Contact us

Napierdalamy po polsku

blue00eyes

Well-known member
W sumie ja bym tak zrobiła, zebrała zgłoszenia i na tej podstawie wybrała kogoś, ewentualnie przy odpowiednim poziomie zgłoszeń zorganizowała NF dla widzów, tylko czemu oni tak na szybko to robią!? Późno ogłaszają i wgl. Akt desperacji bo naprawdę nikt nie chce jechać?

A Szroeder może po prostu zasiądzie w komisji xD

simonPL

Well-known member
Ciekawe czy 8 lutego dowiemy się, że w związku z dużą liczbą świetnych zgłoszeń reprezentant zostanie ogłoszony później.

blue00eyes

Well-known member
Nie widzę Clödie w finale Eurowizji z tym utworem. Dla mnie to jest za bardzo oklepane, jury na to nie poleci.
Trzymam kciuki że zgłosi się ktoś ciekawy :p

simonPL

Well-known member
Też mi się wydaje, że marne szanse, chociaż jak napisałem w temacie POLAND 2019 występ na żywo mógłby jej pomóc, jeżeli byłby dobry. Nic nie poradzę na to, ze cover Zombie mnie zauroczył, ale w tych solowych kawalkach czegoś brakuje.

Ponoć Tulia jest zainteresowana występem, odsłuchałem ten utwór i to kolejne "coś" co może wypaść dobrze na scenie, a nie musi. Kurde, chciałbym taką piosenkę, którą od pierwszego przesłuchania jest wow, a niestety się na to nie zapowiada. :c

blue00eyes

Well-known member
No nie zapowiada się na taki hit :D u nas się tak nie pisze. Może Ylva i Linda coś podrzucą xD

Ania Karwan wydaje chyba 15 lutego płytę, więc może coś tam ma, ale pewnie same rzewne ballady, jedną z nich przesłuchałam na jutube no i niestety to będzie raczej depresyjna i płaczliwa płyta. Next.

Może i będzie to Clödie lepsze na żywo, ale to i tak nie ratuje sytuacji :p Tulia hmm "Pali się"? .. nie widzę tego przy 6 osobach na scenie. Refren ok ale zwrotek nie pamiętam.

A tak w ogóle wiedziałma z tym Faktem że zmyślają o Szroeder :D

polunited

Member
Odnoszę takie wrażenie, że sporo osób spisało nasz tegoroczny start na straty i bardziej ekscytują się preselekcjami w innych krajach niż u nas :D
Co roku tych plotek było sporo, a odkąd TVP ogłosiło ten wspaniały regulamin, to morale w teamie jakby upadły i dużo ludzi ma wyjebane :p

blue00eyes

Well-known member
rozstawienie jest znane i jest klapa.

1 półfinał, 1 połówka, :it: :de: :uk: w semi2 głosują...

W naszym semi są Bałkany w sensie :rs: i :me: :(
Do tego :gr: i :cy:

blue00eyes

Well-known member
W sumie masz rację. Tylko nie umiem uwierzyć że będzie dobra piosenka.

Już się nastawiłam, polubiłam "Zaskakuj Mnie" nawet...

Może Sarsa "Carmen" ..

blue00eyes

Well-known member
^ :lol: ja od zeszłego roku

Czekam na Margaret i sobie trzasnę avatar nowy, a co :cool:

Jak ja lubię "Ashes to Ashes", wiem że to brzmi jak z taśmy, wyjęte po latach z szuflady jako wariant innego, kiedyś napisanego utworu.. Nie lubiłabym tego, gdyby wykonywałby to ktoś inny niż Anna.

Wiktoria mnie nie powala, ale jest mocno pod jury co jej daje przewagę. Mohombi to fast-food. Nano nudny.

polunited

Member
Dla mnie właśnie Anka nudna była i piosenka jakoś nie porywa. Wiktoria najlepsza, chociaż szału też nie robi. Mohombiego, to nawet Margaret wspierała :p

simonPL

Well-known member
Ja oglądałem kawałek - chciałem zobaczyć o co tyle krzyku z tą Wiktorią i Mohombi, ale przede wszystkim kolejność ogłaszania zwycięzców, żeby być przygotowanym na tę sobotę. :D
Nic się chyba nie zmieniło? Najpierw odpada dwójka, później kolejne głosowanie i podają: kogoś do finału, następnie dwójkę do dogrywki i pozostałego duetu jedna osoba do finału, a druga out.

Z perspektywy Margaret chyba najlepiej byłoby trafić do dogrywki, bo wtedy utwór od razu jest publikowany, a występ od razu jest na YT. Nie wiem czy grozi jej wejście do finału od razu, numer fajny, ale wydaje mi się, że Liamoo z tą dziewczyną wszedłby do finału bez względu na wszystko (a ich propozycja jest dość wyraźna na tle innych) no i jest dużo takich margaretopodobnych numerów, które też mogą wskoczyć do top2. Nie wiem jak tam z popularnością lokalną tych artystów, ale fajnie by było, żeby jej udział nie skończył się na 1 występie, zawsze jakieś małe emocje około eurowizyjne powiązane z Polską.

Jak tam nastroje przed jutrem? Wyczuwacie hita od TVP? xD

blue00eyes

Well-known member
Hit od TVP xD

Na pewno to piękna ballada, będzie super.. I tanio, bo wystarczy stać przed kijem. :)

Cóż, Margaret powinna wejść do AC, ale wydaje mi się to słabsze niż Cabana i finału może nie być. Zobaczymy.

simonPL

Well-known member
A czy ona tam w ogóle śpiewa czy skupia się wyłącznie na tym, żeby dobrze zatańczyć?
Słyszę tylko chórki z taśmy jak rok temu u Mendeza.

blue00eyes

Well-known member
Właśnie też nie słyszę jej, pewnie ma wyrąbane i tylko tańczy.

Miałam nadzieję, że jednak się dowiemy czegoś. Poziom jest zapewne tragiczny. Zresztą jak Sadowska stwierdziła, Eurowizja poszła do przodu, a my tego nie zauważyliśmy i jesteśmy w ciemnej dupie

Top Bottom