Contact us

Napierdalamy po polsku

lilka

Well-known member
Kurczę, jak to możliwe? :(

simonPL

Well-known member
Moim zdaniem obie piosenki są przeciętne, raczej dla fanów niż dla "nowych" słuchaczy.

Doda próbuje nagrać coś radiowego, poprzedni tekst napisała jej chyba Kasia Popowska, w kółko wałkowana przez radio, ale Dodzie się nie udało zyskać w airplayu i tak zbyt wiele z tą "Riotką", chociaż i tak ugrała więcej niż przy poprzednich utworach. Teraz znowu mamy piosenkę w stylu innych wokalistek, co zauważyła lilka.

To zabawne, że Doda zawsze kopiuje, poprzednia płyta była w stylu Lady Gagi, jakieś kosmiczne stroje, stwory "Bad Girls" etc etc, teraz próbuje być "typową wokalistka z radia", zero własnego stylu. ;d

Piosenkę Edyty przesłuchałem i nic nie zapamiętałem. Zupełnie jak "In The Name of Love" na początku. :D

Next.

lilka

Well-known member
Moim zdaniem obie piosenki są przeciętne, raczej dla fanów niż dla "nowych" słuchaczy.

Doda próbuje nagrać coś radiowego, poprzedni tekst napisała jej chyba Kasia Popowska, w kółko wałkowana przez radio, ale Dodzie się nie udało zyskać w airplayu i tak zbyt wiele z tą "Riotką", chociaż i tak ugrała więcej niż przy poprzednich utworach. Teraz znowu mamy piosenkę w stylu innych wokalistek, co zauważyła lilka.

To zabawne, że Doda zawsze kopiuje, poprzednia płyta była w stylu Lady Gagi, jakieś kosmiczne stroje, stwory "Bad Girls" etc etc, teraz próbuje być "typową wokalistka z radia", zero własnego stylu. ;d

Piosenkę Edyty przesłuchałem i nic nie zapamiętałem. Zupełnie jak "In The Name of Love" na początku. :D

Next.

Hej, nikt nie mówił, że to ten słynny prawie eurowizyjny singiel. ;)
W ocenie obu utworów starałam się być obiektywna, choć nie darzę Dody sympatią. Nie wiem na ile ten obiektywizm mi wyszedł, a na ile nie, ale zakładając teoretycznie, że ktoś by mnie zmusił do wyboru pomiędzy "Nie pytaj mnie" a "Oczyszczeniem", to z (nomen omen ;) ) czystym sumieniem wybieram "Oczyszczenie". Moim zdaniem Edyta ma obecnie po prostu ciekawy muzyczny styl, który jednak trochę odbiega od naszej "średniej radiowej" i jest w nim konsekwentna.

polunited

Member
Obie piosenki przesłuchałem i są średnie. Zaczynam powątpiewać, czy ta piosenka Edyty na ESC byłaby rzeczywiście fajna, skoro przeciętne są wybierane na single. Niech TVP weźmie kogoś z The Voice i kupi piosenkę od Kempe lub G:sona.

blue00eyes

Well-known member
Zgadzam się, że Edyta dużo się zmieniła i tworzy coś nowego, a Doda tylko powiela sprawdzone schematy. Ona bez Virgin nic nie znaczy, to jest jakiś fenomen, że nic nie robi, nie idzie do przodu, a mimo to pełno jej w mediach. Ja jej kibicuję, bo lubiłam tą "starą" Dodę z Virgin, ale ona nic dobrego sama nie zrobi. Jej trzeba dać hit do odśpiewania, niech kupi coś od Szwedów i niech podszlifuje angielski.

lilka

Well-known member
Zgadzam się, że Edyta dużo się zmieniła i tworzy coś nowego, a Doda tylko powiela sprawdzone schematy. Ona bez Virgin nic nie znaczy, to jest jakiś fenomen, że nic nie robi, nie idzie do przodu, a mimo to pełno jej w mediach. Ja jej kibicuję, bo lubiłam tą "starą" Dodę z Virgin, ale ona nic dobrego sama nie zrobi. Jej trzeba dać hit do odśpiewania, niech kupi coś od Szwedów i niech podszlifuje angielski.

Otóż to... I jeszcze niech pozbędzie się swoich bazarowych stylizacji.

Obie piosenki przesłuchałem i są średnie. Zaczynam powątpiewać, czy ta piosenka Edyty na ESC byłaby rzeczywiście fajna, skoro przeciętne są wybierane na single. Niech TVP weźmie kogoś z The Voice i kupi piosenkę od Kempe lub G:sona.

Edyta pisała i mówiła o prawie eurowizyjnej piosence, że "odstaje od koncepcji nowej płyty". Ale oczywiście różnie można to interpretować. Jestem ciekawa, czy faktycznie umieści ten kawałek na płycie jako bonus, czy zapomni o nim.

blue00eyes

Well-known member
Nawet sukienkę, którą zobaczymy w nowym teledysku, miała już na sobie Jennifer Lopez i to w zeszłym roku :lol:

lilka

Well-known member
No nareszcie w UMP się pozbierali i dodali oficjalne audio "Oczyszczenia"

lilka

Well-known member
No powiedzmy, że w podobnym stylu, to prawda. Ale mi się bardzo podoba, chyba bardziej od "Glow on". ;)

revallsay

Well-known member
Ani jedna ani druga piosenka mi się nie podoba. Piosenki Edyty lepiej się słucha, ale i tak dupy nie urywa. Piosnka Dody w ogóle mi się nie podoba. Żadnej nie chcialabym na Eurowizji.

lilka

Well-known member
Ale w życiu! Ja w żadnym razie nie chciałabym "Oczyszczenia" na Eurowizji, tak samo jak nie chciałabym "Glow on"! Potrafię być obiektywna. ;) Ja oczywiście rozważałam obie piosenki, i Dody, i Edyty pod kątem piosenek wyłącznie do słuchania. Nie możemy teraz się rzucać na artystów i analizować piosenek wydanych przed wrześniem pod kontem Eurowizji, bo zwariujemy wszyscy. :lol: Już nawet nie mówiąc o tym, że to po prostu bezcelowe.

revallsay

Well-known member
W sumie jak siedziałam w pracy, to w radio grali nową piosenkę Dody ze dwa razy i nawet się przyjemnie słuchało.

simonPL

Well-known member
Widziałem to w telewizji i od razu pomyślałem, że raczej można ją skreślić z listy. :p

Verjamem

Well-known member
Do Karlshamn ją wysłali, ale tam byle co się sprzeda. Na Eurowizję wybiorą chyba jednak kogoś lepszego ;)

Top Bottom