Contact us

Napierdalamy po polsku

simonPL

Well-known member
No szok, jak zostawili Hannę z Liamoo i Margaret na koniec to wiedziałem, że już po ptakach.

Jak to oglądałem za pierwszym razem to trochę mnie drażnił ten green screen i efekty, ale jak teraz sobie na to patrzę to kurde, no fajnie to wymyślili, a ona nieźle zaśpiewała. Naprawdę dziwi mnie, że nie miała 2/3 miejsca, bo poza tymi co przeszli bezpośrednio do finału, reszta była dla mnie dość żenująca. Koleś w kurtce przeciwdeszczowej i bardzo dziwnej ekspresji podczas tańca szczególnie, ale ogólnie męska część, pomijając zwycięski duet, była masakryczna.

polunited

Member
Właśnie nadrobiłem ten semi z Margaret. Fajnie to wyszło, no ale cóż. Już Szwedzi pokazywali, że na obcych to tak średnio lubią głosować :p
Krista Siegfrids dwa razy odpadała :p

Żałuję, że Margaret 2 lata temu nie startowała z "What You Do". Wg mnie to chyba najlepsza jej piosenka, lepsza nawet od "Cool Me Down".

polunited

Member
Widziałem to, ale myślę że to jej takie gadanie. Może i się zgłosiły, ale wątpię żeby ktoś je poważnie brał pod uwagę.

btw. Tempo mnie wkręciło xyaay

simonPL

Well-known member
Mnie również, znacznie prędzej niż np. In My Cabana.
Właśnie w RMF FM była premiera, więc zacznie się wałkowanie. :D

Ciekawe czy uda się piosence pojawić na jakichś listach przebojów nie tylko w Polsce i Szwecji.

simonPL

Well-known member
Ciekawe, czy żałoba narodowa przyspieszy lub opóźni ogłoszenie polskiego wykonawcy? TVP poważnie do tego podchodzi i zawsze ostro zmienia ramówkę, więc ogłaszanie wykonawcy na Eurowizję w tym czasie też może być nie za bardzo ok.

blue00eyes

Well-known member
Mam nadzieję, że nie podadzą dzisiaj bo te walentynkowe wybory 2008-2011 były porażką..
Być może jutro będzie jakaś notka, ewentualnie ogłoszą, że będzie koncert któregoś tam marca...

blue00eyes

Well-known member
Zapamiętajmy jutrzejszy dzień, bo to będzie dzień, w którym Polska znowu nie wyszła z półfinału :D
Jasnowidz :p

Ogólnie nie jestem zadowolona, zależy od utworu, chociaż takie klimaty to nie moja bajka i jakoś tak mi się przypomnial wybór z 2005r. Czyli ciągle idziemy w stronę pokazywania kultury, co niekoniecznie się sprzedaje, oczywiście zależy jak podane.
Osobiście nie przepadam za klimatami typu Polska 2005, Mołdawia 2009 czy Gruzja 2018.
Tak jak mówiłam, nie widzę tego na scenie. Zobaczymy :)

polunited

Member
W przypadku TVP, to nie trudno przewidzieć :D

Z wyboru nie jestem zadowolony. Nie rozumiem fenomenu tych Pań. Tylko w Polsce, taka muzyka może się podobać. Nie widzę tego na Eurowizji jakoś.

simonPL

Well-known member
Mnie się ten wybór wstępnie bardzo podoba, chociaż nigdy nie byłem fanem ich utworów ani coverów.

Labra

Member
Dziwny wybór, też nie jestem fanką . Ale do tej pory słyszałam tylko covery w ich wykonaniu, więc jestem bardzo ciekawa piosenki. Jedno pewne - raczej nie będą fałszować i raczej nie będą śpiewać za cicho :p

simonPL

Well-known member
Aj tam! Może być całkiem dobry rezultat :)

Tymczasem "Tempo" jak szybko wskoczyło do mojej plejlisty to równie szybko z niej wyleciało.

blue00eyes

Well-known member
Słucham i słucham i nie mogę się przekonać. Pewnie mi to trochę zajmie, w końcu polubię tak jak polubiłam In the name of love albo Color of your life :lol:

Jak dla mnie to jest między Pali Się a Trawnikiem i wolę to drugie, bo jest mniej jednostajne, trochę więcej się dzieje i w melodii i w głosie..

Bardzo mi przeszkadza że one stoją jak jakieś matrioszki xd Zero ruchu, nawet głupiego bujania przy refrenie :p przecież na ESC to strzał w kolano..
Już tutaj umieściłam post gdzie wyrazilam nadzieję że nie wybierzemy ballady i kogoś kto stanie jak kołek i przykro mi mówić ale wybraliśmy 4 kołki xD to jest do poprawy.

Wejście do finału uznam za mega sukces, nie chcę się nastawiać na nic więcej.

Bardzo mnie ciekawi czy kiedykolwiek poznamy listę zgłoszeń.

polunited

Member
Bez-tytu-u.jpg

Kiedy zdajesz sobie sprawę, że Twoja piosenka jest lepsza niż pozostałych 27, a odpadasz w półfinale...

Najlepsze, że Bjorkman podobno widział w tej stawce kilka piosenek, które w TOP 5 ESC się znajdą. No ja tylko dwie słyszę: Margaret (której już nie ma) i John Lundvik.

Top Bottom