Contact us

Napierdalamy po polsku

blue00eyes

Well-known member
Przynajmniej co niektórzy się nauczyli jak wymawiać słowo włączać :)

Szanowni Państwo,
Wobec tych samych, kłamliwych informacji rozpowszechnianych po raz kolejny przez Panią M.Sablewską w kilkuletnich odstępach czasu - zdecydowałam o przekazaniu sprawy moim Pełnomocnikom Prawnym.
Pozdrawiam Serdecznie.
Edyta Górniak

[MENTION=6159]lilka[/MENTION], o co chodzi? :eek:

lilka

Well-known member
Chodzi o to, że Sablewska oskarżała Edytę, że jej nie płaciła. Spokojnie, akurat w tym nie chodzi o ESC. ;)
[MENTION=13024]revallsay[/MENTION], [MENTION=12192]Verjamem[/MENTION], [MENTION=13224]blue00eyes[/MENTION], [MENTION=14221]polunited[/MENTION] Z facebooka TVP1:

W związku z pytaniami Widzów uprzejmie informuję, że:

Telewizja Polska przedstawi piosenkę, która w tym roku zostanie zaprezentowana podczas 60. Konkursu Piosenki Eurowizji - Wiedeń 2015, w swoim flagowym programie "Świat się kręci" w dniu 9 marca. Gośćmi Agaty Młynarskiej, prowadzącej program, będą reprezentanci Eurowizji z lat ubiegłych, tegoroczna gwiazda oraz muzyczni eksperci.

lilka

Well-known member
Pewnie tak, albo wystąpi w związku z tym przeglądem twórczości Marka Jackowskiego albo jest inna możliwość - po prostu przyjdzie coś zaśpiewać.

Verjamem

Well-known member
Mam nadzieję, że Polacy mieszkający w Australii się zmobilizują i załapiemy się na jakieś punkty :lol:

lilka

Well-known member
Nas tam jest mało. Ale nawet gdybyśmy tam byli większością, to mnie to nie obchodzi. To jest po prostu oszustwo. Teraz zapewne wygrają, bo przecież to jest takie WOOOOOOOOOOW że Australia bierze udział... Mam nadzieję, że ludzie nie będą na nich wysyłac smsów, a jury w formie protestu będą ich ustawiać na szarym końcu.

blue00eyes

Well-known member
Nas tam jest mało. Ale nawet gdybyśmy tam byli większością, to mnie to nie obchodzi. To jest po prostu oszustwo. Teraz zapewne wygrają, bo przecież to jest takie WOOOOOOOOOOW że Australia bierze udział... Mam nadzieję, że ludzie nie będą na nich wysyłac smsów, a jury w formie protestu będą ich ustawiać na szarym końcu.
Najgorsze jest to, że niektórzy fani Eurowizji to popierają. Fajnie było zobaczyć Australię na scenie w Kopenhadze podczas ceremonii, ale ich udział jako uczestnik rywalizacji to już przesada. Oni zostaną w konkursie.
Zaczyna się ekspansja Eurowizji na pozostałe kontynenty i to jest początek końca. Najpierw rezygnacja z orkiestry, potem zmiana language rule, zmiany w systemie głosowania, teraz Australia, zaraz Katar, USA i Arabia Saudyjska dołączą. To już nie jest fajne i baardzo mnie to zraziło do konkursu. Wszystkie bogate kraje wejdą z buciorami do konkursu i zrujnują go.
Już ten Conchita mi się nie podobał, a teraz ta Australia. Denerwuje mnie ta austriacka telewizja.

lilka

Well-known member
Szczerze to ja bym wyrzuciła nawet kraje biorące regularnie udział, ale geograficznie leżące w Azji i dla mnie najlepsza byłaby EUROwizja z prawdziwego zdarzenia, EUROPEJSKA.

blue00eyes

Well-known member
Szczerze to ja bym wyrzuciła nawet kraje biorące regularnie udział, ale geograficznie leżące w Azji i dla mnie najlepsza byłaby EUROwizja z prawdziwego zdarzenia, EUROPEJSKA.
Masz na myśli Azerbejdżan, Gruzję, Cypr, Izrael? Te kraje jeszcze ujdą, one są bardzo blisko Europy i wydaje mi się, że się przyjęły. Ani kulturowo ani muzycznie specjalnie nie odstają. Ale kurczę Australia? :cry:

lilka

Well-known member
Mam na myśli Azerbejdżan, Gruzję, Armenię, Izrael (i Rosję :mrgreen:). Cypr bym zostawiła bo to jak Grecja. Australia jest dla mnie natomiast absolutnie nie do przyjęcia.

Verjamem

Well-known member
Heh, kto by jeszcze kilka lat temu pomyślał, że Australia na serio weźmie kiedyś udział w Eurowizji?

Nie podoba mi się ten pomysł, bo o ile rok temu w Kopenhadze wyszło to naprawdę fajnie, to teraz nieco przesadzili. Ale z drugiej strony, co na to poradzę? Liczę chociaż na to, że w związku z negatywnymi komentarzami teraz, EBU nie zaprosi ich do udziału w 2016/odmówi im go.

blue00eyes

Well-known member
Szczerze mam gdzieś jego polityczne przekonania. To nie forum o polityce. Australia wygra konkurs w Wiedniu. Aż przykro będzie oglądać.

Top Bottom