lilka
Well-known member
Εννοώ ότι δεν υπάρχει τόση ανησυχία, ότι εγώ προσωπικά και να έμεινα χωρίς θέρμανση για κάποιο διάστημα, δεν θα με πείραξε καθόλου. Εχω συνηθίσει το ψοφόκρυο άλλωστε και σ'αυτό το θέμα η Ελλάδα για μένα είναι σαν σάουνα. Τα τελευταία χρόνια μπορεί να έχει αυξηθεί γενικά η μέση θερμοκρασία στην Πολωνία, αλλά έρχονται που και πού περίοδοι όταν πέφτει μέχρι και -15. Από τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια αλλά και από όταν ήμουν 20-κάτι θυμάμαι και χαμηλότερες θερμοκρασίες με χιόνια μέχρι τα γόνατα. Για να πω την αλήθεια, όσο κι αν λατρεύω την Ελλάδα, πολλές φορές πεθαίνω με τους 40 βαθμους τα καλοκαίρια. Απορώ για παράδειγμα πως κυκλοφορούν οι Ελληνίδες φουλ βαμμένες αυτους τους μήνες.Μια χαρά το σκέφτεσαι. Όταν θες να πας τόσο πολύ σε μια χώρα (που δεν είναι δικιά σου) θα βρεις τρόπο να είσαι καλά και χαρούμενη.
Απλά το κόστος θέρμανσης δεν θα είναι χαμηλό. Ειδικά φέτος. Μπορεί γενικά η Ελλάδα να είναι ζεστή χώρα αλλά οι χειμώνες είναι κρύοι. Ειδικά στα βόρεια. Έχουμε πάρα πολλή υγρασία οπότε το κρύο τρυπάει κόκαλα που λέμε.
Οσο για τον τρόπο που πρέπει κανείς να βρει για να είναι καλά, γνωρίζω έναν Πολωνό ο οποίος μετανάστευσε στην Αθήνα επειδή βρήκε εκεί πολύ καλή δουλειά σε μια εταιρεία πληροφορικής, γνώρισε και παντρεύτηκε Ελληνίδα και μόλις γεννήθηκε ο μικρός τους γιος.
Η δουλειά και η ωραία ζωή υπάρχουν παντού, μόνο που σε κάποια μέρη πρέπει να ψάξεις περισσότερο.