Re: Pričaj srpski da te ceo svet razume!! (RS)
Апсолутно се слажем да је Михајловић главни кривац за дебакл (мада реално то и није био толики дебакл). Да је имао већа муда и мало више мозга могли смо да се прошетамо кроз ове квалификације. Али је он својим дебилисањем уништио атмосферу у тиму и на крају кад је видео да је враг однео шалу онда се покрио ушима (говедо).
Мислим да је кључна грешка коју су направили и Михајловић и Штимац та што су им се све квалификације сводиле на те две међусобне утакмице, или боље речено на хушкање једних против других. А остале су елиминисали скроз. Е зато смо пукли и једни и други. За Хрвате мислим да је једина шанса да оду на тај Мундијал ако добију Исланд у баражу јер тешко да се шта може променити у приступу играча за мање од месец дана до тих утакмица.
U potpunosti se slazem sa svim osim sa delom gde smo mogli da se prosetamo kroz kvalifikacije. Mozda bi sa nekim boljim trenerom imali vece sanse da izborimo baraz (tj. bi sigurno) ali Belgija je dosta jaca od svih reprezentacija u ovoj nasoj grupi i ne cudi ne njihovo prvo mesto. Oni su zrtvovali par ciklusa ali zato sada imaju paklenu ekipu. Bice tvrd orah za svakoga u Brazilu, to je sigurno.
A sto se Mihajlovica i Stimca, to je sustina. I jedan i drugi su se prihvatili da vode reprezentacije iskljucivo zbog ovog dvomeca izmedju
i
. I jedan i drugi su sirili nacionalizam u vecoj ili u manjoj meri i takodje su promasaji od trenera. Mihajloviceva taktika na utakmici je "ako hoces pobediti ne smes izgubiti". Tako moze bukvalno svako da vodi ekipu. Isto vazi i za Stimca. Strucni stab oko njih je vec strucniji ali njih dvojica, iako imaju dobre igracke karijere, kao treneri su diletanti. Samo diletant moze da da izjavu koju je Mihajlovic dao kad je trazio Krasovu Domacicu u svlacionicu da proslavi pobedu koja se nije ni desila, ili kao Stimac da oni koji sude o njegovom radu na osnovu kvalifikaciju mogu da ga povuku za k.....
Ono sto mene nervira je sto sam svojevremeno i ja hteo Mihajlovica ali ne zbog trenerskih kvaliteta (u koje sam sumnjao jos i pre pocetka) nego zbog toga sto sam mislio da ce njegov temperament malo da razdrma ove primadone, kad ono ispade susta suprotnost toga. Od kad je dosao, skandal za skandalom. I jos, kako vidim, ostace i za sledeci ciklus. A da mi je samo znati cime je zasluzio jos jedan ciklus.........