Re: Pričaj srpski da te ceo svet razume!! (RS)
Cela kosarkaska javnost sirom Evrope ali i sveta im se smeje zbog ove sramote sa meca protiv Italijana. Stvarno su to fukarski odradili ali iskreno, nije im prvi put, a i ja sam svakako ocekivao. Samo moram reci, to je potez ocajnika. Da su oni tako sigurni u sebe, ne bi njima bilo bitno sa kim igraju a ovako vide i oni sami ono sto se i vidi na njihovim mecevima, a to je da su svakako i dalje prvi favoriti za zlato ali da nisu ni blizu one Spanije koja se sprdala i izivljavala na svima redom.........kakav je to sampion koji kalkulise i bira sebi protivnike?
Vise no ista bi voleo da im danas pokazemo koliko su se zajebali u proceni i da ih eliminisemo kao i pre 3 godine ali, ruku na srce, bice jako tesko i sanse su nam 30% maksimalno. Dosta toga zavisi kako udjemo u utakmicu. Moramo da umrtvimo ritam od starta i da igramo tvrdo, na mali broj poena. Nikako ne sme da se dozvoli da se rastrcimo i upadnemo u njihovu "masinu" jer oni su sa "run and gun" kosarkom na "ti". Treba se bukvalno "tuci" sa njima od starta, jer ce oni to raditi kao i uvek, i na agresiju mora se jednako odgovoriti. Brine me njihova spoljna linija koja je najjaci deo tima kao i odbrana za koju imamo generalno resenja u teoriji, a nadam se da cemo imati i u praksi. Marka Gasola treba brzo izbaciti iz igre i uvesti ga u problem sa licnim greskama..........moramo dakle biti agresivni, tvrdi, i isto tako treba i odbrana da bude brza i agresivna kao protiv Francuske, a na bekovima i plejevima da se igraju preuzimanja kao sto se radilo sa Parkerom u zadnjoj utakmici.
Nek zapnu do kraja, pa sta nam Bog da. Niko im nece zameriti ako ispadnu od Spanije ali samo da daju maksimum i da se ne predaju.