Contact us

Napierdalamy po polsku

Rteger

Member
Zajrzałem w głąb swojej duszy i w razie Dody chyba udział Polski na ESC przejdzie obok mnie. Na tyle jej nienawidzę, że nie będę potrafił jej kibicować. Coś jak ze znienawidzonym polskim klubem grającym w Europie, niby reprezentuje nasz kraj, ale niechęć jest za silna.

simonPL

Well-known member
Naprawdę są szanse, że TVP mogło odmówić Edycie Górniak na rzecz Dody? Nie słyszałem całej wersji "Not Over You", ale niestety brzmi gorzej niż polska i nie sądziłem, że to powiem, ale już chyba lepiej, żeby nie śpiewała tam nie po angielsku. Trailer, który jest wrzucony u góry to fanmade, ale najprawdopodobniej teledysk angielski nagrano równocześnie z polskim i zmienione będą tylko partie, w których Doda śpiewa. Moim zdaniem jest też całkiem spora szansa, że to jest perfekcyjny trolling ze strony Dody z wydaniem klipu właśnie teraz. Post stażysty z TVP wygląda jakby był pisany przez ultrasa Dody dla podsycenia plotek - nie zdziwię się, że później próbowali go wysłać do pudla i na inne strony jako źródło licząc na newsa.

Krótko mówiąc nie wiadomo, co się okaże w poniedziałek. Ja tam nadal nie obraziłbym się na Margaret, Brodkę czy Ewelinę Lisowską. Ktoś wcześniej pokazywał Natalię Szroeder i choć bardzo ją lubię, uważam że jest utalentowana i ładna to nie sądzę, że przygotowała coś na Eurowizję.

lilka

Well-known member
Halina Frąckowiak też ma być gościem xD
I chyba tematem będzie tylko ESC.

Halina Frąckowiak i Doda razem w jednym programie? To się nie klei. :lol:

No właśnie, Marek Sierocki będzie jako członek komisji... a więc wiedział WSZYSTKO na temat reprezentanta, wiedział też kiedy reprezentant został "zakontraktowany". To ja się pytam, po co zawracał gitarę Edycie jeszcze tuż przed Sylwestrem?

No i warto zwrócić uwagę na to, że Sierocki zawsze wypowiadał same ochy i achy nt. Edyty, tak samo Orzech.

simonPL

Well-known member
Dobra, przesłuchałem całość. Jeżeli to jest "Not Over You" to myślę, że tak naprawdę wszystko zależy od występu. Doda zawsze miała aspiracje robić amerykańskie show na tych wszystkich polskich galach Eska Music czy VIVA Comet, ale zawsze zderzała się z polskimi warunkami. Może tym razem będzie jej dane pokazać duży show przed 100 milionom ludzi? Zobaczymy w poniedziałek :mrgreen:

lilka

Well-known member
Show już nie zawsze "chwyta" na ESC, a ja się obawiam o to, jak Doda rozumie "super show".

A gdzie są oficjalnie podane informacje na temat tego, kto będzie gościem w ŚSK w poniedziałek? Ja sprawdzałam fanpejdże tvp1, ŚSK i Młynarskiej na facebooku, ale nic nie zauważyłam.

Rteger

Member
Show już nie zawsze "chwyta" na ESC, a ja się obawiam o to, jak Doda rozumie "super show".

A gdzie są oficjalnie podane informacje na temat tego, kto będzie gościem w ŚSK w poniedziałek? Ja sprawdzałam fanpejdże tvp1, ŚSK i Młynarskiej na facebooku, ale nic nie zauważyłam.

Zdaje się podali na końcu piątkowego odcinka. Gościem ma być też... Ryszard Rembiszewski od zwialniania blokady...

(komentował ESC w 1991, ale jaki ma cel jego obecność, hugo wie : D)

blue00eyes

Well-known member
W tym roku jest tyle ballad i smętów, że musimy wysłać coś szybszego. "Not over you" jest jakie jest, na żywo to będzie lepiej brzmiało, a jak jeszcze dojdzie fajna choreografia, to tragedii nie będzie. Od Dody nigdy bym się nie spodziewała niczego dobrego, także "Riotka" to jak na nią całkiem niezła piosenka. Ogólnie nie mam nic przeciwko niej, nawet trochę się cieszę, jest popularna, rusza się na scenie i ładnie wygląda, a to wydaje się najważniejsze. Muzyka nie jest taka ważna - to tylko tło. No i spełnia się marzenie sprzed lat - obejrzenia Dody na Eurowizji :) Serio wolę Dodę niż Stashki i Mlynkove.

lilka

Well-known member
Ja się boję tych wszystkich trupów, sztucznych penisów, plastiku, różu, itd. A jeśli np. to co twierdzi ten robik z polskiego forum jest prawdą i z Dodą miałyby wystąpić tancerki przebrane za pensjonarki (czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie co pisał), to to jest tak jakby powtórka z rozrywki z zeszłego roku. Dlaczego mamy się powtarzać, nie lepiej wysłać teraz coś w innym stylu? Proszę mnie nie rozumieć źle, akurat kawałek "My Słowianie" bardzo lubię, ma w sobie jakieś przesłanie.
W tej chwili przebolałabym chyba jakoś Grzeszczak, choć musiałaby się naprawdę wykazać czymś ekstra.

lilka

Well-known member
No niekoniecznie.
Albo np. już ewentualnie Margaret...

Rteger

Member
Nie rozumiem tego podejścia, że skoro balladowy rok to musimy się za wszelką cenę odróżnić i wysłać coś szybkiego. Dobra ballada zawsze bedzie dobra, a słabe up-tempo (na ciebie się patrzę, silikoniaro) zawsze bedzie słabe.

lilka

Well-known member
Czy dobór gości specjalnych może mieć jakiś związek z nazwiskiem reprezentanta? Chodzi mi o Frąckowiak i Rembiszewskiego, bo Sierocki to członek komisji, Orzech komentator, a Cleo reprezentantka z zeszłego roku.

blue00eyes

Well-known member
Nie rozumiem tego podejścia, że skoro balladowy rok to musimy się za wszelką cenę odróżnić i wysłać coś szybkiego. Dobra ballada zawsze bedzie dobra, a słabe up-tempo zawsze bedzie słabe.
Tylko że słabe up-tempo spokojnie może walczyć z dobrą balladą jak równy z równym na ESC, np. "Cheesecake" z "Dancing in the Rain" :lol:

lilka

Well-known member
Tylko że słabe up-tempo spokojnie może walczyć z dobrą balladą jak równy z równym na ESC, np. "Cheesecake" z "Dancing in the Rain" :lol:

Sernik xpuke

Rteger

Member
Maciej Błażewicz
znaczy to jedynie tyle, ze to była propozycja na eurowizję
ale nie będzie to utwór konkursowy bo TVP wybrała
inny

YEWAHAHAHAHAHA

Rteger

Member
Jest dokładnie jak mówiła Lilka, blond idiotka lansuje swoją pioseneczke na ESC xheart

lilka

Well-known member
Maciej Błażewicz
znaczy to jedynie tyle, ze to była propozycja na eurowizję
ale nie będzie to utwór konkursowy bo TVP wybrała
inny

YEWAHAHAHAHAHA

JESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Słuchajcie mnie, ja zawsze mam rację xqueenbitch

Ciekawe co powiedzą ultrasi Dody, którzy szydzą z Edyty. :lol:

Top Bottom