Contact us

Napierdalamy po polsku

polunited

Member
Dajcie Wy spokój ze Szpakiem. Jego wszystkie piosenki brzmią, jakby jakiś amator je produkował...

Skoro nie ma szans na Margaret, to trzeba brać jakiegoś no name'a i kupić mu piosenkę za setki milionów ojro. W 2019 raczej TVP nie będzie chciało wygrać, skoro chce organizować JESC, ale dobrze byłoby przetrzeć szlaki w TOP 5.

blue00eyes

Well-known member
Natalia jest ok, daje radę. Myślę, że to byłaby specjalnie na Eurovision skomponowana piosenka, raczej nie jej autorstwa.

Informacja wyszła z dosyć wydaje mi się niepewnego źródła, a z drugiej strony zbliża się Sylwester Dwójki i tam pewnie co nieco się dowiemy, może to jakiś przeciek.

polunited

Member
Fakt: ładna, śpiewać umie, przypuszczam że nie rusza się jak Eleni (no trudno, wszystkiego nie można mieć). W każdym razie, jak ma jechać to z jakąś piosenką od Szwedów. U nas mało kto potrafi popowe kawałki pisać i myślę że te osoby by się nie podjęły.

simonPL

Well-known member
A daj spokój z tymi legendarnymi Szwedami z tym ich plastikowym popem z jednej taśmy produkcyjnej :D Jak zobaczyłem, ze 3/4 piosenek z MF z półfinału Magraret ma tych samych autorów to śmiechłem. A ona jeszcze mówi, że ten singiel to nie jest taki "Margaret stajl", jaki stajl kurde? Przy całej sympatii do poprzednich dokonań, myślę że szczyt "międzynarodowej kariery" już za nami, bo ona w ogóle się nie rozwija i 4 czy 5 raz to samo nie przejdzie. Życzę hita na miarę Zary Larsson, ale sądzę, że fanki zaraz podrosną i nie będzie komu klikać lajków.

Natalię lubię od początku, więc byłbym za, ale co to będzie to się zobaczy. Myślę, że mogłaby wystąpić razem z Quebonafide i to dopiero byłoby ciekawe, na pewno dobre! A jej chłopak ma dobrych producentów, więc żadnych Szwedów nie potrzebują. :)

polunited

Member
Ja nie mówię, że ma od razu tych samych co z MF brać. Chociaż myślę, że oni najbardziej potrafią się wstrzelić w gust jeżeli chodzi o komercję na ESC. To, co Natalia teraz śpiewa jest mdłe i przepadnie. Nie sądzę, żeby 3 kategorii "raper/wokalista" z autotune'a jej pomógł.

blue00eyes

Well-known member
Natalia zdaje sobie na pewno sprawę z tego, że jej dotychczasowe piosenki są nagrywane pod polskie radia i na ESC nie mają szans. Wystarczy wrócić do wywiadów sprzed KE'16 gdzie mówiła, że "Lustra" nie mają szans, ale zgłosiła się, żeby się pokazać. Podobało jej się najbardziej "Cool Me Down", co znaczy, że gdyby dostała coś szwedzkiego, dobrze zrobionego, zapewne by to wzięła.
I szczerze, wolę już szwedzkie produkcje niż brytyjskie, ciężkie albo slabe kompozycje typu " Flashlight" i "Fight for Us" :uk:.
Jeśli Natalia, to tylko z czymś z zewnątrz, nie wierzę, że w Polsce może powstać coś co porwie na ESC, jedynie Lanberry czy Sarsa mają w tej chwili potencjał. Lanberry raczej jako autorka niż wokalistka. Ewentualnie Nykiel mogłaby się wyróżnić. No i mooże Ifi Ude, tylko jej muzyka to takie flaki z olejem czasami.

simonPL

Well-known member
^

No faktycznie, Natalia jest bardzo w porządku, ale utwory ma typowo pod RMF ;) Zobaczymy. Skoro nie ogłosili jeszcze regulaminu preselekcji to chyba oznacza, że będzie ten wybór przez TVP.

polunited

Member
Sarsa ma jakiś potencjał, ale ona by się chyba nie obroniła. Trzeba pamiętać, że piosenka musi być bardziej .....hmmmm...... że tak to ujmę "estradowa" (chociaż to wieśniacko brzmi). Musi być do fajnego zaprezentowania na scenie. Uwielbiam "Naucz mnie", ale chyba żaden jej wykon live mi się nie podobał. Piosenka traci na żywo. Pomijam już bezsensowny tekst :p

Chętnie bym Cleo jeszcze raz zobaczył na ESC, ale niech ona się uwolni w końcu od Donatana :p

blue00eyes

Well-known member
Sarsa jest dosyć słaba na żywo, to prawda, no chyba, że utwór nie wymagałby Bóg wie czego na scenie, np. w stylu "Birds" Anouk, ale to raczej mało realne.. Ostatnio poszła w podobny klimat, bardzo lubię Motyle i ćmy

Jeśli o Cleo idzie, to też bym ją chciała, ale ja lubię Cleo w wydaniu takim jak na ESC i nie chodzi mi o "słowiańskość" :p

polunited

Member
Mi (o zgrozo) śnił się Kurski... Była akcja, że Doda znowu sugerowała, że to ona jedzie, żeby płytę wypromować. Kurski mi potwierdził, że ona na pewno nie :p
Mogłem tej pizzy wieczorem nie jeść xfacepalm

blue00eyes

Well-known member
xD ja myślałam że to jakiś news ;) nie mogę się doczekać Sylwestra, czuję że się wyjaśni coś, na pewno nie pojedzie ktoś kto występuje na innym niż "dwójkowy" Sylwestrze..

z TVP m.in. Szroeder, Grzeszczak, Sławomir i.. Marcin Sójka (boję się że go wezmą, do niego nic nie mam, zwykły chłop, byle piosenką nie było "Zaskakuj Mnie") :x

simonPL

Well-known member
Marcin Sójka (boję się że go wezmą, do niego nic nie mam, zwykły chłop, byle piosenką nie było "Zaskakuj Mnie") :x

Ahahaha, "zwykły chłop", aż zaśmiałem się na głos, bo idealnie mi to pasuje do określenia tego pana, miałem podobne skojarzenia, ale jakoś tak nie umiałem tego jednocześnie barwnie i dosadnie ująć. Jego piosenkę i teledysk gdzieś tam widziałem i skoro on powiedział, że na Eurowizję to by i pojechał, ale wolałby Męskie Granie no to moim zdaniem ani tu, ani tu jednak... :mrgreen: (chyba, że z dobrym numerem - ale to uniwersalna adnotacja do każdego, chociaż po ostatnim roku należy dodać: i wykonaniem).

Liczę, że Jacek Kurski poniesiony falą Roksany Węgiel podejdzie do tematu, jak to ma w zwyczaju, ambitnie i będzie chciał wybrać znaną (w miarę) osobę z dobrym numerem, żeby później móc przez tydzień w "Wiadomościach" podpisywać się pod kolejnym sukcesem.

polunited

Member
Nie oglądam The Voice, dla mnie to nudny format. Dwa razy podchodziłem i dwa razy kończyłem w połowie :p
Kto by nie pojechał, żeby miał dobrą piosenkę. Tego Wam i sobie życzę w Nowym Roku x12s

Top Bottom