No okej, znamy zatem wszystkie piosenki, więc u mnie nic się nie zmieniło - nadal najbardziej chciałbym, żeby wygrało "Light Me Up", przy czym "obawiam się" zwycięstwa "Momentum" (głównie przez jury i fakt, że w przypadku remisu decyduje fakt kogo oni dali wyżej). Lżejszą kandydatką do wygranej jest pani z The Voice oraz Ifi Ude jak zaczaruje scenę i świetnie wykona utwór. Nie wiem, ale jakoś nie traktuję Otrębus jako kogoś kto może być pierwszy w KE, natomiast uważam, że "Sunflower" będzie zaskakująco wysoko. Future Folk mieli potencjał, który chyba totalnie zmarnowali. Reszta stanowi tło i byłoby zaskoczeniem, gdyby ktoś z nich wygrał, ale nigdy nic nie wiadomo.
Paradoksalnie, uważam, że w mniejsze obawy o wejście do finału miałbym, gdybyśmy wybrali "Momentum" (może dlatego, że ta piosenka wpada w ucho bardziej niż np. Kasia Moś czy Monika Kuszyńska) no i pewnie dlatego, że to nie mój faworyt, więc w razie niewejścia nie trafiłoby mnie to jakoś szczególnie
A "Light Me Up" będzie dość eksperymentalnym wyborem z Polski i bardzo bym liczył na sukces, więc tym bardziej bym drżał o wynik ;d
Niemniej jednak całym sercem jestem za innym występem niż "po prostu wyjść i zaśpiewać" - mamy to od 3 lat, dlatego tylko Gromee i Lukas oraz "Love is Stronger" mogą być ciekawsze na scenie. Za tydzień się dowiemy.
BTW, czwarty półfinał eliminacji w Szwecji zapowiada się mega słabo, mam nadzieję że Margaret za tydzień zdobędzie odpowiednią liczbę głosów i awansuje do finału. W promocji na pewno to nie zaszkodzi, a kto wie jak jej pójdzie dalej?
Ludzie zachwyceni są tym Benjaminem, a dla mnie to dramat, nie cierpię tego typu sztucznych chłoptasiów, jak facet od "I Can't Go On" i Sergiej Lazarew, więc mam nadzieję, że wygra tam kto inny, np. Liamoo (jeżeli już ktoś inny ma wygrać niż Gosia
).
Natomiast piosenka z Hiszpani to największe zło wszechświata, a ten występ... #rzygam.
Obejrzałem recap na stronie ESC na YT i nadal najbardziej lubię "Stones".
(A propos zwycięzcy z zeszłego roku to... ja go po prostu nie lubię, nie uważam, że on jest miłą i skromną osobą - też macie takie wrażenie?)