Cóż, napisałem to w temacie POLAND 2018, napisze i tu. Po prostu mi szkoda, bo czekałem najbardziej na emocje w sobotę, a teraz ich nie będzie. Podobnie jak [MENTION=14221]polunited[/MENTION] , po naszym występie zeszły ze mnie te pozytywne emocje i przekonanie, że na 100 proc. będziemy w finale i nawet osiągniemy tam dobry wynik. Myślę, że ten występ miał wiele drobnych niedociągnięć, które po prostu sprawiły, że ktoś umieścił nas niżej w rankingu jurorskim lub nie wysłał sms-a. Poza faworytami, którzy nie zawiedli, jakąś tam topową czwórką czy piątką, reszta na dobrą sprawę była dość niewiadoma. Oglądając reakcję polskich "dziennikarzy" z blogów i stronek widziałem opinie, że świetnie wygląda to w obrazku, Lucas się uśmiecha, jest super, a mnie te zbliżenia na ich twarze się średnio podobały. Było za mało bawiącej się publiczności, a przecież skakali przy muzyce. Nie pokazali tak fajnie chórzystek jak w TVP (lol). Trochę za dużo Gromeego. Ciemno. Wszyscy na czarno. Moim zdaniem to są takie pierdoły, ale to właśnie mogło zaważyć, chociaż nie ma co ukrywać, że wokalnie chyba próby były lepsze? Z drugiej strony Cleo też nie śpiewała dobrze na Eurowizji, Monika Kuszyńska także - ale My Słowianie to występ wręcz kultowy, tego nie ma co porównywać.
Jak zrobili pierwszy recap to zastanawiałem się kto 100 proc. będzie niżej i naprawdę trudno było mi znaleźć te 8 krajów, a jak zaczęły wchodzić do finału, te które wytypowałem jako słabe to wiedziałem, że będzie cienko.
Cóż, moje życzenie się spełniło, po latach wysyłania różnych ballad, chciałem coś skoczniejszego, co pojawi się też na listach przebojów w innych krajach i "Light Me Up" się pojawiło na kilku listach airplay w Europie jeszcze przed konkursem, myślałem że pójdzie za tym finał i dobre w nim miejsce, ale się pomyliłem. Myślę, że osobiście nie mam już oczekiwań co do kandydatów na kolejne lata
Mam nadzieję, że zostajemy w konkursie, a o sposobie wybierania i nazwiskach, a przede wszystkim kawałkach, nie ma co gdybać dzisiaj. Darowałbym też sobie narzekanie, że to polityczny konkurs czy trzeba było wysłać co innego.
Liczę na lepsze wyniki i emocje na mundialu zatem.
PS: Orzech komentował nasz występ i rezultat? Oglądałem na YT.