Contact us

EX-YU topic (zajednička tema)

SRBIJA

Banned
Sta je bre ovo? :? Da se nijedna Balkanska drzava nije kvalifikovala. Ja stvarno ne mogu da verujem. Tri drzave koje su po meni imale najgore nastup veceras ( :be: :lt: :ie: ) su usle u finale. :? Stvarno mi nije jasno sta se ovde desilo. 'Ajde bar da su umesto njih usli Austrija ili Kipar , nekako bih podneo jer su obe zaista sjajne pesme. Ali ovako , da izgubimo od Litvanije i Belgije, ovo mi je nesto neverovatno. :oops:

SRBIJA

Banned
Ja i dalje mislim da je ovo neka sala i da ce uskoro izaci pravi rezultati. :lol: Jeste mi zao zbog srpske pesme, ali da je bar usla jedna balkanska drzava lakse bih podneo. Kako je moguce, stvarno su Hrvatska i Slovenija imali sjajan nastup, mi takodje. Crna Gora isto, vrlo orginalno i Nina je super otpevala.

LakZaNokte

Well-known member
najjače mi je to kaj sam taman prije rezultata mislila kak je litva zgodna pjesmica al da bu bili zadnji xrofl2 xrofl2

SRBIJA

Banned
Ja sam skapirao da zapravo samo 6 zemalja nece uci u finale, i mislim u sebi da su to verovatno :ie: :be: :lt: :me: :cy: i :sl: I onda krece proglasenje finalista i samo jedna za drugom :lt: pa :ie: a zatim i :be:. Ja u fazonu WTF :lol:

vatroslav_cro

Active member
Croatia/ Kroatien/ Croatie/ Croacia/ Croazia/ Hrva
Najgore mi je od svega što sam sad vidio članak "Jutranjeg lista" o klapi, našem nastupu (naslov je "Odustanimo od Eurosonga) neki Aleksandar Dragaš piše, e tip nije normalan, pa sere neviđeno! Pa komentari ispod članka:( Koja malograđanština...užas. Danas svatko može serendati gdje stigne i nazivat se novinarom! Fuj

Luki

Well-known member
182798_131377230392862_931712379_n.jpg

HUHUHU, baš me nasmijalo. :D

vatroslav_cro

Active member
Ako budem večeras gledao, to je samo MOŽDA.....nek prođu San Marino, Makedonija, Izrael, Švicarska, Norveška......za ostalae me nije briga.
I mislim da bi možda bilo dobro da mi malo pauziramo od Euro(cirkus)songa...ili bar promijenimo ekipu HRT-a koja organizira naš izbor i tako to.....ali čak ovo prvo ne bi bilo loše!
Kao i Poljaci, Slovaci, Portugalci, Bosanci itd....
No dobro...

SRBIJA

Banned
Stvarno sramota, ili su rezultati namesteni ili je nesto drugo u pitanju, ali u svakom slucaju nikad goru Evroviziju nisam video. Uradili su sve sto su mogli da se otarase balkanskih zemalja i proguraju zapadne zemlje. Sve mogu da shvatim ali da onaj Belgijanac koji em sto ne zna da izgovara reci, em sto ne zna da peva a pritom mu je i pesma bezveze prodje umesto Moje 3 ili Klape. Sramota

Haustor

Active member
Ja sam pomalo iznenađen kako su mnogu ljudi oduševljeni i sretni da se nijedna država sa Balkana nije plasirala u finale.
I svi uvijek seru o block voting a ja već sada mogu predviditi kako će svaka država u zapadnoj Europi glasati.

Kako sad stvari stoje mislim da bi najbolje bilo da se BiH ne vrati na Euroviziju jer u zadnjih par godina su nam glasovi padali pa smo prošle godine dobili 1 bod od Slovačke a sve ostalo od komšija.

Evo linka za mapu država koje su ušle u finale:
ESC Nation in Malmö: The map of the final

aletem

Well-known member
Ma svi su idioti, a najvise ova stvar sad u Svedskoj! Pa sad i redosled. Sve sta je onaj konj Bjorkman trazio, sve je to dobio. :mrgreen: Bilo bi sad super da bi ili Ukraijina ili Azerbejdzan pobedi i da ga zajebe. Ali nece se to dogoditi, jer Danska dobija glas zirija. Volim "Only teardrops", ali ne volim sve ovo sto se dogodilo (ne govorim bas o rezultatima, nego ono opsto) ovih nekoliko dana. Hteo sam da napisem nesto vise, ali necu. :) Bolje sto sam napisao nesto ovde, nego li u onaj topic - conspiracy. :lol: Jer tamo Svedjani ne razume da onaj konj Bjorkman postepeno unistava eurosong! Toliko! :lol: :oops:

kopachka

Well-known member
Meni je Danska i dalje glavni favorit, ali dozvoljavam da im Njemačka pokvari planove :D

vatroslav_cro

Active member
Valentina i Vola nisu prošli..... pa daj nemojte me.....:(
Izrael?
Švicarska...možda najbolja izvedba (onaj dedek je zakon hehe)

s druge strane vampir sa "Queen of the night" u muškoj izvedbi ušao na velika vrata (Rumunjska).....ono...halo?
pa Armenija (reklama za Lonely planet valjda, ne, ne znam???)....

jedino mi je drago za Island (nenametljiva pjesma, na islandskom).....
i za Norvešku......hajd, ok...donekle...

ali sve skup....lakrdija na treću!

SRBIJA

Banned
Ne bih voleo da Danska pobedi jer su u zadnjih 7 godina 3 Eurosonga bila u Skandinaviji, ovo bi bio 4. Sto je mnogo , mnogo je. Inace pesma kao pesma mi je dobra, mada brzo dosadi. Secam se da mi je u Decembru bila vrh, sad vec smara.

Inace, rezultate na stranu, ova evrovizija je bezveze. Nekako je sve skromno, kao da su gledali kako da ustede vise. Atmosfera je kao na nekom koncertu, nema one otmene klasicne evrovizijske atmosfere. Scena je mala, ono sa onom Svedjankom, nazovi komicarkom mi je malo pateticno. Kad saopstavaju finaliste, ide veoma brzo , nije trajalo ni 5 minuta. Bezveze stvarno.

Scooby

Well-known member
Ja bih bio presretan da pobedi Azerbejdžan jer malo je reći da ih ovi sa zapada ne podnose. Iskreno im želim da pojedu kašu koju su zakuvali (i da se zadave sa njom).

Ubedljivo najgori ESC u istoriji što se mene tiče. Nadam se da će se sve balkanske zemlje ujediniti pa glasati za Grčku pa da im bar malo poremetimo planove

SRBIJA

Banned
Ja bih bio presretan da pobedi Azerbejdžan jer malo je reći da ih ovi sa zapada ne podnose. Iskreno im želim da pojedu kašu koju su zakuvali (i da se zadave sa njom).

Ubedljivo najgori ESC u istoriji što se mene tiče. Nadam se da će se sve balkanske zemlje ujediniti pa glasati za Grčku pa da im bar malo poremetimo planove

Takodje

SRBIJA

Banned
Stvarno je sve izgubilo smisao, ''ubili'' su svakoga ko je pokusao da bude orginalan i drugaciji. Sad svi treba da uzmemo neku svedsku pesmu na engleskom,dovedemo dve ribe ili dva lika koji ce da se malo poljube ili nesto vise eventualno ; u suprotnom finala videti necemo. Ne daj Boze da ti pesma bude na maternjem jeziku ili da uneses neke tradicionalne elemente :? A vrhunac mi je slogan - We are one , podrzavamo razlicitosti. Kao rezultat ovoga , u buducnosti cemo imati dosadne evrovizije, gomilu tralala pesama na engleskom, jer niko vise nece imati hrabrosti/razuma da posalje nesto drugacije.

Hele.

Well-known member
Toliko me razočarao ovaj eurosong u Švedskoj da to ne mogu opisati...Prvo skoro pa su bolje organizirali svaki svoj nacionalni izbor u posljednjih 10 godina nego ovu euroviziju. Onda, koja je poanta žirija?? Oni su tu da bi spasili kvalitetne pjesme poput Izraela a ne da se npr. Finska kvalificira na uštrb onakve pjesme (ah, u Skandinaviji smo, zaboravih, oprostite)! Slažem se apsolutno za slogan...mislim pošaljite različite pop dance pjesmuljke na engleskom! Toliko su se ove zapadne pjesme bunile s dolaskom istočnih a u suštini toliko dominiraju da je ne moguće nešto napravit od njih. Isto mi smeta što male zemlje ne mogu, ali baš ne mogu da imaju potencijalnu pobjedničku pjesmu išta napravit! Zar i žiri ne bi trebao malo njih zaštititi???? Da, bitno je da se finale gleda u zemljama s nekoliko milijuna stanovnika a ne u San Marinu. Na kraju on je tu da Italija dobije sigurnu 12-icu! E pa nadam se da će dogodine odstupiti i Italija, i San Marino i Cipar i Grčka i cijela regija i da će se ostati sve na zapadu i ex-SSSR-u! Pa nek se oni natječu za rezultate! Ionako svi ostali moraju poslati svog Joksimovića ili Kaliopi (ili tako jakog izvođača) ako hoće dobar rezulat a u ostalim godinama se nadati da će imati podršku susjeda i žirija i skupit ostale mrvice i tako proć u finale ako pošalju nešto kvalitetno.

apasionata

Veteran
Meni su rezultati oba PF-a KATASTROFA! Na stranu ostavljam :nl: koja je stvarno zaslužila da prođe. Jednostavno ne mogu da verujem da nema nijedne bivše SFRJ republike u finalu. Jedva pređoh preko ispada :rs: i :me: 14, a sinoć još :sm:. xcry Stvarno se slažem sa nekim što napisa ovde da je tim malim zemljama potrebna pesma tipa Fairytale ili Euphoria samo da bi prošli u finale! IMO 3/4 ovogodišnjeg ESC je za mene propast sad samo još treba da pobedi smoriša iz :az: (zbog svog patetičnog nastupa) ili :it: (pesma mi je super ali jednostavno ne bih voleo da pobedi). Idemo :dk:, :de: i :no:! xheart

Top Bottom