Contact us

Napierdalamy po polsku

blue00eyes

Well-known member
Mołdawia wejdzie bo takie głupoty jeszcze przechodzą, coś czuję że Rosja wejdzie i będzie bitching do jutra wieczór na forach.

polunited

Member
Tak czułem podczas tego semi, że to się dziwnie skończy...
Serbia...żal, Słownia chociaż piosenki nie lubię, to dała czadu.

I niestety już żadne znane nazwisko się nam nie odważy jechać na ESC :(

simonPL

Well-known member
Cóż, napisałem to w temacie POLAND 2018, napisze i tu. Po prostu mi szkoda, bo czekałem najbardziej na emocje w sobotę, a teraz ich nie będzie. Podobnie jak [MENTION=14221]polunited[/MENTION] , po naszym występie zeszły ze mnie te pozytywne emocje i przekonanie, że na 100 proc. będziemy w finale i nawet osiągniemy tam dobry wynik. Myślę, że ten występ miał wiele drobnych niedociągnięć, które po prostu sprawiły, że ktoś umieścił nas niżej w rankingu jurorskim lub nie wysłał sms-a. Poza faworytami, którzy nie zawiedli, jakąś tam topową czwórką czy piątką, reszta na dobrą sprawę była dość niewiadoma. Oglądając reakcję polskich "dziennikarzy" z blogów i stronek widziałem opinie, że świetnie wygląda to w obrazku, Lucas się uśmiecha, jest super, a mnie te zbliżenia na ich twarze się średnio podobały. Było za mało bawiącej się publiczności, a przecież skakali przy muzyce. Nie pokazali tak fajnie chórzystek jak w TVP (lol). Trochę za dużo Gromeego. Ciemno. Wszyscy na czarno. Moim zdaniem to są takie pierdoły, ale to właśnie mogło zaważyć, chociaż nie ma co ukrywać, że wokalnie chyba próby były lepsze? Z drugiej strony Cleo też nie śpiewała dobrze na Eurowizji, Monika Kuszyńska także - ale My Słowianie to występ wręcz kultowy, tego nie ma co porównywać.

Jak zrobili pierwszy recap to zastanawiałem się kto 100 proc. będzie niżej i naprawdę trudno było mi znaleźć te 8 krajów, a jak zaczęły wchodzić do finału, te które wytypowałem jako słabe to wiedziałem, że będzie cienko.

Cóż, moje życzenie się spełniło, po latach wysyłania różnych ballad, chciałem coś skoczniejszego, co pojawi się też na listach przebojów w innych krajach i "Light Me Up" się pojawiło na kilku listach airplay w Europie jeszcze przed konkursem, myślałem że pójdzie za tym finał i dobre w nim miejsce, ale się pomyliłem. Myślę, że osobiście nie mam już oczekiwań co do kandydatów na kolejne lata :p Mam nadzieję, że zostajemy w konkursie, a o sposobie wybierania i nazwiskach, a przede wszystkim kawałkach, nie ma co gdybać dzisiaj. Darowałbym też sobie narzekanie, że to polityczny konkurs czy trzeba było wysłać co innego.

Liczę na lepsze wyniki i emocje na mundialu zatem. :p

PS: Orzech komentował nasz występ i rezultat? Oglądałem na YT.

burrito

Well-known member
Jak zobaczyłam ze Serbia wchodzi, to jakoś już tak byłam przekonana że jest z tym amen. Ale prawdę mówiąc to sobie trochę na to zasłuzylismy bo wszystko można było zrobić lepiej, a już w szczególności wokal Lucasa bo mam wrażenie że na tym straciliśmy najwięcej. No i faktycznie niepotrzebnie sie uparli na to zeby pokazywać Gromeego przez tyle czasu, skoro widać na kilometr że facet ewidentnie nie czuje sie zbyt komfortowo z kamerą wprost na siebie. Strasznie szkoda. Pewnie wyjdzie na to że byliśmy 11ści w ogólnym rozrachunku :lol:

Chujnia w KE będzie okrutna rzeczywiście. A już na pewno możemy zapomnieć o tym że wyślemy cokolwiek żywszego. Skończy się na kolejnej balladzie która zostanie tak samo udupiona przez jury i będzie na granicy q tak jak Kasia w 2017. Może lepiej by było spróbować wewnętrznego wyboru przez tvp.

Podłączam się, jakoś mi umknęły jego komentarze przed, a po wynikach od razu wyłączyłam w cholerę :mrgreen:

simonPL

Well-known member
A może będzie paradoksalnie odwrotnie? Może TVP zmieni format eliminacji? Może zgłoszą się chętni, którzy nie będą się bali, że źle wypadną na tle wyniku Light Me Up? Nie ma co gdybać. No-name z dobrym utworem to nie tragedia, wiele krajów tak robi. Oby nie było wysypów Urlików i innych syren.

Btw, czy Wy też zauważyliście, że publiczność na Eurowizji z roku na rok jest coraz bardziej zdominowana przez podstarzałych gejów? W pierwszym półfinale naliczyłem ze 4 kobiety na widowni i nie chodziło mi o prowadzące.

Po występie Polski pokazali ludzi z biało-czerwoną flagą, którzy też pojawili się po występie Malty, bo okazało się, że to była ich flaga.

Mnie jest po prostu przykro, że flopnęliśmy kiedy mogło być tak dobrze, ale twierdzę że po takich zapowiedziach o byciu perfekcjonista w każdym calu, Gromee mógł trochę bardziej postarać się o to, żeby występ prezentował się bez zarzutu w telewizji.

polunited

Member

Tak, zachęcał Polonię z Irlandii żeby głosowała....

Jak zobaczyłam ze Serbia wchodzi, to jakoś już tak byłam przekonana że jest z tym amen.

Po awansie Serbii byłem pewien, że po nas.
Najlepsze to, że nie zagłosowałem na Maltę, bo bałem się, że może odebrać nam miejsce w finale :p

A może będzie paradoksalnie odwrotnie? Może TVP zmieni format eliminacji?

Podobno są plany żeby to zmienić, ale znając TVP plany planami zostaną i za rok znowu będą beznadziejne KE.

Mnie jest po prostu przykro, że flopnęliśmy kiedy mogło być tak dobrze, ale twierdzę że po takich zapowiedziach o byciu perfekcjonista w każdym calu, Gromee mógł trochę bardziej postarać się o to, żeby występ prezentował się bez zarzutu w telewizji.

Co do piosenki, to pamiętam jak pierwsze moje wrażenie było takie, że czegoś jej brakuje. Widocznie brakowało tego czegoś, co by dało nam awans. Teraz już piosenkę bardzo lubię, ale to po kilku przesłuchaniach. Widzowie tylu okazji nie mają. Ja nawet nie jestem jakoś mocno rozczarowany. Może dlatego, że planowałem wyjazd do Lizbony, ale nic nie wyszło. Gdybym tam pojechał, to pewnie byłbym wkurwiony na maxa xD

btw. Szymon z Let's talk about ESC wspominał, że dochodzą go głosy z różnych delegacji, ze jurorom nie spodobał się wokal Lucasa.
Jeżeli tym samym jurorom spodobał się wokal Australii, to jest to farsa.

simonPL

Well-known member
[MENTION=14221]polunited[/MENTION], a skąd masz te informacje o planach zmiany formatu? Jakieś zakulisowe przecieki z Lizbony? Teraz jest dobry moment, żeby to zrobić. Fajnie gdyby ekipa TVP w końcu zwróciła uwagę na stejdżing. No kurde, zapowiadało się tak dobrze, też jakoś nie czuję dramatu, szkoda mi tylko, że odliczałem do tej soboty tyle czasu, a jednak bez Twojego reprezentanta to ta końcówka z punktami to nie to samo, więc mi szkoda!

Wokal wokalem, ale też w naszej reprezentacji narosło przekonanie, że ten 'sneake dance' to jest coś tak super, że trzeba to pokazać 10 razy w ciągu piosenki. Po drugim refrenie publika fajnie skacze, ale znowu mamy Gromeego i ten taniec, który nawet nie współgra z muzyką. Raz, spontanicznie - spoko. Nie byłbym zdziwiony, gdyby na wielu widzów zadziałało to tak jak działa na mnie taniec Rybaka czy Australijki, która - tu mogę tu napisać - przypomina mi wyrzuconą na brzeg ośmiornicę, która nie wie co zrobić z odnóżami. Niestety to tańczące trio mogłoby być definicją jak się nie ruszać, przy czym tamta dwójka awansowała... Bu. Trochę nie zgrywam, ale nie ma tu hejtu - mimo niestabilności naszego występu, byłem zaskoczony brakiem awansu, ale też nie do końca uważam, że zostaliśmy okradzeni. Trudno było ocenić co będzie na miejscu np. 6, a co na 14, różnice były niewielkie i zadecydowały detale, obrazek, dźwięk. Niestety, wylądowaliśmy pod kreską. Szkoda, bo trzymałem kciuki najbardziej od 2014 roku.

Pamiętam, że po premierze utworu napisałem, że spodobał mi się on dopiero po 3-4 przesłuchaniu. No być może to jest tego typu piosenka.

polunited

Member
Info od Szymona z Let's talk about ESC. Prowadzi naprawdę rzeczowe transmisje live na fejsie. Podobno TVP ma się na tym pochylić, w co ja nie wierzę. Od jakiś 10 lat jest tak samo.

Tak z cyklu heheszków

Jak widzisz siebie podczas tańca
15260502942507243.gif

Jak widzą Cię inni
15260498852213658.gif

simonPL

Well-known member
Eh, właśnie słucham sobie Light Me Up i zastanawiam się, jak nas mogło zabraknąć dzisiaj wieczorem. :p

polunited

Member
Było minęło :D
Dobrze, że Eurowizja jest co roku, a nie co 4 lata.

Ja dziś głosuję na Cypr xD
Chcę, żeby Salvador przekazał trofeum Eleni :D

simonPL

Well-known member
Oj, ja też bym chciał, żeby przekazał komus kogo się brzydzi, najlepiej Izraelowi, skoro już skomentował :D

blue00eyes

Well-known member
Ja chyba robię tune-in tylko na głosowanie :) mniej więcej o 23:00 włączę na yt, wtedy też jest końcówka występów i tam gdzieś jest zwycięzca..
Jakoś wolę na yt oglądać niż w telewizji bo mi wstyd np przed rodzicami jak pokazują niektórych de*ilów z widowni. ;)

simonPL

Well-known member
Niestety Marcelina Zawadzka się rozchorowała i punkty poda... Mateusz Szymkowiak.

Widzę, że już po całości odpuszczamy ten finał xD

Top Bottom