Contact us

Napierdalamy po polsku

simonPL

Well-known member
Ja też byłem trochę rozczarowany tym, jak to wygląda po pierwszym fragmencie, ale drugi mnie trochę podniósł na duchu, w TV wygląda to lepiej. Nawet są efekty telewizyjne, niech się TVP uczy na tym JESC, może coś wyniosą i zrobią nam dobry występ na ESC. 8)

Piosenka jest lepsza od zeszłorocznej, a Wiktoria wydaje mi się bardziej naturalna i wyluzowana niż Roksana Węgiel. Mam nadzieję, że nie pójdzie tą samą drogą co zeszłoroczna nasza finalistka, która ze zestresowanego kaczątka przemieniła się w 14-letniego "lachona" i ten wizerunek jest po prostu straszny.

Francja chyba prezentuje się najciekawiej jako całość. I od razu wpada w ucho.

simonPL

Well-known member
Co za wstyd, że Polska jako organizator nie jest w stanie zrobić sobie samej jakiegoś wow stagingu. Wyglądało to gorzej niż się spodziewałem. :/

Trudno przewidzieć kto wygra, bo moim zaskakująco dużo jest bardzo dobrych wstępów.

lilka

Well-known member
Mamy to! Jak myślicie, zostajemy w tym przepięknym kraju nad Wisłą za rok?

lilka

Well-known member
Ale już na sto procent nie Gliwice, no cóż, ale niech inni też się nacieszą. ;) Może Poznań?

simonPL

Well-known member
No trochę wynik mnie zaskoczył, kibicowałem też chłopakowi z Kazachstanu, nie obraziłbym się gdyby wygrał. ;)

polunited

Member
Myślę, że EBU nie da organizacji drugi raz z rzędu. Będą szukać kogoś na "zachodzie". TVP niech się skupi na tej dorosłej Eurowizji, żeby znowu wiochy nie było.

Strasznie byłem ciekaw jak wypadniemy w głosowaniu online w porównaniu z psychofanami z Hiszpanii. Jednak TVP Info, które co chwila namawiało do głosowania w swoich serwisach informacyjnych pomogło xD

simonPL

Well-known member
Namawiali też podczas meczu reprezentacji Polski oraz The Voice.
8)

Niemniej jednak uważam, ze skoro było drugie miejsce u jurorów, to nie rozumiem narzekań ludzi z innych krajów. Obstawiam, że nawet bez głosów z Polski dla Polski wygralibyśmy. Chociaż jako organizator moglibyśmy mieć lepsze efekty na scenie. Pomysł uważam za spoko ogólnie, ale był dość zwykły i nie wykorzystano tego, co daje ta scena.

Jednak muszę bić brawa TVP, organizacja rewelacyjna. Prezenterzy też spoko, Ida jest super, Roksana sobie nieźle poradziła, ten chłopak był najsłabszy z całej trójki, jakoś tak dziwnie gadał i się ekscytował, ale wszystko lepsze niż Mateusz Szymkowiak xD

Ego Kurskiego wystrzeliło w kosmos, oglądałem cały wywiad w "Gościu Wiadomości" i stwierdził wręcz, że to jego decyzja, że Viki jedzie. Rok temu "czuł", że Roksana jest tą osobą, która ma nas reprezentować, teraz jak zobaczył kto wygrał The Voice Kids 2 to stwierdził, ze to nie to XD i widział tam smutną Viki, zatem zrobił dla niej Szansę na sukces, wygrała to i on czuł, że to będzie ona. :D Generalnie ten wywiad mógłby być dość przykry zarówno dla dziewczyny, która wygrała The Voice Kids 2, jak i konkurentów Viki w Szansie, można było odnieść wrażenie, że w opinii prezesa to były "takie se" dzieciaki, hahah.

Na plus fakt, że w wywiadzie poruszono też wątek dużej Eurowizji. Jacek ma chrapkę na kolejne sukcesy, więc czekamy na kolejne "dyrektorskie wyczucie".

polunited

Member
Margareta już nie współpracuje z Warnerem... :eek: Już nie usłyszymy fajnych hitów.... :/
Czeka nas już tylko taki "artyzm" jak na Gaja cośtam

blue00eyes

Well-known member
Wykorzystany zostanie format "Szansy na sukces".
Co oznacza nic innego jak nowe twarze lub te już nam znane z the Voice i innych show, ewentualnie flopy typu Izabel Otrębus.

Jestem zaniepokojona, nie mam wątpliwości, że wybrana zostanie osoba dobrze śpiewająca, debiutująca, z niczym do stracenia itd .. ale co z piosenką? To jest konkurs piosenki. xslap

simonPL

Well-known member
Ale czy to nie będzie tak, że piosenki przygotuje Universal Music? Tak sugeruje dziennik-eurowizyjny.pl, jeżeli format ma być ten sam to finaliści ostatecznie zaśpiewają coś co będzie dla nich przygotowane, tak jak było to z "Superhero".

Więc jeżeli zrobią dobre piosenki, wybrany zostanie ktoś fajny z dobrym głosem, a TVP nauczyła się w staging to może być dobrze.

Chyba, że wyjdzie jak zwykle. :p

simonPL

Well-known member
Wiem, też to widziałem i akurat po długiej przerwie wszedłem na forum, a tutaj dyskusja o Szansie na sukces.

Zasugerowałem się wpisem na stronie dziennik-eurowizyjny.pl:

W finale, który odbędzie się 23 lutego na żywo, kandydaci zaśpiewają covery utworów zaproszonych gwiazd oraz piosenki specjalnie przygotowane na Eurowizję 2020, najpewniej przez wytwórnię Universal Music.

W regulaminie co do odcinka finałowego jest napisane, trochę niegramotnie, ze piosenka eurowizyjna musi być zgodna z regulaminem, a na końcu jest napisane "wskazana przez producenta".

Zobaczymy.

blue00eyes

Well-known member
Wolę wersję w której piosenki są gotowe. Skoro tak jest na tym dzienniku.. Nie wiem kto go prowadzi, ale tamtejsze informacje się często potwierdzają.

Czekam na listę uczestników.

lilka

Well-known member
Niestety "dorosła" Eurowizja to nie to samo co ta juniorska. Jestem w stanie stwierdzić z 95% prawdopodobieństwem, że to się nie uda. Ale mam nadzieję, że się mylę!

lilka

Well-known member
Słyszeliście to? Kto słuchał za młodu? Ja się przyznaję bez bicia! Fajnie, że Justyna się zgodziła nagrać nową wersję (bez niej ten zespół to katastrofa). :D

polunited

Member
Justyna, to była jako jedyna dobra w tym zespole. Wystarczy zobaczyć reakcje ludzi w Rydze jak zaczęła śpiewać.
No chyba, że się cieszyli, że Michał już skończył :p

btw. Ja już mam nową faworytkę z Norwegii :love:

lilka

Well-known member
Pamiętam, jak słuchałam ich bez opamiętania. I niestety kojarzę Ich Troje wyłącznie z Justyną. Potem były inne, próbowałam słuchać, ale to już nie było to. Eurowizję 2003 też doskonale pamiętam, miałam 13 lat i szalałam jak wyszli na scenę. Doskonale rozumiem tamtejszą publiczność, wejście Justyny było takim "wow".

Nooo, ta Raylee jest ekstra!

Top Bottom