Contact us

Napierdalamy po polsku

lilka

Well-known member
Ja tak samo.

A tak btw, już wiem po co ta tajemnica. Po prostu bali się gniewu fanów ESC i Edyty. :lol:

Misi

Active member
Ktoś na wiwibloggs wrzucił to, że niby to ma być wybrana przez TVP piosenka. Fantazja ponosi ;)
W sumie nie miałbym nic przeciwko, bo piosenka jest przepiękna!

lilka

Well-known member
Niestety wyszła przed 1 września 2014.

Nie rozumiem, dlaczego Marek Sierocki namawiał Edytę na ESC skoro mieli już kogoś innego - trochę to się nie klei. No chyba że wtedy nie mieli nikogo, ale w takiej sytuacji, jeśli Edyta złożyła utwór w pierwszym tygodniu stycznia, to znaczy że... odrzucili utwór Edyty, a potem wybrali kogoś innego? Przepraszam, że tak o tym gadam, ale ja po prostu nie rozumiem. Może zrozumiem jutro.

A w poniedziałek chcę zobaczyć... nie wiem. Chciałabym Afromental.

lilka

Well-known member
No trudno, życzę jej powodzenia.

EDIT, godz. 22:28: Wirtualnemedia już 8 stycznia pisały, że TVP złożyła wybranemu artyście propozycję, a ta osoba propozycję przyjęła. Hmm, ciekawe.... mieli już wtedy Edytę na tacy, bo napisała, że utwór złożyła w pierwszym tygodniu stycznia. I co, zlekceważyli ją i po miesiacu odpisali, że wybrali kogoś innego? Coś tu NIE GRA.

Misi

Active member
Kolejna ballada, tym razem z Grecji.
Edyta z dotychczasowym repertuarem byłaby wspaniała.

No ale nic to.

lilka

Well-known member
Ta grecka ballada coraz bardziej mi się podoba, choć za pierwszym przesłuchaniem dawno temu nie byłam jej fanką.
P.S. Co sądzicie o tym co napisałam wyżej (wirtualnemedia) ? Ja wiem, pewnie sądzicie, że zaślepia mnie jeszcze szok, ale starałam się sprawę przedstawić racjonalnie. Dodam, że nie jestem jedyna, bo już nawet na forum Edyty coś takiego zaczęli podejrzewać.

Misi

Active member
Osobiście myślę, że nie ma się co nakręcać, bo ten dzisiejszy post skutecznie ostudził mój entuzjazm ;)

Ale może jest tak, że Edyta jest trolem?

lilka

Well-known member
Może ten post właśnie miał na celu nas ostudzić, bo za szybko się wydało?

Cóż, ja naprawdę nie widzę sensu w podtrzymywaniu tajemnicy, skoro to nie są ani Edyta, ani Doda, ani Grzeszczak ani właściwie żadne inne wielkie nazwisko (wszyscy wykreśleni). TVP powinna jutro wyłożyć karty na stół i zakończyć tę farsę. :mad:

Rteger

Member
Maciej Błażewicz
Ja nie wiem kto jedzie. Wiem kto byl brany pod uwage i
wiedzialem ze Edyta sama sie zglosila, zreszta pisalem tu
o tym. Ogae tez tego nie wie wiec trzeba poczekac.
Lubię to! · Zgłoś · 2 min temu

lilka

Well-known member
Aha, czyli wie kto był brany pod uwage! Kto był ?

Rteger

Member
No chyba Edytę mial na myśli. Nieważne. Ważne, że nazwiska i piosenki nie zna NIKT poza artystą, jego zespołem i kilkoma osobami z TVP.

Ide spać, popoludnie wypełnione reinstallem systemu, a wieczór kolejna masą spekulacji - może to przez zmęczenie, ale już mnie ten cyrk przestaje bawić. Byle do poniedziałku, dobranoc.

PS
Maciej Błażewicz
Jestem zawiedziony, bo uwazam ze to bylaby najlepsza
opcja pod kątem medialnym i wierunkowym. Teraz
widzialbym najchetniej Dode, a boje sie ze bedzie jakis
rezerwowy gniot, zresztą taka byla przeciez koncepcja
TVP....
Lubię to! · 3 · Zgłoś · 2 min temu

-off-

lilka

Well-known member
Ok, dzięki, dobranoc! ;) Ja nie przestaję wierzyć do poniedziałku.

Maciej Błażewicz pisze, że wiedział, że brali pod uwagę Edytę i jest w szoku. Z tego wynika, że raczej się nie spóźniła z wysłaniem kawałka. Rezerwowego gniota, jak sama nazwa wskazuje, bierze się jako drugą albo i trzecią opcję, kiedy pierwsze opcje się NIE ZGADZAJĄ NA UDZIAŁ, a Edyta sama im się PODŁOŻYŁA. Nie wierzę, że piosenka Edyty była jakaś kiepska. Nie wierzę też, że TVP odrzuciła największą gwiazdę, którą zawsze wręcz molestowała o udział w ESC. Przecież to się zupełnie mija z celem, bo dla nich najważniejsza jest oglądalność, może nawet ważniejsza od ostatecznego wyniku w konkursie, co pokazał rok 2014 (bardzo lubię "My Słowianie", ale był to utwór kontrowersyjny i wiadomo było, że nie wygramy). Nawet więc zakładając, że utwór Edyty był jakąś zwykłą balladą, to mieli na tacy największe nazwisko ze wszystkich możliwych na pop rynku, a oglądalność mogłaby się zrównać z zeszłoroczną albo nawet ją przebić. Dlatego, Panie i Panowie, nie straciłam jeszcze wiary. To może być po prostu taktyczne zagranie. Może mój tok myślenia to zwykła głupota i próba oszukiwania się, ale to się okaże w poniedziałek. Jeśli słowa Edyty się potwierdzą, no to pozamiatane, i wtedy będzie można zgłaszać swoje zastrzeżenia pod adresem TVP. A jeśli to Edytę zobaczymy w ŚSK no to wiadomo, będzie radość. ;) W zeszłym roku sprawa była oczywista, bo Edyta napisała w styczniu że się nie przygotowywała w ogóle na ESC. Teraz zbyt wiele rzeczy się nie zgadza. Sierocki namawiał Edytę jeszcze pod koniec grudnia, więc nie mogli wtedy nikogo mieć. Już widzę, jak proszą o występ jakiegoś anonima albo nawet drugoligowca zanim dostaną odpowiedź od Górniak. :lol: A ona wysyła utwór w pierwszym tygodniu stycznia... A gdybyśmy nawet założyli, że mieli kogoś innego, to jak to mozliwe że taka gwiazda została zignorowana i dostała odpowiedź dopiero PO MIESIĄCU?
No i... ponoć piosenki nie zna nikt poza artystą i jego otoczeniem? Piosenka Edyty miała być całkiem nowa. ;) Zresztą jak się teraz zastanawiam nad tym potencjalnym eurowizyjnym utworem Edyty, to faktycznie - ciekawe czemu się nim z nami nie podzieliła? Taa, będzie dołączony do płyty, ale przecież to by było w stylu Edki - "patrzcie i słuchajcie, co mogło nas reprezentować, ale TVP wybrała inaczej".
No i... kogokolwiek by nie mieli wcześniej, to powinni powiedzieć "sorry Gregory, zgłosiła się Edyta Górniak, więc odpadasz". xqueenbitch
Trochę też mi się nie chce wierzyć, że Górniak z jej charakterem publicznie przyznała się do takiej, co by nie mówić, wstydliwej sprawy. Przecież mogła napisać coś w stylu "nie jadę, nie czuję się na siłach" itp. itd...

A konferencja prasowa? D&C w zeszłym roku ze swoim mega hiciorem nie mieli konferencji (Cleo - nowa twarz). Jak nie Edyta no to chyba tylko... Kozidrak? :lol:

Dziękuję za uwagę, ale się rozpisałam. :lol:

Rteger

Member
To wszystko jest nieprawdopodobnie mętne, nic nie trzyma się kupy, nic nie pasuje, do każdego i wszystkiego są jakieś "ale". Jeszcze się okaże że samemu Braunowi tak się podobało w Kopenhadze na finale, że teraz wystąpi sam z piosenką G:sona albo innego Kempego.

lilka

Well-known member
To wszystko jest nieprawdopodobnie mętne, *nic nie trzyma się kupy, nic nie pasuje, do każdego i wszystkiego są jakieś "ale". Jeszcze się okaże że samemu Braunowi tak się podobało w Kopenhadze na finale, że teraz wystąpi sam z piosenką **G:sona albo innego Kempego.

* No właśnie, no właśnie... Obstawiam dwie możliwości:

1) To jest jakaś dziwna gra.
2) No chyba że sprawdza się powiedzenie, że jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Może Edyta za dużo chciała. ALE: http://www.wirtualnemedia.pl/artyku...ce-of-poland-zbyt-malo-czasu-na-przygotowania Informacja ukazała się mniej wiecej MIESIĄC po tym, jak Edyta wysłała zgłoszenie. Zaoszczędzili więc sporo kasy, bo podejrzewam, że ten program musiał sporo kosztować - to aż cztery niebotyczne gaże (a w zasadzie pięć!), każda rzędu 300 tys., plus dwie gaże prowadzących (też niemałe). Mlynkova została "oczyszczona z zarzutów", więc... no tak, ale to znowu prowadzi do różnych wniosków. Rozbieżność kanałów uznaję za mało istotną, bo to nadal ta sama stacja główna.

Innej opcji nie widzę i nie przyjmuję do wiadomości. Heloł, uczestnictwo Górniak TVP musiała na pewno przynajmniej rozważać.

** Albo Siegela :twisted:

polunited

Member
Ale skoro Pan Błażewicz sam nie wie kto jedzie, to stwierdzenie "pomysł z Grzeszczak umarł dawno" jest nieaktualne. Myślę, że ona teraz wyrasta na fawortykę. Szkoda, że bukmacherzy u nas zakładów nie robią, w Australii przewidzieli Sebastiana :p

lilka

Well-known member
Ale skoro Pan Błażewicz sam nie wie kto jedzie, to stwierdzenie "pomysł z Grzeszczak umarł dawno" jest nieaktualne. Myślę, że ona teraz wyrasta na fawortykę. Szkoda, że bukmacherzy u nas zakładów nie robią, w Australii przewidzieli Sebastiana :p

Ale wie, kto był brany pod uwagę. Może być zatem tak, że nie wie, jaka jest ta ostateczna decyzja, ale wiedział, że Grzeszczak nie należała w ogóle do szerokiego grona potencjalnych kandydatów. Choć w sumie to z dziesięciorga albo nawet dwadzieściorga złego najodpowiedniejszą (celowo nie użyłam słowa "najlepszą") według mnie opcją jest rzeczywiście Sylwia. Ale wyłącznie z czymś naprawdę wybitnym i nieco szybszym niż jej typowa twórczość.

Abstrahując od mojej muzycznej sympatii do Edyty, nie mieści mi się w głowie, że to nie ona. Mam tu już na myśli wyłącznie rozwiązania korzystne wizerunkowo dla TVP i te wszystkie faktyczne przesłanki, które nas prowadziły do Divy (nadal za dużo puzzli się nie układa w całość).
Liczę na to, że Edyta na fali swojego tegorocznego entuzjazmu spróbuje też za rok, a nie schowa się znowu do dziury, tym razem dodatkowo obrażona (znając jej paskudny charakterek). Coś mi się wydaje, że plotki na sezon 2015/2016 zaczną się właśnie od niej. :lol:

Słuchajcie, a może ja wykrakałam amatorkę niskich cen? Ona chyba ostatnio kręciła jakiś teledysk... xshock xscared

dogmeat

Well-known member
Mam nadzieję na Grzeszczak. Jest znana, ostatnie lata były dla niej bardzo udane, jest lubiana pośród fanów konkursu oraz ogólnie wśród polskich odbiorców...

lilka

Well-known member
W ramach zmiany tematu: ktoś na polskim forum pisał, że Torbicka mogłaby ogarnąć prowadzenie ESC w Polsce sama, bo zna włoski, angielski i francuski.
Ja myślę, że chyba by nie dała rady, nie jest Petrą Mede. :lol:

Top Bottom