Contact us

Napierdalamy po polsku

blue00eyes

Well-known member
Nigdy nie była dobra na żywo, teraz już nawet nie udaje, a media trochę pojęczą i przestaną, swoją drogą zawsze po Sylwestrze znajdzie się kozioł ofiarny.. Margaret, Lisowska czy Rodowicz.. Ciekawe kto za rok

simonPL

Well-known member
Ale przyznam, że to już pójście po linii najmniejszego oporu, mogła na dobrą sprawę puścić sobie taśmę z zeszłego roku, przecież tam na Sylwestrze raz nawet się pomyliła i leciał wokal "na żywo", a mikrofon daleko od twarzy. Dzieciaki łykają, że to prawdziwy głos, bo sobie coś tam krzyknie i przecież "jest inaczej niż na płycie", a Margaret dogrywa pre-recordy, trochę niedopracowane, żeby brzmiały jak prawdziwe i jeszcze odgrywa pantomimę, kiedy leci oryginalny wokal z płyty, wtedy nie śpiewając. Faktycznie chyba ma to gdzieś, bo widziałem film z prób gdzie leciał podkład z głosem "na żywo" już przygotowanym na Sylwestra a oni sobie tańczyli :D

Wiele występów jej tak wygląda, np. wszystkie w "Jaka to melodia", zawsze stałem na stanowisku, że ma głos wystarczający do występów na żywo z dogranymi back vocalami, ale nie dziwię się, że taka szopka została skomentowana. Może było po prostu za zimno jej na śpiewanie? Nie wiem.

Ja tam wolę jak gwiazdki śpiewają jednak na żywo, jeżeli nie są kompletnymi beztalenciami, a tutaj numery w stylu królowej pop Bryty, no ale Bryta to jest ikona, więc może robić co chce, ale na jej "show" to bym się nigdy w życiu nie wybrał za grubą kasę. :D

BTW, Clodie, która próbowała się dostać do preselekcji kiedyś z dość demówkową piosenką nagrała świetny, moim zdaniem, cover do "Zombie" i się zakochałem, jak wielu ludzi z całego świata.

polunited

Member
...Margaret dogrywa pre-recordy, trochę niedopracowane, żeby brzmiały jak prawdziwe i jeszcze odgrywa pantomimę...

Od razu mi się przypomina Cheryl, która robi to samo. Co więcej, jeszcze fałszuje na nich xD
Jej ostatni występ do "Love Made Me Do It" w X-Factor usunęli, bo taka fala krytyki była.
Ale Cheryl lubię, pomimo słabego wokalu, to zawsze ma świetne show przygotowane. Co nie dośpiewasz, to dowyglądasz i dotańczysz :D
Gdyby ona umiała śpiewać, to by była genialna dla UK na Eurowizję: https://www.youtube.com/watch?v=_H6c2py6zlQ

Ja tam wolę jak gwiazdki śpiewają jednak na żywo, jeżeli nie są kompletnymi beztalenciami, a tutaj numery w stylu królowej pop Bryty, no ale Bryta to jest ikona, więc może robić co chce, ale na jej "show" to bym się nigdy w życiu nie wybrał za grubą kasę.

Ja mam sentyment do Brytnej Sprytnej, bardziej do tej sprzed załamania, ale też za jej koncert bym nie zapłacił :p

simonPL

Well-known member
Przyznam, że memy z profilu "Bryta na dziś" były dla mnie swego czasu bardzo dobrą rozrywką :p Mimo że teraz to co ona robi jest bardzo smutne (szczególnie te filmiki z instagrama) to jednak jakaś dawka sympatii do niej zostaje ze względu na dzieciństwo.

A za Margaret będę mimo wszystko i tak trzymał kciuki w jej eliminacjach. Wrzucili ją jako ostatnią w półfinale, zatem chyba ma dobry utwór? ;)

Bajdełej, obejrzałem po wielu miesiącach występ z Light Me Up i myślę, że przede wszystkim zabiło nas kadrowanie. Oczywiście, wokal też był taki se, ale kurde, zamiast pokazywać jak cała publiczność skacze oni dawali dłużyzny z tym Grommem wymachującymi łapkami. Myślę, że skoro na całość składały się detale to takie jak ten, powodujący niemałe zażenowanie, mógł spowodować, że ludzie odpuścili sobie głosowanie na Polskę, a jury dało to niżej niż wyżej.

polunited

Member
Ja nasz tegoroczny występ na ESC widziałem może ze 3 razy. Niestety, te długie ujęcia snakedance sprawiają, że czuję się niekomfortowo oglądając to :p

blue00eyes

Well-known member
Ja nasz tegoroczny występ na ESC widziałem może ze 3 razy. Niestety, te długie ujęcia snakedance sprawiają, że czuję się niekomfortowo oglądając to :p
Byłyby spoko jako króciutkie 2-3 sek ujęcia, a nie 10 sek, wszyscy im mówili że to nie gra no ale nie zmienili nie wiedzieć czemu.

simonPL

Well-known member
Tym bardziej dziwne, że przed Eurowizją Gromee bardzo rzeczowo wypowiadał się na temat występu i można było odnieść wrażenie, ze wie, że trzeba też dobrze pokazać to na ekranie.

Niekomfortowo... też zdecydowanie tak się czuję, jak to oglądam.

polunited

Member
Myślę, że ktoś z TVP "wiedział lepiej" i dlatego wyszło jak wyszło.

btw. Rozpoczął się sezon preselekcyjny i wczoraj obejrzałem sobie Destination Eurovision. Pomimo tego, że średnio trawię język francuski, to byłem pozytywnie zaskoczony poziomem (moje ulubione: Naestro "Le brasier" (#fuego :D), Chimène Badi "Là-haut"). Z kolei wyniki to masakra. Ludzie się zachwycają Bilalem, który ma przeciętną piosenkę. Gdyby śpiewał to kto inny, to pewnie nie awansowałoby do finału, a tak kobiecy image robi swoje. Dodatkowo to mieszanie w tekście angielskiego z francuskim mnie wkurza, bo czuję się jakbym słuchał K-Pop. Przypuszczam, że to tegoroczny reprezentant Francji będzie. Pozostawiam występ do Waszej oceny.

blue00eyes

Well-known member
Clödie, czyli zeszłoroczny odrzut KE wydali 3min utwór "Devil in disguise", pewnie miał być zgłoszony.
Lepsze niż "Go" i nadal takie 00's.

simonPL

Well-known member
Tymczasem czarne chmury nad Jackiem. Mam nadzieję, że załatwił nam jakąś fajną piosenkę oraz wykonawcę i dopnie wszystko, żeby móc się chwalić kolejnym zwycięstwem na Twitterze... :(

polunited

Member
Po wpadce z ogłoszeniem Krakowa, możemy się spodziewać, że Jacek Kurski jak straci posadę, to dowie się tego z TVP Info :p
Co tam się w ogóle wyrabia, to śmiech na sali xD

polunited

Member

I ta dziewczyna śpiewa jakieś "Lustra" i "Parasole"...
Co się z tym światem dzieje? Boję się o to, że jak pojedzie, to jej piosenka będzie typu "In the name of love"....

simonPL

Well-known member
Cóż, może też chodzić o akcję "Eska odwołuje zimę" ze Szpakiem i Szroeder w Tajlandii, a relacje będą właśnie od drugiej połowy lutego - https://www.eska.pl/news/eska-odwol...iem-i-natalia-szroeder-aa-uqKW-cTdZ-kgCB.html

Z drugiej strony, to jest już ogłoszone, a ona napisała dość tajemniczo o projektach, które nie ujrzały jeszcze światla dziennego (btw kto odwołuje zimę w radiu na parę chwil przed marcem?), jak poguglowałem to Eska też podłapała temat tajemniczego postu, ale nie sugerowałbym się tym, bo te artykułu z Eski to typowe teksty pod wyszukiwarki:
https://www.eska.pl/news/tajemniczy...ani-wiedza-o-co-chodzi-aa-5wph-x1AF-DwgS.html

Zobaczymy! Głos ma świetny, jakby to była ona z dobrym numerem to mogłoby być ciekawie.

Top Bottom