nadzieję. Zresztą nie sądzę, żeby Stashka była "wielkim nazwiskiem". Wkleiłam w ramach ciekawostki. ;)

blue00eyes

Well-known member
Może ten psychofan zalewał skrzynkę TVP mailami o Stashce i dla świętego spokoju ją wybrali. Tak serio to nie chcę tej Stashki, niech spada. :D

simonPL

Well-known member
Ja ją znam z jakiejś piosenki, którą usłyszałem półtora roku temu i nawet mi się spodobała. W konteście Polski fajnie by było, gdyby to było "wielkie nazwisko", żeby przyciągnęło uwagę, ale dla Europy ważniejsze będzie wykonanie i sam utwór.

Jak Dawid Kwiatkowski napisał, że przygotowuje piosenkę dla telewizji, ale na razie to tajemnica też miałem takie nastawienie, chociaż - dyplomatycznie mówiąc - nie jestem fanem :mrgreen:
Na szczęście ten chłopiec nagrał piosenkę dla TVN.

Chciałbym, żeby nasza propozycja nie była tylko melodyjką ze słowami, tylko miała jakiś taki efekt wow. Niestety, u nas nie ma czegoś takiego za wiele w popkulturze, większość wokalistów tylko smutno pipczy do jakichś dźwięków w tle. Niemniej jednak czekam z niecierpliwością.

lilka

Well-known member
Ja ją znam z jakiejś piosenki, którą usłyszałem półtora roku temu i nawet mi się spodobała. W konteście Polski fajnie by było, gdyby to było "wielkie nazwisko", żeby przyciągnęło uwagę, ale dla Europy ważniejsze będzie wykonanie i sam utwór.

Jak Dawid Kwiatkowski napisał, że przygotowuje piosenkę dla telewizji, ale na razie to tajemnica też miałem takie nastawienie, chociaż - dyplomatycznie mówiąc - nie jestem fanem :mrgreen:
Na szczęście ten chłopiec nagrał piosenkę dla TVN.

Chciałbym, żeby nasza propozycja nie była tylko melodyjką ze słowami, tylko miała jakiś taki efekt wow. Niestety, u nas nie ma czegoś takiego za wiele w popkulturze, większość wokalistów tylko smutno pipczy do jakichś dźwięków w tle. Niemniej jednak czekam z niecierpliwością.
Jak najbardziej się zgadzam, ale po prostu mniej więcej wiadomo po kim czego można się spodziewać, np. po Wyszkoni trudno się spodziewać czegoś nowego, ciekawego i "wow", więc dobrze, że to nie ona.
Podsumowując: najlepiej, żeby jednocześnie było to faktycznie jakieś wielkie nazwisko, żeby przyciągnęło Polaków przed telewizory, i żeby miało utwór-petardę, który powali Europę na kolana.

revallsay

Well-known member
za 16 dni poznamy naszego reprezentanta albo reprezentantkę! Ja nadal mam nadzieję na Dodę i Edytę Górniak.

lilka

Well-known member
za 16 dni poznamy naszego reprezentanta albo reprezentantkę! Ja nadal mam nadzieję na Dodę i Edytę Górniak.

Może duet? :mrgreen:

Nie sądzę, pomimo całego naszego tutejszego "śledztwa", żeby to była któraś z nich, ale... jak super się żyje nadzieją. Rozum co innego, a serce co innego. :lol:

lilka

Well-known member
Chodzi mi o to, że serce chce i ma nadzieję na Górniak, a rozum każe myśleć, że to jakaś Honey albo Mlynkova. :lol:

P.S. Edyta wrzuciła na Instagram 3 zdjęcia ze studia xmusic

polunited

Member
Ja to myślę, że do tego czasu, to piosenka jest już gotowa, bo niby kiedy teledysk nakręcą, jak dwa tygodnie zostały.

lilka

Well-known member
Zawsze można jakieś poprawki nanosić. ;)
A jeśli to Edyta jest reprezentantką, to znając ją, wszystko się może opóźnić, i okaże się, że TVP nagle powiadomi że reprezentanta nie poznamy 9 marca tylko kilka dni później. ;)
A tak przy okazji to czy ktoś z was kojarzy, jak to jest z teledyskami do utworów eurowizyjnych? Są obligatoryjne i muszą być opublikowane do deadlinu na zgłaszanie piosenek do EBU, prawda (a może jakoś inaczej)?

polunited

Member
No to mamy jasność. Jak TVP przesunie prezentację, to na pewno jedzie Edyta xD
btw. Edyta aktualnie nagrywa album, więc dlatego siedzi w studio.

lilka

Well-known member
No właśnie dlatego, że nagrywa album, to w tym roku jest bardziej prawdopodobna, niż w zeszłym. Może jechać zarówno z "Glow on", jak i z czymś nowym. Ewentualnie może wziąć piosenkę, o której mówiła w wywiadzie u Jakóbiaka.

lilka

Well-known member

lilka

Well-known member
Nigdy bym nie uznała tej kandydatury za możliwą. :lol:

Szkoda, że przebój Pana Andrzeja pt. "Dla Tuska flaga ruska" opublikowano grubo przed 1.09.2014, bo byłby hit. :lol:

lilka

Well-known member
Z kręgu ew. podejrzanych odpadają:
1) Rafał Brzozowski - ma koncert 23 maja.
2) Ewa Farna - też ma koncert 23 maja.
3) Lemon raczej też. Co prawda jeszcze nie mają nic w terminarzu na maj ani na dzień 9 marca, ale w styczniu prawie cały czas grali jakieś koncerty, w lutym też co chwilę coś mieli.
4) Stashka - na polskim forum ktoś pisał, że jakiś czas temu dementowała.

Doda jest na wakacjach (zreszta i tak już mówiono, że to nie ona). Mlynkova miała niedawno ślub i pewnie była zajęta, a poza tym nie przyciągnęłaby oglądalności. Jak wiemy z zakulisowych, nieoficjalnych informacji, pomysł z Grzeszczak miał ponoć "dawno umrzeć".

Robi się coraz ciekawiej, skoro to nie jest nawet pupilek TVP...

lilka

Well-known member
No ale kto by planował sobie koncerty wiedząc, że ma jechać na Eurowizję? ;)
W sumie Margaret nie można jeszcze wykluczyć na 100 proc.

Top Bottom