Contact us

serbian/srpski!

Milos-BC

Well-known member
Re: Pričaj srpski da te ceo svet razume!! (RS)

Ima i toga, ali konkretno sto se tice kosarke i fudbala, tu je veliki broj igraca "umisljeno" i svi misle da su, u najmanju ruku Neymari i Messi-ji. Svako malo se desi da recimo talentovani klinac, kad se prebacuje u seniorski pogon trazi veci ugovor i od onih najstandardnijih igraca u ekipi, pa cak i stalnu minutazu...........i sto je jos gore, roditelji umesto da stanu na loptu, oni jos vise usmeravaju decu da ovako razmisljaju.

A nadalje, igraci su daleko motivisaniji da igraju za reprezentaciju kad igraju u nasoj zemlji. Kosarkasi su bili srebrni onomad u Poljskoj, i svi su ginuli jedan za drugog, ali su isto tako tada gotovo svi igrali u nasim klubovima i imali su minutazu, pa su, tezeci ujedno i za boljim angazmanom u inostranstvu, bili i motivisani da igraju za reprezentaciju.

A sad su gotovo svi zaboli dobre ugovore, greju klupe, i nemaju nikakvu motivaciju. Evo kosarkasi malo malo pa otkazuju Ivkovicu..........oni ovako razmisljaju "cekaj, sto ja sad da se lomim za reprezentaciju i da rizikujem povredu pa da me klub najuri ili mi smanji platu"...........sve posmatraju kroz prizmu para. Ja razumem da svako tezi boljoj plati i uslovima, ali valjda treba i neki obraz da postoji.

I to je uglavnom problem, bar kod ovih vecih kolektivnih sportova. Znaci nacin razmisljanja i uticaj menadzera i/ili roditelja. Mogu oni da se nose sa pritiskom, veruj mi, pogotovo ako se to dobro plati.......e ali ako se igra vise za cast, onda im se bas ne rizikuju povrede.

Luki

Well-known member

a "nechu"? :mrgreen:
machka, plocha i sl

povraća mi se kad to vidim xcry

još mi je najjače kad ista osoba stavi "piŠem", što znači da ima našu tipkovnicu ali se sam prekenjava sa tim ch xfacepalm

$h74 Pr1cH4$H lUd4cH1C3, 0V4k0 p1$hU pR4v3 cUrK3. MWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA WOLJAAAAAAAAAAAAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111111111111 xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

Znaš da sam ja imao tu fazu. :'D Ali iz drugih razloga. :'D

Milos-BC

Well-known member

Hahaha, secam se i slicnog vica :D Tj. maltene istog :lol:

rebus

Member

Can somebody translate this sentence in English, please?
"Ti za mnom"

Milos-BC

Well-known member

Lep ambijent u Uzicu :D

I jos vodimo (a igra ni za k*rac nije), sta ces lepse :lol: :D

Luki

Well-known member

Што не користите ћирилицу? Ја сам прије пар мјесеци узео себи за задатак да научим ал ето нисам, тако да ће остати на листи цилјена. :'D Ово сам си наштемао на њиндоњсу да ми пише, ал једна ствар ме занима... колико често се данас користи ћирилица, видио сам по порталима да има, ал у свакодневном животу немам појма како је. :)

Milos-BC

Well-known member

Свака част на жељи да научиш ћирилицу :D Ако треба било каква помоћ, ту смо! :D

Ја у стварном животу користим углавном писану ћирилицу, изузев ситуација када попуњавам званичне формуларе и слично.......тада се служим штампаном латиницом.

Овде ме мрзи да користим ћирилицу, између осталог, јер је незгодно кад пишеш на ћирилици а пречице за смајлије су све на латиници :lol: Мрзи ме да свако мало мењам тастатуру :D

Luki

Well-known member

Свака част на жељи да научиш ћирилицу :D Ако треба било каква помоћ, ту смо! :D

Ја у стварном животу користим углавном писану ћирилицу, изузев ситуација када попуњавам званичне формуларе и слично.......тада се служим штампаном латиницом.

Овде ме мрзи да користим ћирилицу, између осталог, јер је незгодно кад пишеш на ћирилици а пречице за смајлије су све на латиници :lol: Мрзи ме да свако мало мењам тастатуру :D

Хахахаха хвала. Ово за смајлиће сам и сам скужио док сам писао онај пост. :lol: Скужио сам дио сам међутим треба ми времена да похватам све. :) Е да то ме првенствено занимало, како изгледа писана ћирилица. То си пак никак немрем смислит. :)

SRBIJA

Banned

Што не користите ћирилицу? Ја сам прије пар мјесеци узео себи за задатак да научим ал ето нисам, тако да ће остати на листи цилјена. :'D Ово сам си наштемао на њиндоњсу да ми пише, ал једна ствар ме занима... колико често се данас користи ћирилица, видио сам по порталима да има, ал у свакодневном животу немам појма како је. :)

Ne volim da koristim cirilicu na Internetu iz prakticnih razloga :lol: Zbog smajlija prvenstveno xshrug

U skoli koristim pisamu cirilicu posto sam tako navikao od prvog osnovne. :D Osim naravno na engleskom i latinskom pre :p Dobro ajde i na hemiji realno :lol: :p Inace profesorka istorije smanjuje ocenu ako ne pises cirilicom. :)

Sto se tice medija, uglavnom preovladava latinica. RTS koristi cirilicu , ovi ostali manje vise latinicu. Od novina,, znam da su Sportski i zurnal i Vecernje na cirilici , a ostali manje vise na latinici ( Blic, Press, ALO, Kurir...)

Inace zakon o obrazovanju kaze da se od 4 pismena zadatka iz srpskog godisnje 2 pisu latinicom a dva cirilicom. :D

Posle cu slikati negde pa cu ti pokazati pisanu cirilicu. :)

Milos-BC

Well-known member

Хахахаха хвала. Ово за смајлиће сам и сам скужио док сам писао онај пост. :lol: Скужио сам дио сам међутим треба ми времена да похватам све. :) Е да то ме првенствено занимало, како изгледа писана ћирилица. То си пак никак немрем смислит. :)

И други пут :D Само лагано, треба времена да се сконта све, није баш једноставно ако раније човек нема додира са тим.

Углавном, овде су ћирилица и латиница два равноправна писма, мада се негде форсира ћирилица јер је то као "наше" писмо а латиница нам је наметнута са запада :rolleyes: Али мене то не дотиче, пишем како хоћу и једнако их третирам :D

Показаће ти и Жељко, а ево шта ја нађох -

pismo%20002.jpg

Ово доле је писана латиница а горе је ћирилица :D Писаном латиницом готово никад нисам писао. Док сам ишао у школу, није постојало правило да се рецимо први писмени из српског пише писаном ћирилицом, а други писаном латиницом, срећом, па смо готово сви увек писали писаном ћирилицом :lol:

Luki

Well-known member

Ех супер, хвала! :D Сад бум мало вјежбао па бум јавио напредак. Јел вама чундо кад ја пишем јекавицом и ћирилицом? :'D

SRBIJA

Banned

Ех супер, хвала! :D Сад бум мало вјежбао па бум јавио напредак. Јел вама чундо кад ја пишем јекавицом и ћирилицом? :'D

Kul je :lol: xup

Evo iskopah ovo. xD

8f92546c1e0111e3a0d822000a1f9a12_7.jpg

Top Bottom