Contact us

Napierdalamy po polsku

simonPL

Well-known member
Żeby było jak z Margaret to musiałaby pojechać różowa Szpakówna. :D

Bardzo podoba mi się zaangażowanie fanów w Internecie, pojawiły się nawet nawiązujące do "Zabierz babci dowód" akcje pt. " Zabierz Grażynie komórkę". Cóż, po 21:30 może Janusze pójdą już spać? :D

revallsay

Well-known member
O niebo lepsza Saszan niż Monika Urlik... Jestem mega zła, ona pewnie wygra. Jeżeli tak się niestety stanie, to zmieniam flagę forum na Ukrainę (chyba że zmieni się mój faworyt).

simonPL

Well-known member
Polska będzie też w jury finału MF. Jak to jest - Szwedzi sami sobie dobierają Polaków do jury czy proszą o to TVP i oni kogoś wysyłają?
Kurde, chciałbym żeby Gosia awansowała, bo z nią finał byłby taką namiastką prawdziwej Eurowizji z tymi wszystkimi punktami itd.

Obejrzałem najnowszy recap z dotychczasowych finalistów z różnych krajów i uważam, że jest dużo piosenek, które w ogóle nie zapadają w pamięć (wiem, że może nie powinienem oceniać po fragmentach, ale poza Czechami, Szwajcarią i Hiszpanią - która jest dla mnie obleśna - nie pamiętam niczego*) - tym bardziej mam nadzieję na spoko występ Gromeego i Ifi w KE.

* no, w pamięć zapada jeszcze ta uboga siostra Loreen z jakiegoś tam kraju, przy której za każdym razem się śmieję, jak pokazują jej taniec i skakanie w stylu obecnej Britney Spears, ale trochę bardziej okrągłej. naprawdę, bawi mnie to za każdym razem :p

polunited

Member
Polska będzie też w jury finału MF. Jak to jest - Szwedzi sami sobie dobierają Polaków do jury czy proszą o to TVP i oni kogoś wysyłają?
Kurde, chciałbym żeby Gosia awansowała, bo z nią finał byłby taką namiastką prawdziwej Eurowizji z tymi wszystkimi punktami itd.

Krzyś Björkman zgłasza się do delegacji z rożnych krajów (u nas do Mateusza Grzesińskiego), a Ci pewnie sami sobie składają jury. Przypuszczam, że u nas będą to jacyś pracownicy TVP z działu Rozrywki (czy jakiegoś innego tam, podobnego).

EDIT Podobno Future Folk ma 10 wersji swojej piosenki i jutro zaprezentują całkiem inną wersję niż to, co słyszeliśmy...
Robi się ciekawie

simonPL

Well-known member
^ Aha, ok, w ten sposób.

Izabę Otręboo chyba nas czyta, bo w śniadaniówce spontanicznie zaczęła uśmiechać się do kamery podczas występu.

blue00eyes

Well-known member
^ Aha, ok, w ten sposób.

Izabę Otręboo chyba nas czyta, bo w śniadaniówce spontanicznie zaczęła uśmiechać się do kamery podczas występu.
Też tak pomyslalam :lol: w ogóle tragicznie się ubrała..

Ten podkład jakoś gorzej brzmi. Mam nadzieję że na KE będzie normalnie. Denerwuje mnie też pokazywanie chórków.

simonPL

Well-known member
Margaret na Insta Stories zachęca do głosowania na Isabell Otrębus. Mam tylko nadzieję, że ktoś z Warner Music Sweden poprosił ją po prostu o to, a ona sama nie uważa Izabeli za osobę, która przyciąga charyzmą i wykonaniem na scenie. Cóż za rysa na wizerunku, cios prosto w serduszko, ale i tak jej kibicuję najbardziej dzisiaj w Melodifestivalen!

Widziałem te krótkie fragmenty z Instagrama jakiegoś eurowizyjnego blogera i na plus u Otrębus jest na pewno tło, mówiła że ma przygotowane przez "tego samego pana, który robił do dla Margaret", więc to może tłumaczy to nieszczęsne powiązanie. To znaczy, tyle o ile można ocenić po fragmencie, ale najwidoczniej oni sami coś zrobili, bo reszta to albo lyric videos (Ifi Ude, Mans Zelmerlow) albo jakieś znowu power pointy, ale w sumie może fajnie wyglądać w TV. Szkoda tylko, że artyści nie mieli więcej czasu na próby i nikt nie wpadł na pomysł usunięcia chórzystów ze sceny, jak to często robi sie na głównej Eurowizji. Niech sobie śpiewają gdzieś w ciemni... z drugiej strony na występ a'la Loreen się nie zapowiada, więc może dobrze, że są.

polunited

Member
Produkcja występów zerowa. Nic dziwnego, że wysyłamy same ballady, bo TVP szybkich kawałków nie umie pokazać w TV.

EDIT: Poszło na Gromee i Ifi. Jak Urlik śpiewała zrozumiałem, że drugiej Poliny Gagariny z niej nie będzie ;)

polunited

Member
Prawie drama by była xD
Gdyby Gromee dostał od widzów 10, a Urlik 12, to pojechałby Happy Prince z tym swoim nudziarstwem.

Labra

Member
Dokładnie. Happy Prince piękny ciepły wokal, ale nudnawa piosenka, raczej nie na Eurowizję.

Tylko martwię się o wokal Lukasa, bo miał wyraźnie problem z górnymi dźwiękami. Mam nadzieję, że do maja poćwiczy te góry i będzie lepiej :cool:

polunited

Member
No i nie zapominajmy o Margarecie, która awansowała do finału. Podobno jej serduszko podczas głosowania najdłużej szalało, co oznacza że mogła otrzymać w Andra najwięcej głosów ze wszystkich startujących. Druga przesłanka byłaby taka, że Krzyś dał jej 10 pozycję startową, więc robi się ciekawie. Myślę, że TOP 5 to na luzie będzie.

blue00eyes

Well-known member
Mój ranking po live'ach:
1. Gromee (wokal mnie trochę rozczarował ale jest ok, Lukas miał chyba stres, ale do maja wypracuje, porównajcie Kuszyńską w Rydze a Kuszyńską w Wiedniu ;) )
2. Happy Prince (szczerze, zasłużyli na wysokie miejsce, ale bardzo chciałam żeby nie wygrali)
3. Monika (było mega profesjonalnie, chociaż końcówkę spartaczyła i bez chórków chyba byłoby lepiej)
4. Ifi Ude (tak jak uważałam wcześniej, do połowy ok, potem flaki z olejem)
5. Saszan (poprawne, do polskiego radia ok, na ESC za mało)
6. Marta (dobry wokal, ale piosenka słaba)
7. Maja (mnie to nudziło od połowy)
8. Future Folk (100x lepiej niż poprzednia wersja, ale był chaos)
9. Isabell (trema ją zeżarła, karma wróciła i wszystkie słabości wylazły na wierzch, masakra wczorajszego wieczoru)
10. Pablosson (1pkt od jury i 1pkt od widzów wystarczająco podsumowuje to)

W ogole MARGARET W FINALE iiiiiiiiii xcheer

revallsay

Well-known member
Ja się nie wypowiem. Zbyt dużo emocji.

Napiszę za to o Estonii. Co to ma być? Co w tym tak bardzo zajebistego? Dno dna, mół i wodorosty. Jeżeli to wygra całość, to ja dziękuję. Tego nie da się słuchać.

Top Bottom