SRBIJA
Banned
Toliko me razočarao ovaj eurosong u Švedskoj da to ne mogu opisati...Prvo skoro pa su bolje organizirali svaki svoj nacionalni izbor u posljednjih 10 godina nego ovu euroviziju. Onda, koja je poanta žirija?? Oni su tu da bi spasili kvalitetne pjesme poput Izraela a ne da se npr. Finska kvalificira na uštrb onakve pjesme (ah, u Skandinaviji smo, zaboravih, oprostite)! Slažem se apsolutno za slogan...mislim pošaljite različite pop dance pjesmuljke na engleskom! Toliko su se ove zapadne pjesme bunile s dolaskom istočnih a u suštini toliko dominiraju da je ne moguće nešto napravit od njih. Isto mi smeta što male zemlje ne mogu, ali baš ne mogu da imaju potencijalnu pobjedničku pjesmu išta napravit! Zar i žiri ne bi trebao malo njih zaštititi???? Da, bitno je da se finale gleda u zemljama s nekoliko milijuna stanovnika a ne u San Marinu. Na kraju on je tu da Italija dobije sigurnu 12-icu! E pa nadam se da će dogodine odstupiti i Italija, i San Marino i Cipar i Grčka i cijela regija i da će se ostati sve na zapadu i ex-SSSR-u! Pa nek se oni natječu za rezultate! Ionako svi ostali moraju poslati svog Joksimovića ako hoće dobar rezulat a u ostalim godinama se nadati da će imati podršku susjeda i žirija i skupit ostale mrvice i tako proć u finale ako pošalju nešto kvalitetno.
U potpunosti se slazem, da sam na mestu zemalja tipa ... jednostavno bih napustio takmicenje jer vise ne vredi pokusavati. I onda jos neko dodje i zvizdi Balkancima kad medjusobno razdele poene, a kad to rade Skandinavci onda je u redu.