Contact us

Napierdalamy po polsku

simonPL

Well-known member
Polska wygrywa w tutejszej sondzie "Who do you want to qualify from Semi 2?" :)
Ja wiem, że to niewiele znaczy, bo sonda jest wielokrotnego wyboru i to nie jest żaden znak, ani tym bardziej nie prowadzimy w rankingach i topkach, ale całkiem fajnie to wygląda.

revallsay

Well-known member
[MENTION=13224]blue00eyes[/MENTION] Happy Birthday! Sto lat!!

original.gif

simonPL

Well-known member
Do tej pory uważałem, że nawet w porządku jest fakt, że na oficjalnym kanale Eurowizji nie umieszczono teledysku do "Light Me Up", przez co wyświetlenia się nie rozbijają, ale ostatecznie by się jednak tam przydał - szczególnie, ze w recapie wszystkich piosenek prawie wszystko prezentuje się tak ładnie, a my mamy fragment naszych cudownych preselekcji. zupełnie nieatrakcyjne.

blue00eyes

Well-known member
A ja sobie myślę, że to dobrze, że nie oficjalne video zostało wrzucone, bo to na vevo ma już 7mln. No i uważam że lepiej nie wystrzelać się przed konkursem i nie pokazywać wszystkiego, lepiej być takim underdogiem, cicho siedzieć a odpalić w maju.

simonPL

Well-known member
W sumie to fakt, też mam takie podejście :)
Po prostu ten fragment w recapie jest taaaak biedny, że chwilowo zmieniłem zdanie, ale dzięki Tobie jest z powrotem takie jak poprzednio. :mrgreen: Zdecydowanie lepsze jest jedno źródło, a nie tak jak Czechy - nawet na kanale ESC mają już dwa teledyski, bo coś tam ocenzurowali.

I też mi się wydaje, że odpalimy w maju! Będzie dobry występ.

blue00eyes

Well-known member
A to jest ten fragment gdzie Mahan wbiega? Bo ja go bardzo lubie, fajnie to wyszło :D, tylko Lukas gorzej śpiewa tam i pomija słowa, no bo to występ po wygranej. Michał chyba też miał wrzucony występ z KE już po wynikach, chyba tylko Kasia miała ten właściwy.

simonPL

Well-known member
Tak, to ten. Mnie też ten fragment i w ogóle wystep podoba się pod tym kątem - publiczność się bawi, skacze, jest po prostu fajnie.
Na początku nie wiedziałem kto to jest i myślałem, że to ktoś z publiki wskoczył na scenę. :D

polunited

Member
To ja jestem najmniej spostrzegawczy, bo w ogóle na to nie zwróciłem uwagi xD

W ogóle bym Mahan nie poznał, na Melodifestivalen 2014 wyglądała inaczej :p

simonPL

Well-known member
Nie uważacie, ze scena może być w tym roku dosyć biedna, skoro będą same lampki? Nie zobaczymy nic takiego fajnego, jak np. występ Jamali z "Zamanyly" z tymi kukiełkami w tle. Szwecja przywiezie swoje ledy i się wyróżni, co uratuje ich miernego wokalistę. :p

blue00eyes

Well-known member
Beznadzieja. Teraz się ledami wygrywa (:se: 2015). My na pewno nie będziemy mieli ledów. W ogóle nie mieliśmy chyba nigdy spektakularnych efektów, może jakieś tam ognie 2006, 2007 ale słabe, i jakieś dymki w 2011 bo to najtańsze było.

simonPL

Well-known member
"Light Me Up" lata na Litwie w radio i jest tam już przebojem w airplayu (17 miejsce). :)

Swoją drogą, jak zaczynałem na tym forum pisać to pamiętam, że kiedyś wrzuciłem ten zespół jako propozycję na Eurowizję:
https://www.youtube.com/watch?v=y-YbKxnK3VE

Kojarzyłem ich z Mam Talent chyba. Patrząc po tym jak gawiedź zachwyca się Izraelem z tego roku, pewnie my też bylibyśmy wysoko.
Obstawiam, że wygrają Czechy - jest to pełen pakiet zwycięzcy, chwytliwa melodia, ale niezbyt udziwniona (co niektórym przeszkadza w Izraelu), dobry wokal, koleś jest przystojny, nie jest to sztuczne (jak Szwecja) i naprawdę całościowo super, występ jest lekki, nie wymuszony, sprawia frajdę w odbiorze. Kto wie, jakby Czechy wybrały to może wybierzemy się do Pragi wszyscy za rok? :D

polunited

Member
Myślę, że przesłanie piosenki z Izraela jest tak nośne, że chyba nikt jej nie zagrozi, jeżeli nie położy występu.

Też by my pasowało zwycięstwo Czechów. Chętnie odwiedzę Pragę xD
Bałem się, że na żywo mu ta piosenka nie wyjdzie, ale po tym co zobaczyłem na Ukrainie (ten kujonowaty występ), to jestem spokojny.

Top Bottom