Contact us

serbian/srpski!

SRBIJA

Banned
Evo otvaram temu i za prelepi srpski jezik. xcheer

Dobro dosli!

Evo nekoliko tema da zapocnemo razgovor, sutra ujutru pocinju plivacka takmicenja na SP u vodenim sportovima. xcheer Videcemo da li cemo nesto osvojiti. Ja u svakom slucaju obozavam to da gledam :D

Danas u mom gradu gostuju SARS, YU Grupa i jos mnostvo bendova (uglavnom lokalnih ), mozda svratim ako mi bude dosadno u gradu. :)

apasionata

Veteran
Re: Pričaj srpski da te ceo svet razume!! (RS)

Пишите на ћирилици обавезно! :D Коначно да и ми имамо нашу тему, а не да делимо ону Екс-Ју. xcheer

SRBIJA

Banned

Шта знам, мени није проблем да пишем на ћирилици мада верујем да ћу често по навици писати латиницом :) . Вероватно и из разлога што је тешко постављати смајлије , а и мало ме нервира ова тастатура. Што се тиче школе, ту апсолутно на сваком предмету користим ћирилицу, осим енглеског, јер сам тако навикнут још од првог разреда, али ми је на Интернету генерално лакше да користим латиницу. Иначе према закону, у средњим школама, од укупно четири писмена задатка у години, 2 се пишу латиницом, 2 ћирилицом. :)

Milos-BC

Well-known member

Хаха, одличан је назив теме :lol::lol: :D

Ја на нашим форумима на нету никад не користим ћирилицу, управо из разлога које је Жељко навео. Ем ми је непрактично због смајлија, ем сам навикао и лакше ми је да пишем латиницом.

У писаној комуникацији ван интернета, ипак, углавном пишем писаном ћирилицом, изузев кад попуњавам формуларе или нека званична документа. Ту користим штампану латиницу.

А што се тиче писмених задатака из српског, кад сам ја ишао у основну и средњу могли смо увек да бирамо писмо на којем ћемо писати свој рад. Могуће је да је сад то измењено.

Milos-BC

Well-known member

Ne cudi me to uopste, jer pisana latinica se dosta malo koristi (sem kad pises recimo sastav iz engleskoh u skoli), i onda ljudi tako vremenom zaborave da pisu pisanu latinicu :lol: Verovatno bih i ja bojkotovao da su me terali, iako je naravno nisam zaboravio :lol:

Slazem se sa tom profesorkom, jer i ja mislim isto. Cesto se nekako to malo iskrivljuje pa ispadne kao samo je cirilica nase izvorno pismo, a ovo nam je "nametnuto" sa zapada ali to je meni stvarno glupost najobicnija. Neka pise ko kako hoce sto se mene tice. Ko voli latinicu neka pise latinicom, ko voli cirilicu nek pise cirilicom. Ja se eto u pisanoj komunikaciji, izuzev zvanicnih dokumenata, uplatnica itd....sluzim iskljucivo pisanom cirilicom, a ovde latinicom :D

Meni je na fejsu najgore kad vidim one statuse tipa "m@w@ sw@tk@ t!igwic@" i slicno........... :lol: :lol: :lol:

Znaciiii....osip dobijem kad to vidim :lol: Kakav je to kretenizam.....

apasionata

Veteran

Macxice mawa wolim te pun0

Milos-BC

Well-known member

Medju mojim jos uvek ima ko to koristi :lol: Nema ih mnogo, ali ih ima.

Pitam se sta li bi Wuk $tef@n0v!ch K@r@dz!ch rekao na sve to ? xrofl3

vatroslav_cro

Active member
Croatia/ Kroatien/ Croatie/ Croacia/ Croazia/ Hrva

E sad bi još trebalo da se otvori tema i za slovenački i makedonski jezik i onda svi da odlepimo;):p :)

LakZaNokte

Well-known member

a "nechu"? :mrgreen:
machka, plocha i sl

povraća mi se kad to vidim xcry

još mi je najjače kad ista osoba stavi "piŠem", što znači da ima našu tipkovnicu ali se sam prekenjava sa tim ch xfacepalm

Milos-BC

Well-known member

a "nechu"? :mrgreen:
machka, plocha i sl

povraća mi se kad to vidim xcry

još mi je najjače kad ista osoba stavi "piŠem", što znači da ima našu tipkovnicu ali se sam prekenjava sa tim ch xfacepalm

Jao, a tek to :lol: :lol: :lol:

Ne kapiram uopste koja je fora sa tim, i na osnovu cega oni misle da su "IN" ako tako pisu xcrazy

Ja sad kad me neko pita nesto tipa "shta zhelish?" Ja samo kazem: "Zelim prvo recnik i prevod za ovo pitanje, a onda mozemo ostalo......" :mrgreen:

A jos sta me nervira je sto ima i nekih ljudi koji stavljaju statuse tipa "otisao sam da jedem", "trenutno gledam TV", "sad cu na spavanje", i meni licno vrh vrhova, status od pre jedno par dana, covek ladno napisao "aaaaaaaa, citanje fejsa sa WC solje, PRICELESS" xroflxroflxrofl

Taman nekad pomislim da vise nista ne moze da me iznenadi, ali ne lezi vraze........ :D

Milos-BC

Well-known member

Prvaci Jevrope sineeee xcheer xcheer xcheer

999410_593145537375628_1427297917_n.png

Da mi je neko rekao da cu da dozivim da mi u fudbalu budemo prvaci Evrope, rekao bi mu da je lud :mrgreen: Ovo je pravi shock, totalno neocekivano bar za mene iako sam znao da imamo nekoliko pojedinaca koji i kvalitetom i fizikalijama odskacu od svojih vrsnjaka (Mitrovic, Djurdjevic, Pavlovski, pa i golman Rajkovic) ali ovako da ce da se zavrsi, to nisam ni u ludilu sanjao.

Ali zato je i sladje sada xcheer

Ovde je ludnica, treste petarde samo tako :lol:

Tacno bi sad raspustio kompletan A tim zajedno sa Mihajlovicem i prekomandovao ove momke u njega. Losiji od onih luzera ne mogu da budu nikako.

SRBIJA

Banned

Prvaci Jevrope sineeee xcheer xcheer xcheer

999410_593145537375628_1427297917_n.png

Da mi je neko rekao da cu da dozivim da mi u fudbalu budemo prvaci Evrope, rekao bi mu da je lud :mrgreen: Ovo je pravi shock, totalno neocekivano bar za mene iako sam znao da imamo nekoliko pojedinaca koji i kvalitetom i fizikalijama odskacu od svojih vrsnjaka (Mitrovic, Djurdjevic, Pavlovski, pa i golman Rajkovic) ali ovako da ce da se zavrsi, to nisam ni u ludilu sanjao.

Ali zato je i sladje sada xcheer

Ovde je ludnica, treste petarde samo tako :lol:

Tacno bi sad raspustio kompletan A tim zajedno sa Mihajlovicem i prekomandovao ove momke u njega. Losiji od onih luzera ne mogu da budu nikako.

xcheersxcheersxwooxwooxwooxheyaxheyax12s :D

Milos-BC

Well-known member

Hvala puno :D

Ali ovo stvarno bas niko nije ocekivao. Ja sam bio sretan i sa prolaskom grupe, a mi na kraju stigli da izbacimo Portugaliju i sad Francusku. Na kraju smo zavrsili turnir bez poraza.

To mi stvarno nestvarno deluje i sad, posto sam u fudbalu navikao samo na blamaze i razocarenja. Ali tacno se vidi sta znaci kad postoji trening, sistem i hemija u ekipi, pored naravno kvaliteta.

Ovo nam se cesto desavalo i u kosarci, da izdominiramo u mladjim kategorijama, a onda kad ti isti igraci dodju do seniorske konkurencije, oni se izgube...........tu posle menadzeri igraju svoju ulogu, malo roditelji i onda se igraci iskvare.

Ali sta je tu je, ovo definitvno se ne desava svaki put, pogotovo nama ne u fudbalu :lol:

Milos-BC

Well-known member

^^ Slazem se.

Hrvatska je za nas, u seniorskoj konkurenciji, sto se fudbala tice i dalje pojam. Sto jes' jes' .

Zapravo, u seniorskoj su za nas sve ex-yu zemlje postale pojam :( :lol:

vatroslav_cro

Active member
Croatia/ Kroatien/ Croatie/ Croacia/ Croazia/ Hrva

Ma dobro dečki, nisam mislio baš to nego nešto drugo ali nije važno.....sad feštajte samo! Laku noć:)!

SRBIJA

Banned

Ovo nam se cesto desavalo i u kosarci, da izdominiramo u mladjim kategorijama, a onda kad ti isti igraci dodju do seniorske konkurencije, oni se izgube...........tu posle menadzeri igraju svoju ulogu, malo roditelji i onda se igraci iskvare.

Mislim da je stvar u tome sto se od njih previse ocekuje i da ne uspeju da se izbore sa tim prevelikim pritiskom. Doduse to najvise dolazi do izrazaja u individualnim sportovima ipak (tenis je idealan primer) , ali ima toga i u ekipnim. Jos ako se desi da je igrac ili igracica fizicki atraktivan/atraktivna tu odma' lepe i sponzori i medijska paznja, svi od njih previse ocekuju i to cesto zna da pokvari sve. Tanka je linija izmedju izmedju uspeha i neuspeha :) Nadam se da to ovde nece biti slucaj, ali da budem iskren, ne bi me zacudilo.

:at: :ch: :de: :se: :no: :es: :gr: :it: :fr: :nl: :uk: :cz:

Top Bottom