Contact us

Napierdalamy po polsku

blue00eyes

Well-known member
Mi się wydaje, że na Estonię jury nie poleci. Każdy może flopnać, ale mało prawdopodobne by to Bułgaria była, prędzej Estonia, bo poza światkiem ESC to się nie sprzedaje. Mam co do Izraela mieszane odczucia, część jury będzie mocno na nie, część na tak..

simonPL

Well-known member
Nawet nie wiedziałem, ze Bułgaria jest faworytem, więc z tej pozycji trudno mi ocenić czy flopnie czy nie. Dopiero przed chwilą obejrzałem ten zespół, faktycznie numer ma potencjał, a po występie z Londynu mam jedno przemyślenie - że artyści powinno darować sobie tę imprezę, gdzie 5 osób na scenie się nie mieści. Zdecydowanie lepiej zrobili to w Rosji, z profesjonalnym nagrywaniem, każdy mógł obejrzeć (i posłuchać :D) wszystko w dobrej jakości.

Izrael mi się szybko przejadł, ale pierwsze wrażenie robił naprawdę dobre. Występ na żywo ze sceny Israel Calling jednak nie jest idealny, jakbym miał obstawiać to nie sądzę, żeby Netta wygrała. Chociaż moim zdaniem ma na to większe szanse niż faworyzowany Włoch sprzed roku czy dwóch (ten z małpą).

Nadal wydaje mi się, że Czechy mają największe szanse na numer 1 w televotingu, jurorzy to ruletka.

Też obstawiam, że Estonia nie zajmie tak dobrego miejsca, jak większości się wydaje, ja nie mogę dociągnąć do końca tego utworu... jury może zachowawczo dać to nawet wysoko, ale nie aż tak i skończy się jak z panem od "Że-szersze", zaczęli ogłaszać wyniki telewidzów to dość szybko okazało się, że zabawa się skończyła.

Mam nadzieję, że w tym roku Australia znowu nie dostanie dopalacza od jurorów, bo aż przykro się to ogląda, chociaż tegoroczna wokalistka jest ciut lepsza niż chłopak z 2017, ale i tak powiedziałbym, że utwór taki-se.

Mołdawia będzie chyba znowu wysoko, uderzają w podobne tony, jak wtedy z Saksofonem, a to od razu wpada w ucho. Ludzie będą głosować zdecydowanie chętniej na takie coś niż na Estonię.

Myślicie, że nasza scena będzie fajnie dopracowana? Mam nadzieję, że jednak nasz występ to będzie coś więcej niż gitarka, kiedy jej nie ma i falowanie Grommego do kamery. Chórzystki niech nadal się świetnie i bez spiny bawią, ale niech to ma ręce i nogi. :)

Ciekawe, czy za miesiąc sprawdzając tego posta, okaże się że trafiłem ;d Wszystko zależy od tego jak to będzie wyglądało na scenie.

polunited

Member
Ja tam cudów po naszym stagingu się nie spodziewam, pewnie będzie podobnie jak na KE, tylko bardziej z sensem. Ciupę niech wezmą, to może zrobi pranie, tym razem w pralce, bo to bardziej modern song :D

blue00eyes

Well-known member
Ja tam cudów po naszym stagingu się nie spodziewam, pewnie będzie podobnie jak na KE, tylko bardziej z sensem. Ciupę niech wezmą, to może zrobi pranie, tym razem w pralce, bo to bardziej modern song :D
:D haha widzialam to oczyma wyobrazni

blue00eyes

Well-known member
Tymczasem Lukas Meijer poprawił wokal ;) ktoś napisał że jego głos to nieoszlifowany diament. So true.

polunited

Member
Musi w tym roku wygrać jakiś hicior, żeby to latało po radiu i radziło sobie na listach sprzedaży.
Były dwa lata dla "sztuki" i starczy, czas na rozrywkę.
Im bliżej tym mam coraz lepsze przeczucia co do naszego wyniku. Myślę, że TOP 10 robi się realne.
Na Litwę w 2016 też nikt nie stawiał.

simonPL

Well-known member
Kurczę, mam podobnie :) I też kilka dni temu pojawiło mi się skojarzenie z Litwą 2016. Dodatkowo, występy faworytów wcale tak bardzo nie porywają (nie mówię, że będziemy bić się z nimi o zwycięstwo ;)), nawet Czech na scenie wyglądać zaczął mi jakoś dziwnie... ogólnie męska część występów w tym roku to dla mnie trochę cringe fest, jakieś dziwne uczucie zażenowania mam, kiedy oglądam nie tylko Hiszpanię, ale też np. Ukrainę, Białoruś (te zęby) czy - wiadomo - Szwecję. Szczególnie ten jego występ z plejbeku na ostatniej imprezie.

Zgadzam się też z tym, co zauważono na forum już w innych wątkach, w grupie typowych radiówek i piosenek pop mamy mnóstwo przeciętnych piosenek, które - nie wiadomo czemu - są faworyzowane. Australia jest tego świetnym przykładem. Nie rozumiem też zachwytów nad wcześniej wspomnianą Ukrainą czy Białorusią.

Nie znam wszystkich piosenek, ale Bułgaria faktycznie to silny kandydat do wygranej. Dzisiaj odkryłem Litwę i uważam, że jest cudowna. :D

polunited

Member
Co Ty się tak tej Australii czepiasz? :p Ja tam lubię, chwytliwe to i w sam raz żeby wykonać na żywo. Ta piosenka pasuje mi na hymn Commonwealth Games, które się właśnie skończyły :p

Ja nie widzę Bułgarii z trofeum. Niby spoko, ale koniec końców myślę sobie, że nudne.

Szwecja to najlepiej żeby nie wyszła z semi (mało prawdopodobne), może się obudzą i poziom MF wzrośnie.

simonPL

Well-known member
Oj no bo wydaje mi się, że jakby z Australii pojechało Light Me Up, a z Polski We Got Love to teraz Gromee byłby na 5 miejscu u booków, a ta laska na 33.

Jest to piosenka w porządku, ale jeżeli coś jest moim zdaniem zbyt przeceniane to lubię podkreślić, że powinno być niżej. ;d

Po 30 przesłuchaniach "When We're Old" nadal Litwa u mnie wygrywa, ale to na pewno efekt nowości. Utwór trochę zalatuje mi piosenką "9 Crimes" Damiena Rice'a, idealny na jakiś smętny soundtrack do filmu o smutasach xheart

Iker

Veteran
Jak myślicie, kto z czwórki "faworytów" najbardziej flopnie: Izrael, Estonia, Czechy czy Bułgaria? Ja coś czuję, że Estonia.

Ja myślę, że Czechy. Ale klepnięcie Estonii też by mnie wcale nie zszokowało (przez klepnięcie rozumiem miejsce 5-10).

simonPL

Well-known member
Jak Wam się podoba scena ze światłami? Zrezygnowali z ekranów, żeby nie było fastfudziarsko, a moim zdaniem z tymi nawalonymi pstrokatymi lampkami jest jak na przeładowanym festynie z lat 90 i milionem diod. Brakuje tylko ludzi z mrugającymi króliczymi uszami na baterie, czyli efekt chyba odwrotny.

Ciekawe jak to będzie wyglądało w tv.

Top Bottom