Contact us

Napierdalamy po polsku

blue00eyes

Well-known member
A ta AC to jest "dogrywka"? Tzn znowu tam będzie 6 utworów i z tego wejdą 2 do finału? Trochę bez sensu bo już jest spoiler, że Liamoo i S&V mają większe poparcie..

simonPL

Well-known member
Tak, ale utworów będzie chyba 8, jeżeli są 4 pófinały + dogrywka + finał.

Przyznam, że ułożyło się w sumie bardzo dobrze - piosenka już jest na iTunes, Spotify, YouTube, zbiera dobre recenzje, obecnie to nr 3 w szwedzkim iTunes + notowane jest na Białorusi, w Polsce, Norwegii i Finlandii, więc kto wie jak potoczy się finał? Ciekawe czy radio w Szwecji już to może grać i gra.

Powiem szczerze, że wczorajsze MF emocjonowało mnie tak bardzo jak występ My Słowianie chyba, nie spodziewałem się. :p Chociaż z początku uważałem, że scenę mogli lepiej przygotować to jednak szybko na nowo bujnąłem się w Margaret. :D Jak ją zostawili jako ostatnią do ogłoszenia, kto przechodzi do top5 to się baaardzo stresowałem, tym bardziej że wcześniej już weszły dwie piosenki, które moim zdaniem były słabsze, a facet od gitary też miał wpadający utwór w ucho i to po szwedzku! Na szczęscie się udało i pomyślałem sobie, że już drugi raz jej w ten sposób nie przytrzymają na sam koniec i faktycznie, jak ogłaszali (dość oczywiste) przejście Liamoo do finału przy ostatniej wolnej pozycji to chyba nawet jego konkurentka wiedziała już co nadchodzi. Dobrze, że nie było na jej miejscu Margaret.

Naprawdę to było urocze, jak po występie Margaret się cieszyła i cieszę się razem z nią - chyba plan został wykonany. Nikt już nie powie, że poniosła porażkę, recenzje są bardzo dobre, nawet Pudelek użył słowa "sukces", chociaż dodali, że zajęła 4-te miejsce, a w sumie tego nie wiadomo czy 3 czy 4.

Naprawdę niezły wieczór.

Co ciekawe - zmieniłem zdanie na temat Samira i Victora. Spodobało mi się to i nie dziwię się, że przeszli dalej, chociaż tak jak ludzie piszą, że In My Cabana jest zerżnięte z Havany (poza słowem tytułowym, moim zdaniem, to tam nie ma za wiele podobnego - tylko się rymuje) to Samir i Victor brzmieli jak koleś od I'm Sexy And I Know It. Niemniej jednak... no, nie dziwię się, że ludzie głosowali. Liamoo też był fajny i pewniakiem, więc 3 niezłe występy dalej w grze.

revallsay

Well-known member
Mi jest się trudno wypowiadać o Margaret i w ogóle o innich krajach. Słucham piosenek, oglądałam wczorj Duńczyków, robię topki na youtube. Ale jak dla mnie ten rok to tylko Gromee. Przeżywam go bardziej niż Michała Szpaka. Czy się zgłosił, czy go wybiorą, czy to będzie "Without You", teraz czy "Light Me Up" będzie lepsze, czy wygra naszą selekcje. Trudno mi kogoś innego przeżywac. Może wczoraj gdy właśnie oglądałam DMG to chciałam Rasmussem lub Albina, ale to było tylko pod ujęciem chwili. Sprawdziłam występ Margaret, już się w sumie wyżej wypowiedziałam na ten temat i nie będę się powtarzać. Życzę jej jak najlepiej, ale pewnie nie wygra. Mam nadziję, ze wyjdzie z AC.

Wracając do tematu, którym teraz żyję i przeżywam jak kura okres: ciekawe jak jury przyjmie piosenkę Gromiego. Słyszeliście hit od Urlik? Już widzę jurorów podziw na nią... moga udupić Andrzeja. Duże nadzieje w Lukasie, żeby był dobry na żywo. Piosenka na pewno będzie kozacka, bo Gromee tylko takie ma.

Nic, trzeba jakoś przeżyć do 3 Marca... Jeszcze tylko 3 tygodnie.

simonPL

Well-known member
Prawdę mówiąc wczoraj miałem małe skojarzenie z Tobą właśnie, [MENTION=13024]revallsay[/MENTION] - jak tak niespodziewanie zajarałem się tym szwedzkim półfinałem to pomyślałem sobie, że to jest to porównywalne z Twoją aktualną obsesją. :D

Niestety też pomyślałem, że jury będzie głosowało na Urlik, z tą balladą. Ale zobaczymy! Ja w tej chwili jestem najbardziej za Ifi Ude, ale TYLKO z fajną sceną i pomysłem na wykonanie. Samej piosenki bym nie wysłał. Lyric video jest ciekawe, więc może dziewczyna ma pomysły i ekipę, która pomoże jej to fajnie zaprezentować w preselekcjach, a jeszcze lepiej na ewentualnej Eurowizji... ale że moje typy z KE przeważnie nie przechodzą... :p
Tak, Gromee to druga ciekawa opcja, mam nadzieję, że chłopaki mają dobry utwór i fajne wykonanie. Zwyciężczyni The Voice i Saszan mogą moim zdaniem skończyć jak rok temu dziewczyna od angielskiej wersji piosenki "Piątek" - niby znana z radia, niby popularna, ale jednak nie... poza tym obie chyba mają podobny target, więc może głosy się rozejdą po połowie? :p Jeżeli Michał Szpak nie sfałszuje znowu (:D :D :D) wyników audiotele to tej jego "podopiecznej" nie trakotwałbym jako murowanego kandydata do wygranej. Wszystko zależy od występów. Widzowie zareagują odpowiednio do tego co zobaczą na scenie i co będzie fajne... tak jak z Carmell. Prędzej jurorzy przyjdą z jakimiś gotowymi pomysłami na oceny tak jak rok temu.

Trzeba czekać.

polunited

Member
Ta Urlik mi najbardziej pasuje z tego co już znamy, ale fakt wiele z nią nie zdziałamy.
Na razie chyba Ifi najlepiej wysłać. Jak nie mamy żadnego hitu, to chociaż na oryginalność postawmy.
Czekam niecierpliwe na Gormiego jeszcze.

Zablokowali Cabane w Polsce na Spotify IOTAP

revallsay

Well-known member
Kurwa, ludzi pojebało:

https://www.change.org/p/eurowizja-...w-publicznosci-do-finalu-krajowych-eliminacji

giphy.gif
giphy.gif

simonPL

Well-known member
Jak bym dorzucił jeszcze Cool Me Down. Margaret jest akurat popularna w Szwecji, to może wygra jednak w 2016.

Cabana ma dzisiaj premierę "radiowej wersji" w RMF FM po 20:00. Ciekawe czy będzie coś zmienione, czy po prostu tak nazwali to co jest na Spotify. Tymczasem na Spotify Margaret ma w SE numer 19, a na iTunes #1! :)

simonPL

Well-known member
W RMF FM właśnie poleciała Cabana. Co ciekawe, ocena utworu przez 3 minuty spadła z 5 gwiazdek do 2/5.
Jakieś teorie spiskowe-zazdrośnikowe? Mam jedną. :twisted: :mrgreen:

revallsay

Well-known member
Ja czekam na całe, ale nerwy mam :) to musi być dobre bo jak niecto jesteśmy udupieni.

co ja mam powiedzieć? 8-9 godzin w pracy o względnie normalnych nerwach. Nie w pracy - czuję się nieżywa wewnątrz. Cały czas patrzę na forum to i polskie. Cały czas na facebooku stalking Gromeego (insta jego i Lukasa też), teraz też stalking facebooka Sony.

blue00eyes

Well-known member
co ja mam powiedzieć? 8-9 godzin w pracy o względnie normalnych nerwach. Nie w pracy - czuję się nieżywa wewnątrz. Cały czas patrzę na forum to i polskie. Cały czas na facebooku stalking Gromeego (insta jego i Lukasa też), teraz też stalking facebooka Sony.
Aż tak to nie jest u mnie, wyluzuj :D wszystkie jego piosenki ostatnio przesłuchałam na yt i jeśli ta nowa jest przynajmniej taka sama jak reszta, to jestem spokojna, boję się bardziej samego głosowania w KE, na to sobie oszczędzam nerwy. A coś trzeba jeszcze zostawić na maj :p kurczę boję się że Urlik albo Isabell zakrzyczą Gromeego.

revallsay

Well-known member
Aż tak to nie jest u mnie, wyluzuj :D wszystkie jego piosenki ostatnio przesłuchałam na yt i jeśli ta nowa jest przynajmniej taka sama jak reszta, to jestem spokojna, boję się bardziej samego głosowania w KE, na to sobie oszczędzam nerwy. A coś trzeba jeszcze zostawić na maj :p kurczę boję się że Urlik albo Isabell zakrzyczą Gromeego.

Nie umiem wyluzować:( strasznie źle się z tym psychicznie czuję :( przeżywam to jakbym miała 14 lat, a mam 10+ więcej :(

[MENTION=14424]Genesis[/MENTION] też się wypowiedź ;P

Top Bottom