Contact us

Napierdalamy po polsku

blue00eyes

Well-known member
San Marino było pewne haha od momentu jak dostali ostatnią pozycję startową.
Dla mnie zaskoczenia: Białoruś, Dania w finale
Brak awansu Portugalii i może Węgier

simonPL

Well-known member
Dla mnie jeszcze Estonia :p

I trochę Cypr, bo fatalnie śpiewała i ogólnie nic specjalnego, ale sądząc po wyświetleniach na YT to chyba się podobało? A może dlatego, że było pierwsze. Jedynie Cypr ma więcej odsłon niż nasze nieszczęsne "Pali się".

Dzisiaj to tak specjalnie nie typowałem 10, ale Ci co mi się podobali - przeszli. Dopiero dzisiaj polubiłem Holandię, może wygrywać! Dziwiło mnie gorące poparcie Orzecha dla Norwegii. Kojarzył mi się z bardziej wyszukanym gustem, mimo wszystko.

blue00eyes

Well-known member
Właśnie Estonia dobrze brzmiała wśród cięższych piosenek jak Gruzja, Polska, Portugalia, i obstawialam :fi: lub :ee: na finał, ale nie te oba.
Wyświetlenia nabili Polacy xD

simonPL

Well-known member
...jak i większość negatywnych ocen. :(

Suma summarum uważam, że finał jest dość mocny i wczorajszy półfinał zatarł tandetne wrażenie z wtorku.
Podoba mi się Szwajcaria (jednak), Słowenia, Holandia (polubiłem dopiero po występie na żywo), Australia (jednak :p) i Włochy. Oby ktoś z nich wygrał!

Zdecydowanie spadła w moim rankingu Rosja, bo jest tam dokładnie wszystko, czego nie cierpię na ESC i Matla (roztrzęsiony ten występ, ale piosenka fajna).

To tyle ode mnie. ;d

blue00eyes

Well-known member
Dla mnie mogą wygrać : Azerbejdżan, Szwecja, Grecja, Holandia, ktokolwiek z tej czwórki. Znając życie mój faworyt będzie numerem 2.
Nie przeżyję wygranej Francji albo Szwajcarii.

No i tyle :D

polunited

Member
Ja oczywiście #teamsweden, ale wygrane Holandii, Australii, Włoch czy nawet Szwajcarii mnie nie dobiją.

Będę podłamany jak wygra Islandia lub Rosja

Wydaje mi się, że Holandia wygra.

simonPL

Well-known member
Ja mógłbym być #teamsweden, tylko po to, żeby Mans i Petra znowu prowadzili tę Eurowizję. Tegoroczni prezenterzy to katastrofa. Ale Petra ponoć pracuje już w innej stacji, więc nie trzymam kciuków za Szweda. Mimo wszystko widzę w tym występie te wszystkie rzeczy, które przeszkadzają mi w Szwecji od trzech edycji, nadętość, brak skromności, zero artyzmu, produkt (mimo że tegoroczny występ jest najlepszy ze tych trzech i pewnie będzie wysoko!).

Rosja jest jeszcze bardziej teatralna, oby była niskoooooo. Islandia to dla mnie też trochę niezrozumiały wynik, obstawiałem że nawet odpadną w półfinale :D
Wygra pewnie Holandia. Ale nie obraziłbym się gdyby Słowenia utarła wszystkim nosa (mało realne).

blue00eyes

Well-known member
Ale czad :nl: :D i Szwecja też by mogła być. Grecja jak nisko o rety, chociaż polubiłam ją dopiero na półfinale. Nigdy w życiu nie przypuszczałabym, że Macedonia może walczyć jak równy z równym z :se: w głosowaniu jury. Szok.

polunited

Member
Polska 11 w semi, Białoruś nas o 2 punkty pokonała. Jak dobrze, że w półfinale nie głosowałem, bo jakbym głosował, to m.in. na Białoruś. Teraz bym miał wyrzuty sumienia :p

blue00eyes

Well-known member
Dla mnie Białoruś to nieporozumienie i dobrze, że przedostatnia była. Szkoda, że o włos, ale to my tak byśmy skończyli pewnie w finale. Chyba nawet nas obstawialam na 11 miejsce.

simonPL

Well-known member
Przegrana z Białorusią to dramat. Gorzej byłoby przegrać o 2 punkty z San Marino, ale nawet Grecja nie wygrała w finale z nimi, lol.

blue00eyes

Well-known member
Białoruś i tak nam dala wiecej niz my im, don't blame them. Jury nam dalo 60 pkt. Szok szok szok. Nawet jakies 1 miejsca od pojedynczych jury :eek: Darude ostatni za D-mol hahaha

simonPL

Well-known member
No widzę właśnie, z nimi zawsze dobrze żyjemy, ale akurat w tym roku średnio mi się podobali. Na wyniki jak wygląda cały top widzów i cały od jury w pófinale trzeba chyba poczekać aż ktoś zrobi tabelki, nie? Bo nie ma tego na stronach Eurowizji? :D

Cóż, teraz można na luzie grać kartą cierpiętniczą i być najlepszym wsród najgorszych, a nie płakać, że znowu w finale byliśmy w trzeciej dziesiątce :p

blue00eyes

Well-known member
Są juz wyniki. Tulię wywaliło z finału San Marino, a właściwie pozycja startowa :sm: dzięki której nabili televote. I weszli mimo że mieli ledwo 15pkt od jury. Jednak running order robi robotę.

polunited

Member
O tym jak słaby był nasz półfinał, świadczą zajmowane miejsca w finale piosenek z tego semi.

9 - Australia
10 - Islandia
11 - Czechy
13 - Słowenia
15 - Cypr
17 - Serbia
19 - Estonia
20 - San Marino
21 - Grecja
25 - Białoruś

Nasze 11 miejsce, to tak naprawdę najgorsza lokata od czasów Tul z 2011 roku :p
Przypadek? xD

simonPL

Well-known member
Ja w ogóle chyba przestanę się wypowiadać przed samymi koncertami. Jak słuchałem sobie snippetów, kawałków czy nawet wersji studyjnych to wydawało mi się, że nasz finał jest łatwiejszy, a później jak oglądałem to w czwartek to było tam naprawdę wiele fajnych występów, a sam finał był naprawdę emocjonujący mimo że nie było tam Polski. Spodobała mi się Holandia i Australia, których wcześniej nie lubiłem, no nie ma sensu pisać i gdybać wcześniej :D

Sposób podawania punktów również bardzo spoko. Dziwi mnie tak słaba pozycja Grecji. I to, że polskie jury nie przyznało ani jednego punktu Holandii. Dobrze jednak, że wygrała Holandia dla samego konkursu. Też dla mnie to był faworyt (już podczas występów :p).

Dramat i płakanie nad Szwedem, że miał TYLKO 9 MIEJSCE W GŁOSOWANIU TELEWIDZÓW w temacie Sweden to... aż szkoda gadać. :D

polunited

Member
Teraz sobie wyobraźcie, że decydują tylko telewidzowie jak kiedyś.... Norwegia jako zwycięzca? To byłoby dziwne. Może jury nie jest idealne ale uchorniło nas przed beznadzijnymi wygranymi: Włochy 2015, Rosja 2016 i teraz Norwegia 2019

blue00eyes

Well-known member
Norwegia zwycięzca? Nie. Zgodzę się, tylko Rosja 2016 nie byłaby beznadziejna patrząc na to jak beznadziejna się okazała Jamala całym tym swoim upolitycznionym jestestwem.

polunited

Member
Ale pod względem jakości, to jej piosenka była o wiele lepsza. Lazarev miał piosenkę odkopaną z 2008 roku. Przynajmniej tak brzmiała.

Top Bottom