Contact us

Napierdalamy po polsku

polunited

Member
Dziś 3 rocznica... Pamiętamy.
554b94f7eef861852eba8f92

lilka

Well-known member
Eurowizja dziecięca w moim mieście. W życiu nie sądziłam, że czegoś takiego doczekam. :lol:

polunited

Member
Szwecja xwave1
Wystarczy dodać gospelowe chórki i jaram się jak 15latka na widok One Direction, czy co tam jest teraz modne xD

lilka

Well-known member
Ja tam nie mam nigdy nic przeciwko Szwecji, jeśli prowadząca będzie ta sama co w 2013 i 2016. :lol:

polunited

Member
Może nie być, bo Petra odeszła z SVT i przeszła do TV4 :p

Szwecja to dla mnie najlepsza piosenka, ale jakby Holandia wygrała, to nie miałbym nic przeciwko.

lilka

Well-known member
Uuuuu, tego to nie wiedziałam. :(

polunited

Member
Jeżeli to jest nasza choreografia na półfinał, to masakra.
Wizualizacje zajebiste. One też powinny mieć te stroje takie modern bardziej, a nie typowo etniczne.

blue00eyes

Well-known member
A mi to jakoś dodało otuchy i wiary.. W sumie publiczność miała radochę przez moment, a sam występ jakoś przeleciał a nie dłużył się jak Rumunii i paru innych. Niech sobie już stoją, może to lepsze niż tańczenie i próbowanie na siłę dopasować się do reszty masy. Mam tylko jedno życzenie, kiczowate iskry z nieba podczas ostatniego refrenu po angielsku please xpray

simonPL

Well-known member
Mnie się podobało. Tak jak się spodziewałem - Tulia nadrabia zdecydowanie na żywo (teledysk zabija urok klipu i zaniża ogólną ocenę). Już na takiej małej scenie to wyglądało dobrze, mam nadzieję, że na dużej będzie jeszcze lepiej. Podoba mi się, że zachęcają publikę do klaskania, fajnie to wygląda. Jak widzę, występ live, zyskał uznanie tych ludzi, którzy do tej pory omijali Pali się szerokim łukiem.

Osobiście nadal bardzo kibicuję temu wyborowi, ma szansę stać się jendym z moich ulubionych występów na ESC. Odkąd zmieniło mi się podejście i stwierdziłem, że nie ma sensu wysyłać na Eurowizję utworów pod radio, żeby potem "robić karierę', bo w sumie ostatnim naprawdę dużym hitem z Eurowizji była Euphoria, a dzisiaj każdy sobie streamuje swoje piosenki i jest to tak masowe, że ESC chyba nie jest w stanie wylansować czegoś podobnego (ale - kto wie?) to właśnie jestem za takimi nietuzinkowymi występami i im kibicuję. Brak Tulii w finale byłby nie tylko smutny dla nas, ale ogólnie dla całego konkursu. Liczę, że zaskoczą nas ostateczne wyniki bardzo na plus :)

Generalnie nie znam wielu piosenek, a większość po fragmentach. Jak obejrzałem sobie recap to pomyślałem, ze nasz półfinał jest trudniejszy i może być ciężko, ale jak obejrzałem drugi raz z kolejością startową to wydaje mi się, że naprawdę powinniśmy być w finale. W związku z tym, że drugi półfinał (oceniając po tych snippetach) jest moim zdaniem znacznie słabszy to jak się dostaniemy do finału to liczę na punkciki! Jak masakryczna Australia znowu zostanie przeceniona przez jurorów to chyba dam sobie spokój z Eurowizją. :D

Wielu faworytów zaprezentowało się dość kiepsko w Amsterdamie. Liczę na podobne potknięcia w maju :p

BTW, nie wiem dlaczego, ale na początku jak poczytałem o nowym systemie punktów to pomyślałem, ze to będzie wyglądało tak, ze najpierw podają zsumowaną najniższą liczbę punktów dla kraju który miał ich najmniej, a później - bach, przeciwwaga i zsumowane pierwsze miejsce telewidzów. A później drugie od końca jurorów, i top2 telewidzów i tak dalej.
Pomyślałem sobie, że to jednak fatalny system, ale dopiero później zdałem sobie sprawę, ze coś z moim myśleniem jest nie tak, bo to wyeliminowałoby łączenie się z krajami. ;d

polunited

Member
Mi się ta choreografia nie podoba, a dokładniej od drugiego refrenu, a jeszcze dokładniej to klaskanie :p Już chyba bym wolał, żeby stały w miejscu... Strasznie przaśne to...
Wokal świetny. Pytanie ilu ludzi przekona do wysłania smsa taki sposób śpiewania?

Co do półfinałów, to ja mam odwrotne wrażenie. Nasz jest mega słaby. Nawet buki to potwierdzają, bo w TOP 10 do zwycięstwa jest 6 piosenek z 2 semi (w tym 4 jako główni faworyci) i tylko 3 z naszego. Fakt, że wszystko zweryfikuje się w maju, ale to na razie jedyne miarodajne dane, które pokazują siłę piosenek.

Serbia w zeszłym roku przeszła, co było dla mnie szokiem. Naszą tegoroczną piosenkę porównuję właśnie do "Novej decy" . Mamy trochę bałkańskich krajów, jest Białoruś i są Czechy, Polonia z Islandii i Francji. Może się uda.

simonPL

Well-known member
No jak ja obejrzałem recap z II półfinału to mi się w miarę spodobały 3, może 4 piosenki. :D

simonPL

Well-known member
Szwajcaria, Malta, Rosja, może jeszcze Holandia.

Bazując na tych fragmentach z recapu to jedyne piosenki, które zachęciły mnie, żeby posłuchać je w całości i poza Szwajcarią to zrobiłem. Podoba mi się Malta najbardziej, nie lubię Lazarewa, ale o dziwo ten kawałek mi przypasował (obstawiam, że będą jednak ostro dramatyzować na scenie i moja sympatia pójdzie w... ;d), Holandię posłuchałem bo to niby taki faworty, ale całościowo jakieś dla mnie to nudne. Szwajcaria po prostu wpadła w ucho.

Kraje skandynawskie moim zdaniem wysyłają w tym roku straszną tandetę, a na Szwecję to niestety mam już chyba uczulenie. Babka z Australii pewnie pięknie śpiewa, ale jeżeli zrobi taki występ jak w NF i dostanie więcej punktów niż Polska to chyba w ogóle sobie odpuszczę ten konkurs. :D

blue00eyes

Well-known member
Ja przy Rosji mam odwrotnie xD Lubię Lazareva, a piosenkę tak średnio i wiem że uratują ją na żywo.. Holandia no nudna, ale widać tyłeczek w teledysku i się spodobało :D
Malta to czarny koń, gdzieś tam zaznaczyłam Maltę w ankiecie kto wygra ESC jeszcze przed sezonem, może im się uda, tylko że oni nie mają televotingu..
Szwajcarii nie lubię bardzo. Pomijając że piosenka brzmi jak coś co Arash mógłby nagrać 7-8 lat temu, to mnie denerwuje ten gość i ten tekst głupi. Przez niego "Tempo" mi się odpodobało bo tam jest ta sama tekściarka i głupio mi się teraz słucha "hands around my waist boy you go boom boom" XD wczesniej to bylo neutralne.

Nie pamięta kto tam jeszcze był w semi 2.

Top Bottom